Öğretmen elektronik bilet ücreti 7,09 liradan 10,74 liraya, Tam abonman (aylık akbil) ücreti 777 liradan 1177 liraya, Öğrenci abonman (aylık akbil) ücreti 140 liradan 212 liraya yükseldi.
Aylık Akbil kaç TL? 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla Tam Elektronik Bilet Ücreti 7,67 TL'den 9,90 TL, Öğrenci Elektronik Bilet Ücreti 3,74 TL'den 4,83 TL, Öğretmen Elektronik Bilet Ücreti 5,49 TL'den 7,09 TL, Tam Abonman Ücreti 602 TL'den 777 TL, ve Öğrenci Abonman Ücreti 109 TL'den 140 TL'ye olacak.
İETT YENİ ZAMLI TARİFE
Toplu ulaşımda kullanılan İstanbul kart tam bilet ücreti ise 9.90 TL'den 15 TL'ye, öğrenci bileti 4.83 TL'den 7.31 TL'ye çıkarken, Mavi Kart aylık fiyatı, tam 777 TL'den 1.177 TL'ye, öğrenci ise 140 TL'den 212 TL'ye çıkarıldı.
Tam mavi kart (aylık) 777 TL. Öğrenci mavi kart (aylık) 140 TL. Sosyal mavi kart (aylık) 483 TL.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Mavi Kart Abonman Aylık mavi kart abonman 180 basım veriliyor 602 TL veriyoruz önceki aydan kalan basım hakkı bir dahaki aya aktarılmıyor.
İlgili 36 soru bulundu
Öğretmen elektronik bilet ücreti 7,09 liradan 10,74 liraya, Tam abonman (aylık akbil) ücreti 777 liradan 1177 liraya, Öğrenci abonman (aylık akbil) ücreti 140 liradan 212 liraya yükseldi.
Kadro durumunuzu gösteren, son bir ay içinde alınan, tarihli, imzalı ve mühürlü kurum üst yazısı ile birlikte, nüfus cüzdanı, 1 adet son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf ile birlikte başvuruda bulunabilirsiniz. Yine öğretmen kartına sahip olmak için başvuruyu online olarak internet üzerinden de yapabilirsiniz.
Farklı çeşitlerdeki İstanbulkartların ücretleri de birbirinden farklı. Örneğin Anonim İstanbulkart ücreti 25 TL iken Bireysel Mavi Kart ücreti ise 20 TL. Bireysel Mavi Kartınızı yenilemek için 20 TL, kaybettiğinizde ise 40 TL ödemeniz gerekiyor. İndirimli kartlardan Öğrenci Kartın ücreti 20 TL.
İstanbul Mavi Kart (abonman) almak için, nüfus cüzdanı, (ehliyet ya da pasaport da dahil) kimlik kartınız ve 1 adet son 6 ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğraf gerekli. Bu belgelerle size en yakın İstanbulkart Başvuru Merkezi'ne giderek kartınızı alabilirsiniz.
Mavi Kart Uygulaması
Mavi Kart yurt dışında dış temsilcilikler, yurt içinde ise ilçe nüfus müdürlüklerince düzenlenir. Mavi Kart almak için; talebi belirten dilekçe, iki adet fotoğraf ve yabancı devlet vatandaşı olduğunu gösteren kimlik belgesi veya pasaport ile birlikte müracaat makamlarına başvurulur.
Mavi karta sahip olmanın en büyük avantajı Türk vatandaşlarının sahip olduğu bütün haklara mavi kartlılarında sahip olmasıdır. Mavi karta sahip olan kişiler Türkiye'de kamu görevleri dışında her işte, hiçbir izne gerek olmadan çalışabilirler.
Mavi Kart alabilmek için gereken şartlar
Yalnızca doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybeden kişiler ve bunların 3 üncü dereceye kadar olan altsoyları Mavi Kart alabilirler.
AB Mavi Kart sahipleri sadece 33 ay sonra ya da B1 sertifikasına sahipseler sadece 21 ay sonra süresiz oturum izni alabilirler. Bu konuda daha fazla bilgi için "Süresiz Oturum İzni" bölümümüze bakabilirsiniz.
Bu kapsamda; İstanbulkart Mobil'de Dijital Öğretmen Kart tanımlı olan öğretmenler, tüm gün ücretsiz seyahat edebilecek.
Kimler İndirimli Öğretmen Kartı Alamaz? İndirimli Öğretmen Kartı Almak İsteyen Öğretmenler; Vakıflar Bankasının herhangi bir şubesinden masrafsız ve havale ücreti ödemeden ESHOT Genel Müdürlüğü'nün açmış olduğu KURUM TAHSİLÂT HESABINA kart ücreti olan 10 TL. yatırılacaktır. Dekontta T.C Kimlik numarası belirtilecektir.
2- Mavi Kart nedir? Doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenler ve bunların 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesinde belirtilen altsoylarına verilen ve söz konusu maddede belirtilen haklardan faydalanabileceklerini gösteren resmî belgedir.
Aylık Mavi kart önce 200 basıma ve daha sonra 180 basıma indirilmiştir. Öğrenci Mavi kartı 200 basım ile sınırlandırılmıştır.
Bazı kurum personellerine, aylık 100 biniş hakkı veren ödeme kartıdır. Kurumsal mavi kart sahibi olabilmek için, ilk olarak mavi kart edinilmelidir. Kullanıcılar mavi kartlarını kurumlarında ücretsiz karta dönüştürmeli ve her ay kartlarına 100 biniş hakkı kurumlarınca tanınmalıdır.
Söz konusu kütüğe yalnızca doğumla Türk vatandaşı olup çıkma izni almak suretiyle Türk Vatandaşlığını kaybeden kişiler kaydedilir. Bu kişilere vatandaşlık numarasına benzer bir numara verilir ve T.C. Kimlik numarası istenilen yerlerde bu kimlik numarası kullanılır.
MAVİ Kart (Abonman)
Ulaşım ücret tarifesi ve kullanım koşulları UKOME tarafından belirlenen, aylık abonman yüklenerek kullanılan “İstanbulkart”tır. Aylık yüklemenin yanında normal dolum yapılarak da kullanılabilen kişisel karttır.
Marmaray'da, İstanbul genelinde kullanılmakta olan aylık abonman (Mavi Kart) geçerlidir.
Yüzde 51'lik zam sonrası toplu ulaşımda tam bilet tek basım ücreti 9,90 TL'den 15 TL'ye, öğrenci basım ücreti 4,83 TL'den 7,32 TL'ye yükseldi.
hesabına 75 TL ücret yatırılır. (02.01.2023 tarihinden itibaren geçerlidir.) Ön Başvuru formu doldurulmadan bankaya ücret yatırılmaz. Başvuru sahipleri son 6 ay içerisinde çekilmiş bir biyometrik fotoğrafları ile kart başvuru merkezlerine giderek kartlarını teslim alır.
Milli Eğitim Bakanlığında çalışan Öğretmen, idareci,memur ve diğer personellere verilen milli eğitim bakanlığı personel kimlik kartı genel olarak öğretmen kimlik kartı olarak bilinmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri