Devamsızlık yazılır.Okuldan kaçmak bir suçtur fakat henüz ortaokulda olduğun için herhangi bir yaptırım almazsın. Fakat bunu ciddi bir şekilde devamlılık haline getirirsen okul idaresi tarafından kınama cezası alırsın ve bu siciline işlenir.
Öğrenci benzer davranışlar sergiliyor ise, süreli olarak okuldan uzaklaştırılır. Sonraki adım ise okuldan süresiz olarak uzaklaştırılmak ve örgün eğitim hayatına son vermektir. Bu adımların hiçbiri öğrencinin siciline işlememektedir ancak eğitim hayatını etkileyerek öğrencinin hayatını değiştirebilmektedir.
Hayır, değil. Lise disiplin kayıtlarınızın resmi sicil kaydınızla bir alakası yok.
okuldan kaçmak evet suçtur. yani meb' bu konuda söylüyor disiplin suçu diye. fakat okuldan kaçarsın öbür gün ailene dilekçe yazdırırsın haberim var diye. o zaman bir şey olmaz. Okula gelip çıkarsan suç.
Rehber öğretmeni ile görüşün. Çocuğunuz okuldan kaçtığında sonucunun neler olacağını önceden onunla konuşun. Çocuğunuzu korumak / kurtarmak adına onun için rapor almayın. Ev içindeki sorumluluklar, disiplin kuralları ve sınırlar hakkında bir uzmandan yardım almanız size yardımcı olacaktır.
İlgili 19 soru bulundu
Cevap: Öğrenci okula hangi kıyafetle gelirse gelsin alınmak zorundadır. Kıyafetten dolayı öğrencinin okula alınmaması Anayasal suçtur, Türk Ceza Kanunu'nun 112 maddesine göre 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası gerektirir. 112. Maddeye göre bu fiili işleyen hakkında iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
Tüm uyarılara rağmen çocuğunu okula göndermeyen veliye, çocuğun okula gitmediği her gün için 15 TL para cezası veriliyor. Buna rağmen yine göndermeyenlerin 500 TL idari para cezası ödemesi gerekiyor.
Devamsızlık yazılır.Okuldan kaçmak bir suçtur fakat henüz ortaokulda olduğun için herhangi bir yaptırım almazsın. Fakat bunu ciddi bir şekilde devamlılık haline getirirsen okul idaresi tarafından kınama cezası alırsın ve bu siciline işlenir.
Mevzuat incelendiğinde, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve ilgili yönetmeliklerde, öğrenci disiplin cezalarının öğrencilerin sicilinden silinmesi konusunda herhangi bir düzenleme bulunmadığı görülmektedir.
Mevzuatımızda disiplin cezalarının sicilden silinmesine ilişkin herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır. Bu kapsamda disiplin cezası alan öğrencinin sicilinden işbu cezanın silinmesi için Disiplin Suçu Af Kanunu çıkması gerekmektedir.
Kınama cezasında öğrenci uyarılır. Aynı hatanın yine tekrarında bir üst ceza verilir. Uzaklaştırma ise geçici olarak okuldan uzaklaştırma anlamına gelmektedir.
Örneğin; kumar oynamak veya oynatmak suçundan 7/g maddesine göre “KINAMA” cezası alan öğrenci, daha sonra, dersin düzenini bozduğu için 7/e maddesine göre tekrar “KINAMA” cezası almıştır. Burada suç tekrarından söz edilemez.
Devlete ait resmi araç, gereç ve benzeri eşyayı özel işlerinde kullanmak kanunda kınama cezasını gerektiren bir hal olarak düzenlenmiştir. Bu nedenle üzerinize zimmetlenen laptop, araba vb. araç gereçleri şahsi işleriniz için kullanmanız durumunda kınama cezası ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
Bu yönetmelikte öngörülmüş olan disiplin cezaları, uyarma, kınama, bir haftadan bir aya kadar uzaklaştırma, bir veya iki yarıyıl için uzaklaştırma ve yükseköğretim kurumundan çıkarmadır.
Uyarma ve kınama cezalarında 5 sene, aylıktan kesme ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezalarında ise cezanın uygulandığı tarihten itibaren 10 sene geçmesiyle birlikte atamaya yetkili amire başvurularak disiplin cezasının sicilden silinmesi talep edilebilir.
Çocuğun hastalık gibi bir geçerli nedeni olmaksızın sık sık ve uzun süreli okula gitmemesi ya da ders saatleri içinde okulu terk etmesi okuldan kaçma olarak tanımlanır.
Bu cezayı alan öğrenciler yatılılık ve bursluluktan çıkarılarak öğrenimlerine gündüzlü olarak devam ettirilirler. Ancak, bu öğrencilerin zorunlu hizmet yükümlüğü saklı kalır. Öğrenimini sürdüremeyenlerden ise, tazminat alınır.
MADDE 171- (1) Öğrencilerin aldıkları cezalar, e-Okul sistemine işlenir.
Disiplin cezası önemli bir ceza olduğu için okul değişikliklerinde ya da iş görüşmelerinde istenebilir. Bu durumda okuldan ya da e okul üzerinden, eğer mezunsanız e devlet üzerinden disiplin cezası almadığınıza dair belgenizi alabilirsiniz.
Öğrenci öğretmene küfür ederse kamu görevlisine hakaret suçundan cezalandırılır. Benzer şekilde öğrencinin velisi de yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öğretmene hakaret ederse ceza kanununda nitelikli hal olarak belirlenen kamu görevlisine hakaret eyleminden sorumlu olur.
Kınama cezası, verildiği tarihten itibaren hüküm ifade eder ve derhal uygulanır. Peki kınama cezası sicile işler mi sorusunun cevabı, disiplin cezaları memurun özlük dosyasına işlenir.
Doğrulanmış Cevap. Normalde bir öğrenci 3 tutanak aldıktan sonra disiplin kurulu arasında konuşma yapılır. Her şey orada alınan karara bağlıdır. Yani 2 tutanaktan fazlasını almak uzaklaştırılmaya hatta okuldan atılmaya kadar gidebilir.
Çocuğunu okula göndermeyen velileri polis ve jandarma takip edecek. Anayasa gereği çocuğunu zorunlu eğitim çağı kapsamındaki ilköğretime kayıt yaptırmayan veya kayıt yaptırdığı halde okula göndermeyen veliler, polis ve jandarmanın takibinden sonra ilgili kurumlara bildirilecek.
4+4+4 sistemiyle zorunlu hale gelen lise eğitimiyle ilgili MEB'den önemli bir uyarı geldi. Çocuğunu liseye kaydettirmeyen veliye günlük 15 TL para cezası verilecek. Israr eden velilere 500 TL idari ceza uygulanacak.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri