Bu belge, üniversitede öğrenim gördüğünü gösteren bir belgedir. Bu yüzden bu belgeyi sadece herhangi bir üniversitede eğitimine devam edenler ya da mezun olduğu halde henüz diploma almamış olan öğrenciler alabilir.
Bunun için T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapılır. Daha sonra arama kısmına "Öğrenci Belgesi Sorgulama" yazılır. Sonrasında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak iki farklı seçenek gelmektedir. Buradan ilgili kısmı seçerek öğrenci belgesine ulaşılır.
Yükseköğretim Kurulu'nun yürüttüğü Yükseköğretim Bilgi Yönetim Sistemi çalışmaları kapsamında artık öğrenci belgesi https://www.turkiye.gov.tr/ adresi üzerinden alınabilecek.
Öğrenci belgesi, öğrenci olunduğunu resmi yollardan kanıtlayan bir belgedir. İçeriğinde kişinin T.C. kimlik numarası, adı soyadı, ebeveyn isimleri, doğum tarihi, sınıfı, okula kayıt tarihi, okul ismi gibi bilgiler yer alır.
Öğrenci belgeleri e-devlet üzerinden alınabilir. E-devlet üzerinden alınan belgeler resmi işlemlerde kullanılabilir ve belgeler kare kod onayı yapılarak doğruluğu tespit edilebilir.
İlgili 33 soru bulundu
Öğrenci Belgesini, öğrenim süresi hala devam eden, öğrenci olan herkes alabilir.
Öğrenim Belgesi, bir öğrencinin hangi kurumda eğitim gördüğünün ispat edilmesi için gerekli olan bir belgedir. Bu sebeple özellikle resmi kurumlarda yapılan işlemler esnasında öğrencilerden öğrenim belgesi istenmektedir. Öğrenim Belgesi daha çok üniversite öğrencilerinden istenen bir belgedir.
Yapı kayıt belgesi imara aykırı yapının kullanılmasına ilişkin olup, imara uygun hale getirmemektedir. Yapı kayıt belgesi, yapının yeniden yapılmasına veya kentsel dönüşümüne kadar geçerlidir. Düzenlemenin amacı da, yapının yeniden yapılmasına kadar kullanımına idare tarafından imkân sağlanmasından ibarettir.
Yapı Kayıt Belgesi için yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından, e-Devlet üzerinden Yapı Kayıt Sistemindeki Yapı Kayıt Belgesi formunun doldurulması suretiyle müracaatta bulunulabileceği gibi kurum ve kuruluşlara başvurulmak suretiyle de müracaatta bulunulabilir.
İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğlerde belirtilen eşyanın serbest dolaşıma girişinde, gümrük beyannamelerinin tescilinde menşe ayrımı yapılmaksızın, ilgili Tebliğlerin hükümleri gereği “Kayıt Belgesi” veya elektronik ortamdaki kaydı aranmaktadır.
Çocuklar İçin Öğrenci Belgesi Alınabilir Mi? Velisi olunan öğrenciler için öğrenci belgesi e-Devlet üzerinden alınabilir. Veli kendi bilgileri ile e-devlet platformuna giriş yaptıktan sonra “Millî Eğitim Bakanlığı Öğrenci Bilgi Sistemi” üzerinden kayıtlı öğrenciye ait bilgilere kolay bir şekilde ulaşabilir.
E-devlet ve e-okul hizmetleri sayesinde öğrenciler, öğrenci belgesi gibi resmi işlemleri internet üzerinden kolaylıkla halledebilmektedir. E-devlet hizmetlerinin sağladığı kolaylık, vatandaşlara zamandan tasarruf imkanı sunmakta ve işlemleri hızlı bir şekilde tamamlamalarını sağlamaktadır.
E-DEVLET ÖĞRENCİ BELGESİ NEDEN GÖZÜKMÜYOR? e-Devlet üzerinden sorgulama yapılırken öğrenci belgesi görünmüyorsa belge veri tabanına aktarılmamış olabilir veya sistemsel sorunlardan da görüntülenemeyebilir. Bu durumda öğrenci belgesi okuldan temin edilebilir.
Kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrenciler beklemeli öğrenci olarak adlandırılır; bekleme süresi azami eğitim-öğretim süresine dahil edilir. Öğrenci, beklemeli statüde kaldığı sürece öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Eğitim komisyonunun görüşü ve ilgili yönetim kurulu kararı ile öğrencinin mezun olduğuna karar verilir. (Bu işlemler sonunda Öğrenci Bilgi Siteminde, öğrencilik durumu MEZUN görünecektir. Sistemde mezun durumda olan öğrenci mezuniyet belgesini almak için başvuruda bulunabilir.)
Üniversitede öğrenciler istediği zaman kayıtlarını dondurabiliyor. Dondurulma işlemleri sonrası öğrenciler pasif öğrenci olarak adlandırılıyor.
Yapı kayıt belgesi olmayan binaların, abonelik açtırmaları yasaktır. Elektrik ve su gibi ihtiyaçlar için bu belgeyi bulundurma zorunluluğu getirilmiş ve bu sayede kaçak yapıların inşasının önüne geçilmiştir.
Yapı kayıt belgesi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından verilirken e-devlet uygulaması üzerinden bu belge alınabilir. Devletle vatandaş arasındaki imar mevzuatına aykırı olduğu halde fiilen kullanılan binaların kayıt altına alınmasına yardımcı olan çeşitli uygulamalardan yararlanılır.
Perakende işletmecileri Ek-2'deki bilgi ve belgelere ilave olarak Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmeliğin Ek-4'ünde yer alan işletme kayıt belgesi beyannamesi ile birlikte İlçe Müdürlüklerimize başvururlar.
5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereği; Gıda üretim Catering, lokanta, pastane, vb. işletmeler, Gıda ile temas eden madde ve malzeme üreticileri, Gıda dağıtım işletmeleri ve gıda toptancıları İşletme Onay / Kayıt Belgesi almak zorundadır.
Yapı kayıt belgesi e-devlet sistemi üzerinden görüntülenerek kaydedilebilecektir.
İşletme Kayıt Belgesi İçin Başvuru Süresi
İş yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı aldıktan sonra işletme kayıt işlemlerini yaptırmak üzere, en geç otuz gün içerisinde başvuru yapmak ve başvuru tarihinden itibaren en geç üç ay içerisinde kayıt işlemlerini tamamlamak zorundadırlar.
E- okul üzerinden de öğrenci belgesi almak artık çok kolay, bu hizmetten faydalanmak için belge alacak olan öğrencinin vatandaşlık numarası, okul numarası, sınıf şubesi ve bazı kimlik bilgileri olması yeterlidir. https://e-okul.meb.gov.tr/ linkine tıklayarak e-okul uygulaması üzerinden öğrenci belgesi alabilirsiniz.
Öğrenci durum belgesi, kayıt yenilemeyen öğrencilerin fakültemizde öğrenciliğinin pasif statüde devam ettiğini gösteren evraktır.
Eğitim durumları, öğrencilerin hedefe ulaşması için geçirmeleri gereken öğrenme yaşantılarını sağlayacak dış koşulların (uyarıcıların) düzenlenmesi ve işe koşulmasıdır. Bu düzenleme, gerekli olan strateji, yöntem-teknik, araç-gereçleri her türlü etkinlikler ile fiziki düzenlemeleri kapsar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri