"Madde 21 – Bir dönemde öğrencilere her dersten en az bir sözlü sınav puanının verilmesi esastır.
Sözlü sınav notunun, sınav notunun altında olup olmayacağına dair herhangi bir yönetmelik bulunmamaktadır. Sözlü sınav notu, genel olarak yazılı sınava göre yüksek olarak verilmesi dolayısıyla böyle bir kanı oluşmuş ancak mevzuatta bunun yasal olarak bir dayanağı yer almamıştır.
Ayrıca Bakanlık haftalık ders saat 2 ve daha az olan derslerde 2 performans, ders saati 2 üzeri olan derslerde ise 3 performans notu verileceğini belirti.
(8) (Değişik:RG-5/9/2019-30879) Her dönemde tüm derslerden iki performans puanı verilir.
Bir dersten kaç tane ders etkinliklerine katılım puanı verilecektir? Sınav tercihi kullanılan ders/dersler için, bir dersin haftalık ders saati sayısı 2 ve daha az olanlara 2 (iki), haftalık ders saati sayısı 2'den fazla olanlara ise 3 (üç) defa ders etkinliklerine katılım puanı verilecektir.
İlgili 23 soru bulundu
"Madde 21 – Bir dönemde öğrencilere her dersten en az bir sözlü sınav puanının verilmesi esastır. Dersin özelliğine göre ve imkânlar ölçüsünde daha çok sözlü puanı da verilebilir.
a)Haftalık ders saati üç ve üçten az olan derslerde iki, üçten fazla olan derslerde ise üç sınav yapılır. Sınavların zamanı, en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulur. Bir sınıfta/şubede bir günde yapılacak sınav sayısı 8 inci sınıfta üçü, diğer sınıflarda ikiyi geçemez. Sınavların süresi bir ders saatini aşamaz.
Sözlüler genellikle ikinci yazılı sınavlardan sonra girilir.Her iki sınavın ortalaması,öğrencinin;derse katılım,dersteki durumu -davranış gibi- gibi etkenler göz önünde bulundurularak sözlü notları girilir.
➢ Yılsonu ağırlıklı not girişleri 100 lük sisteme göre girilir. ➢ Not girişi yapıldıktan sonra not girişi kutucuğu kapanır. gerekmektedir.
Yeni yayınlanan Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 50.maddesi gereğince öğrencilerin her bir dersten, dönemde bir tane performans çalışması/ödevi yapması zorunluluğu getirilmiştir. Performans çalışmaları/ödevleri e-okul sistemi üzerinde yer alan “Performans Not” u adı altında kayıt edilecektir.
Yönetmelikte bir ders saati süresinin 40 dakika olduğu, okul yönetimince tekli eğitim yapılan okullarda bir teneffüs en az 20 dakika, diğer teneffüsler için en az 15 dakika, ikili eğitim yapılan okullarda ise teneffüsler için en az 10 dakika süre ayrılacağı belirtildi.
(1) (Değişik:RG-13/9/2014-29118) Ortaöğretim kurumlarında bir ders saati süresi 40 dakikadır. Dersler arasındaki dinlenme süreleri okul yönetimlerince belirlenir.
Bir sınıfta/şubede bir günde yapılacak sınav sayısı ikiyi, her bir sınav süresi ise bir ders saatini geçemez.” ifadesi yer almaktadır. Bu maddeye göre dersin haftalık ders saati ne olursa olsun ilkokul 4. sınıflarda ve ortaokullarda her dersten 2 yazılı sınav yapılmak zorundadır.
(Değişik üçüncü fıkra: 20.5.2006/26173 RG) Özürsüz olarak sınavlara katılmayan, ödev veya projesini zamanında teslim etmeyen ve sınavlarda kopya çeken öğrenciye sıfır (0) puan verilir ve durum okul yönetimine yazılı olarak bildirilir.
Öğrenci 1. sınıfı 2 kez okumuşsa ve ilk yıl sınıf tekrarı ikinci yıl devamsız ise Kaç Dönem Okuduğu alanına 3, Kaç Sınıf Geçtiği alanına 0 girilmelidir. Öğrenci 1. sınıfı 2 kez okumuşsa ve ilk yıl devamsız ikinci yıl sınıf tekrarı ise Kaç Dönem Okuduğu alanına 3, Kaç Sınıf Geçtiği alanına 0 girilmelidir.
Not: Sorunun cevabina gelince yazılı notunu değiştiremez. Ben de bir öğretmenim ve haketmediği düşündüğüm öğrencimin performans notuna hakettigi notu veririm.
Bu sınavlardan alınan puan diğer puanlarla birlikte dönem puanının hesaplanmasında aritmetik ortalamaya dâhil edilir. Sınava girmek isteyen öğrencilerin yazılı başvurusu alınır. Başvuruda bulunup da sınavlara mazeretsiz katılmayan öğrencilerin not hanesine G(0) yazılır..
5) (R) Girmedi: Sınava girmeyen öğrenciler için kullanılır. Sınav notu sıfır (0) olarak değerlendirilir.
b) G (geçti) notu kredisiz derslerden veya sadece başarılı/başarısız şeklinde değerlendirilen derslerden başarılı olan öğrencilere verilir. G notu ortalama hesaplarına katılmaz.
Öğrencilere eğitici çalışmalarındaki faaliyetleri, ders hazırlıkları, ders içindeki etkinlikleri ve dersle ilgili alıştırma çalışmalarından her biri değerlendirilerek sözlü notu verilir Yabancı dil dersleri için en az iki sözlü notu verilir.
Sözlü notu kalkıyor, yerine performans notu geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Büyük imzasıyla Bakanlığın Bilgi İşlem bölümüne gönderildiği ortaya çıkan yazıya göre artık öğrencilere sözlü notu yerine performans notu verilecek.
g) Bir sınıfta bir günde yapılacak yazılı ve uygulamalı sınavların sayısının ikiyi geçmemesi esastır. Ancak zorunlu hâllerde fazladan bir sınav daha yapılabilir.
a) Haftalık ders saati üç ve üçten az olan derslerde iki, üçten fazla olan derslerde ise üç sınav yapılır." İbaresi yönetmelikte belirtilmiş olup 2 tane SINAV notu verilir.
Devamsızlıktan dolayı başarısız olunan ders için Tek Ders sınav hakkı tanınmaz. Dersi ilk defa alıp “DZ” notu ile kalan öğrenci Tek Ders Sınavına giremez. (Fakat öğrenci dersi daha önceki dönemlerde almış ve “FF” veya “GR” notu ile başarısız olmuşsa Tek Ders Sınavına girebilir.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri