7.Okullarda öncelikle Yakın Çevre Gezilerinin gündüz yapılması esastır. 8.En az 7 (yedi) gün önceden gezi planlarının (yönetmelik Ek-13'te) okul müdürlüğüne Rehber öğretmen tarafından verilmesi ve okul idaresi_tarafından onaylatılması gerekmektedir.
Ders öğretmenleri veya danışman öğretmenler, yapacakları gezi ile ilgili gezi planlarını hazırlar ve en az 15 gün önce okul müdürlüğüne verirler. Okul Müdürlüğünce geziye ilişkin belgeler, gezi onayı alınmak üzere il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne gönderilir.
5-Yatılı gezilerde kalınacak yerin, otelin mutlaka gezi planında belirtilmesi. 6-Gezide mutlaka bir idareci kafile başkanı olacaktır. (Unvanı belirtilecektir.) 7-Gezilerde 40 öğrenciye kadar bir yönetici ve en fazla 2 sorumlu öğretmen görevlendirilir.
ç) Gezilerde, 40 öğrenciye kadar bir yönetici ve en fazla iki sorumlu öğretmen görevlendirilir. İmkânlar ölçüsünde sosyal etkinlikler kurulunca uygun bulunan velilerin de geziye katılımı sağlanır.
9.Gezi ile ilgili planda; gezi tarihi, okuldan çıkış saati, geziye gidilecek yerler, gezinin bitiş tarihi, geziye katılacak öğretmenlerin isimleri yazılır ve Okul Müdürlüğünce onaylanır.
İlgili 25 soru bulundu
Seyahat izin belgesi almak için İç İşleri Bakanlığı'na ait Alo 199, e-devlet, kaymakamlık, valilik, otogarlar ve havalimanlarına kurulan başvuru masalarından seyahat izin belgesi başvurusu yapabilirsiniz.
(Değişik cümle:RG-1/9/2018-30522) Eğitim kurumu yönetimince şehit ve gazi çocuğu olan öğrenciler ile ekonomik durumları yetersiz görülen öğrencilerin gezi giderleri, okul-aile birliği ile gönüllü veli, kurum ve kuruluşlarca karşılanabilir.
hafta sonu gezilerinde gezi planı vb. işlemler yapılıp ilçe bilgilendirilir mi ? Hiç bir öğretmen gitmek istemezse müdür görevlendirme yapar. Okul idaresinden birinin katılması zorunlu değildir ancak 1 kafile başkanı olmak zorundadır.
1- İl/ilçe sınırları içinde yapılacak gezi onayları, okul müdürünün teklifi üzerine il/ilçe milli eğitim müdürünce verilir. 2- İl dışına yapılacak gezi onayları, il/ilçe milli eğitim müdürünün teklifi üzerine mülki amirce verilir.
11-Aracın ruhsat fotokopileri, zorunlu trafik sigorta poliçesinin fotokopisi, ferdi koltuk sigorta poliçesi veya kasko poliçesi, muayene belgesi (Trafiğe çıkış tarihi itibariyle 10 (on) yaşından büyük araçlar gezilerde kullanılamaz.)
Gezi etkinlikleri, çocuklar için oldukça önemli bir aktivitedir. Bu etkinlikler, çocukların sosyal, kültürel ve eğitimsel açıdan gelişimlerine katkı sağlamaktadır. Özellikle günümüz teknolojik yaşamında, çocukların doğayla iç içe olması, çevrelerini tanımaları ve farklı kültürleri gözlemlemeleri oldukça önemlidir.
Okulun genel düzeninden ve işleyişinden sorumludur. Binanın ve okulun içinde bulunan eşyaların güvenliği için gerekli önlemlerin alınmasına da katkıda bulunur. Bina temizliğinin düzenli gerçekleştirilmesi için gerekli kişileri denetler.
7.8. Eğitim kurumu gezilerinde; 1 kafile başkanı ve 40 öğrenciye kadar en fazla 2 öğretmen görevlendirilir. Sorumlu öğretmen sayısı özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler için 10 öğrenciye kadar en az 2, okul öncesi eğitim kurumlarında her grup için en az 1 öğretmen olacak şekilde belirlenir. 7.9.
Öğrencilerin bilgi, görgü ve yeteneklerini geliştirmek, toplumsal kurallara uyumlarını ve bir arada yaşama kültürü edinmelerini sağlamak, sosyal iletişim becerilerini geliştirmek, tarihi ve kültürel gezilerle öğrencilerde medeniyet tasavvuru oluşturmak amacıyla yurt içi ve yurt dışı geziler düzenlenebilir.
g) Geziler, eğitim-öğretimi aksatmayacak şekilde düzenlenir. Ancak gezi düzenlenen yerin uzaklığı sebebiyle daha uzun zaman gerektiren geziler için onay verilmesi hâlinde yapılamayan dersler, ilgili mevzuat doğrultusunda telafi edilir.
Günübirlik Okul Gezilerinde en popüler bölgeler, Abant, Ankara, İstanbul, Bursa-İznik, Çanakkale, Edirne Eskişehir, Kartepe, Maşukiye-Sapanca, Uludağ, Ilgaz, Erciyes'tir.
Okul Gezileri, öğrencilerin yeni yerler keşfetmesini sağlayarak öğrencilerin ufkunu genişletilmesine fayda sağlayan veli ve bazı yetkili mercilerden izinler alınarak yapılan aktivitelerdir.
Gezi yazısı içinde bulunan bilgilerin doğru olması gerekir. Çünkü kaleme alınan bu yazılar farklı bilim dallarının araştırma konularına kaynak olabilir. Aynı zamanda seyahat yazıları tarihi bir belge niteliği taşır. Gezi yazılarının kronolojik bir sıra ile ele alınması gerekir.
Ulusal hukuk ve eğitim mevzuatında kanun düzeyinde yönetici ve öğretmenlere öğrencilerin üst arama ve eşyalarına el koymayla ilgili bir düzenlemenin olmadığı tespit edilmiştir. Üst arama ve eşyalara el koyma kanunlar tarafından kolluk kuvvetlerine, hâkim kararına bağlı olarak verilen bir yetkidir.
Lisede gezilere götürürler fakat, derslerinde aşırı başarılı öğrencileri götürürler. Genelde 20 kişiyi geçmez bu sayı.
"c) Öğrenciler, ilköğretimin 1, 2 ve 3 üncü sınıflarında yılda 5 saat; 4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarında 10 saat; ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfları dâhil tüm sınıflarında 15 saatten az olmamak üzere ders yılı başında yapılan öğretmenler kurulunca belirlenen toplum hizmeti çalışmalarına katılırlar."
Okul Aile Birliği Üyeleri ve Başkanı Maaş Alır Mı? Okul aile birliği üyeleri ve seçilen başkan herhangi bir maaş veya ek ücret almamaktadır. Okul aile birliği öncelikle okul ile veli arasındaki kopukluğu gidermek amacıyla toplanır ve herhangi bir gelir kaygısı bulunmaz.
Okul Aile Birliği, Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinden oluşur. Yönetim Kurulu 7 asil, 6 yedek üyeden, Bunlar okul müdürü, müdür yardımcısı, öğretmenler arasından seçilen bir asil bir yedek üye ve veliler arasından seçilen 4 asil 4 yedek üyeden oluşur.
Yönetim kurulunun görev süresi bir yıldır. Yönetim kurulu başkan ve üyeleri en fazla üç defa seçilebilir. Başkan ve yönetim kurulu üyeleri aynı anda birden fazla birlik yönetiminde görev alamazlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri