Öğrenci Katılımının Artırılması Öğrencilerin dikkatini sınıfta tutmak, iyi bir akademik performans sağlamak ve okul hedeflerine ulaşmalarını teşvik etmek için çok önemlidir. Şu anda, çok çeşitli öğretim metodolojileri, öğrencilerin sürekli değişen ihtiyaçlarına uyum sağlayarak hedef başarısını teşvik etmektedir.
Aktif öğrenme ile öğrenciler öğrenmelerini karşılıklı etkileşimin olduğu etkinliklerle gerçekleştirdikleri için ileri düzeyde bilgi ve beceri edinir ve başarıları artar. Aktif öğrenme yaklaşımıyla gerçekleşen çalışmalarda öğrencilerin birbirlerinin desteğini alarak daha kolay ve etkili öğrendikleri belirlenmiştir.
İlgili 28 soru bulundu
Tartışma, problem çözme, yansıtma, eleştirel düşünme, işbirlikli öğrenme, beyin fırtınası yapma ve bilgiyi yapılandırma aktif öğrenmede öne çıkmaktadır.
Aktif öğrenme öğrencilere konuşma, dinleme, okuma, yazma ve düşünme imkanları sağlar. Ders içeriği, öğrenciden öğrendiğini uygulamayı gerektiren; problem çözme çalışmaları, informal küçük gruplar, simülasyonlar, örnek olaylar, rol yapma vb. etkinliklerle öğrenilir.
Öğrenci katılımı, genel olarak öğrencilerin ilgili, tutkulu ve kendi öğrenmelerine yatırım yapmaları olarak tanımlanabilir, ancak tanımlar değişkendir ve hatta birbiriyle çelişebilir. Sonuç olarak, tek ve yaygın olarak kabul edilen bir tanım yoktur ve katılım, farklı insanlar için farklı şeyler ifade edebilir.
Mevzuata göre derse geç kalan öğretmen, önce sözlü olarak uyarılıyor. Sözlü uyarıyı dikkate almayanlar ihtar ediliyor. Bir ayda iki kez geç kalanlar hakkında ise disiplin soruşturması başlatılıyor. Ücret veya maaştan kesme cezası veriliyor.
Aktif öğrenme (interaktif, etkin, deneysel) öğrenme, yaparak yaşayarak öğrenme anlamına gelmektedir. Aktif öğrenme, öğrenenlerin seyredip dinlemekle yetinmeyip, sürece etkin olarak katılmaları, bağımsız olarak hareket etmeleri ve araştırmalarıdır.
Aktif öğrenme öğrencilerin aktif olarak doğru bilgiyi ve farklı fikirleri edindiği; ders boyunca görev ve aktivitelerin tamamlanması için gerekli becerileri kazanma ya da geliştirme ile ilgilendiği bir süreçtir. Öğrenme sürecinde öğrenciyi içine alan herhangi bir aktivite için aktif öğrenme denilebilir.
Tanımı: Öğrencinin öğrenme sürecine etkin katılmasını, bireysel öğrenme hızına göre ilerleme kaydetmesini ve öğrenme sonucunun anında kontrol edilmesini sağlayan bir öğretim modelidir. Programlı öğretim ünlü psikolog Skinner'in pekiştirme ilkeleri esas alınarak ortaya atılmış bir öğretim modelidir.
AKTİF EĞİTİM NEDİR? Aktif eğitim "Probleme Dayalı Öğrenim (PDÖ)" yöntemini temel alan ve insanı toplumsal ve davranışsal boyutlarıyla ve çevresi yle bir bütün olarak gören, mesleki becerilerinde yeterliğe ulaştırmayı, düşünen, sorgulayan ve araştıran bireyler yetiştirmeyi hedefleyen bir eğitim sistemidir.
Öğrenci Merkezli Eğitim, eğitim sistemimize daha esnek, kişiselleştirilmiş ve öğrenci odaklı bir yaklaşım getirir. Bu yaklaşım, öğrencilerin öğrenme deneyimlerini zenginleştirir, onları daha bağımsız öğrenenler yapar ve gelecekteki başarıları için güçlü temeller oluşturur.
Öğrenen bireyin aktif olduğu yapılandırmacı öğrenmede; okumak ve dinlemek yerine tartışma, düşünceleri gerekçeleri ile savunma, varsayımlarda bulunma, sorgulama ve üretilen düşünceleri paylaşma gibi öğrenme sürecine aktif katılım yoluyla öğrenme gerçekleşir.
Etkinlik Nedir? Eğitim Terimleri Sözlüğünde “Çocukların, kendi amaç ve gereksinmelerine uygun geldiği için isteyerek katıldıkları herhangi bir öğrenme durumu.” olarak açıklanmaktadır. Etkinliğin amacı öğrencilerin istekli ve aktif öğrenmesi sağlamaktır.
Kalite Komisyonu alt çalışma birimlerinin görevi; akademik ve idari birimlerde kalite süreçlerinin tasarlanması, geliştirilmesi, belirlenen çalışma takvimine uygun olarak izlenmesi konularında danışmanlık desteği sağlamak ve Kurum İç Değerlendirme Raporlarının hazırlanması sürecinde (KİDR) yer almaktır.
Çalışmada duyu organlarını fazlaca kullanın; Öğrencinin derse ne kadar katılımı sağlanır, ne kadar becerilerini kullanma fırsatı verilirse konsantre o kadar artar. Çalışma sırasında okuma, yazma, anlatma, uygulama vb. gibi değişik etkinliklere yer vererek öğrencilerin dikkatini dağılmasını önleyebiliriz.
Öğretmenin hoşgörülü, sabırlı, açık fikirli, esnek ve uyarlayıcı, sevecen, anlayışlı, esprili, yüksek basarı beklentisi olan, cesaretlendirici ve destekleyici olma gibi özellikleri kişisel nitelikleriyle ilgilidir.
Arık, A., Arkonaç, S. A., Yılmazer, N. Ve Cinan, S. (1991)'de yaptığı çalışmada lise öğretmenlerine göre ideal bir öğrencide bulunması gereken özellikler; araştırıcı, öğrenen, çalışkan, dürüst, saygılı, terbiyeli, gayretli, azimli, insanları seven, sorumluluk sahibi, irdeleyici tutuma sahip olmalarıdır.
Diğer taraftan ideal bir öğretmende; saygı, liderlik, dürüstlük ve insan tabiatını anlama gibi sosyal nitelikleri aradıkları görülmektedir. İdeal bir öğretmende aranan diğer kişilik özellikleri ise; öğretmeye karşı ilgi, duygusal denge, neşe, kendine güven ve hoşgörü şeklinde sıralanmaktadır.
Motivasyon, öğrenen kişide öğrenme isteğini artırmaya yardımcı olmaktadır. Bu nedenle öğrenme sürecinde oldukça önemli bir undurdur. Olumlu Tutumlar: Öğrencinin derse ve öğrenmeye karşı olumsuz tutumları belirlenmeli ve bu tutumlar giderilmelidir. Olumlu davranışlar, öğrencinin kalıcı öğrenmesine katkı sağlamaktadır.
EĞİTİMİN ÜÇ TEMEL ÖĞESİ: ÖĞRENME, ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMEN.
Aktif alıcıların kendi içlerinde bir enerji kaynağı ya da vericileri vardır. Bu vericiler, sahneye bir işaret, belirli bir dalgaboyunda ışıma veya elektron gönderirler. Aktif alıcılar da verici tarafından gönderilen bu etkinin sahneden ya da hedeften yansımasına göre veri oluştururlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri