İşte o yol.. İnsanlar istedikleri takdirde mesajların okunup okunmadığı bilgisini veren mavi tik özelliğini kapatabiliyor. Okundu bilgisi kapalı olan birine mesaj gönderdiğinizde gri tik maviye dönmüyor ve kişinin mesajınızı görüp görmediğini anlayamıyorsunuz.
Alıcının telefonu kapalı olsa bile, mesaj alıcının bağlı cihazlarından herhangi birine teslim edildiğinde ikinci onay işareti görüntülenir. Grup sohbetlerinde, ikinci onay işareti tüm üyeler mesajınızı aldığında görünür. Tüm üyeler mesajınızı okuduğunda ise iki mavi onay işareti görüntülenir.
Okundu bilgisini devre dışı bıraktıysanız durum güncellemelerinizi kimlerin görüntülediğini göremezsiniz. Okundu bilgisini kapatmış kişilerin de durum güncellemelerinizi görüntüleyip görüntülemediğini göremezsiniz.
Eğer gönderdiğiniz mesajın yanında iki mavi onay işareti görüyorsanız, sohbet ettiğiniz kişi mesajınızı okumuş demektir. Grup Sohbetlerinde veya toplu mesajlarınızda onay işaretleri, ancak tüm katılımcılar mesajınızı okuduğunda mavi olacaktır.
Bu, mesajının Signal hizmeti üzerinden gönderildiğini gösterir. Eğer bu simgeyi görüyorsan, telefonunun bağlantısında herhangi bir sorun yok demektir. Bu iletinin alıcının cihazına iletildiğini gösterir. Eğer her ikinizde okundu bilgilerini etkinleştirmişseniz, bu kişinin iletiyi okuduğunu belirtir.
İlgili 30 soru bulundu
Eğer bir kişi sizi Instagram'da engellediyse, bu kişiyle artık doğrudan mesajlaşamazsınız. Mesajlarınıza erişim sağlayamaz ve yeni mesajlar gönderemezsiniz. Ayrıca, engelleyen kişinin size gönderdiği mesajları da göremezsiniz.
Okundu bilgisini açma ve kapatma
iMessage okundu bilgisi, iMessage kullanıcılarının, mesajlarının ne zaman okunduğunu bilmesini sağlar. Okundu bilgisi açıkken size iMessage'ı gönderen kişi, siz mesajı okuduktan sonra mesajın altında bir Okundu göstergesi alır.
Ayarlar>>Gizlilik>>Okundu Bilgisi
Bu adımları izledikten sonra okundu bilgisini kolayca kapatabilirsiniz. Tabi bu özelliği devre dışı bıraktığınız da siz de diğre kişilere gönderdiğiniz mesajların okunup okunmadığını göremeyeceksiniz.
Teslim edildi: Mesajınız alıcının telefonuna veya bağlı cihazlarına teslim edilmiş ancak henüz alıcı tarafından görülmemiştir. Okundu veya Görüldü: Alıcı mesajınızı okumuş veya gönderdiğiniz resmi, ses dosyasını ya da videoyu görmüştür.
Geri Bildirim Olmadan: E-postanın okunup okunmadığını anlamak için en yaygın yöntem, alıcının e-postayı açtıktan sonra geri bildirim vermeden beklemektir. Yani, e-posta göndericisi e-postayı gönderdikten sonra, alıcının e-postayı açıp açmadığını veya okuyup okumadığını anlamak için herhangi bir ek işlem yapmaz.
Gönderdiğiniz mesajın veya sesli mesajın yanında iki mavi onay işareti, bir mavi mikrofon ya da “Açıldı” etiketi görmüyorsanız: Alıcınız veya siz gizlilik ayarlarından okundu bilgisini devre dışı bırakmış olabilirsiniz. Alıcı sizi engellemiş olabilir. Alıcının telefonu kapalı olabilir.
Normal şartlar altında WhatsApp'taki iki tane mavi tik ile sembolize edilen “Okundu” bilgisini kapatırsanız, siz de diğer kişilerin Okundu bilgisini göremezsiniz.
Android cihazlar için;
Birinci adım: WhatsApp'ı açın ve Ayarlar sayfasını ziyaret edin. İkinci adım: Hesap > Gizlilik adımını takip edin. Üçüncü adım: Mesajlaşma menüsü altından Okundu bilgisi yanındaki işareti kaldırın. İşte bu kadar!
Bu sayede karşı taraf mesajı okuduğunuzu bilir. Bu nedenle mavi tık kapatma işlemi aslında okundu bilgisini kapatmaktır. WhatsApp'ta okundu bilgisi yani mavi tiki kaldırarak karlı tarafında mesajı okuyup okumadığını görmesini engelleyebilirsiniz.
Kullanıcılar artık bildirim ekranı üzerinden okundu olarak işaretle düğmesine tıklayarak karşı tarafa mavi tik gönderebiliyor.
Mavi tik çıkmaması için izlenecek yolların başında Uçak Modu'nu aktif hale getirerek internet olmadan mesaj okumak geliyor. Bu yöntem IOS ve Android telefonlar için değişiklik gösteriyor. IOS kullanıcıları için: 1- Mesajı okumadan önce cihazınızı Uçak Modu'na alın.
2-) Okundu Bilgisi;
Bu da mesajı gönderen kişinin mesajının okunduğu anlamına gelmektedir. Fakat size gelen mesajların sizin tarafınızdan okunduğunu, gönderen kişinin görmesini istemiyorsanız bu özelliği çok kolay bir şekilde kapatabilirsiniz. Aşağıda ki adımları izleyerek bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz.
Gönderdiğiniz e-postanın ne zaman açıldığını öğrenmek için okundu bilgisi isteyebilirsiniz. Okundu bilgisi size, iletinizin açıldığı saati ve tarihi bildiren bir e-posta olarak gönderilir.
Okundu Bilgisi Nedir? Bazen e-posta alındısı olarak da adlandırılan okundu bilgisi, alıcının e-posta'nızı aldığını ve açtığını onaylayan bir bildirimdir. Bunlar, pazarlamacılar da dahil olmak üzere iş profesyonelleri tarafından e-posta kampanyalarının etkinliğini ölçmek ve takipleri yönetmek için sıklıkla kullanılır.
Bunu yapabilmek için öncelikle telefonunuza Wossip uygulaması indirmeniz gerekir. E-posta hesabından oturum açılarak Monitor Contack seçeneğine basılır. Buradan rehberinizde olan ve çevrimiçi olma durumu ile son görülme durumunu öğrenmek istediğiniz kişiyi seçmelisiniz.
Sizi engellemiş olan bir kişiye gönderdiğiniz mesajlarda her zaman, “mesaj gönderildi” anlamına gelen tek bir onay işareti gösterilir. “Mesaj teslim edildi” anlamına gelen ikinci onay işareti hiçbir zaman gösterilmez. Engellenmeden önce gönderilen mesajları görebilirsiniz ancak yeni mesajlar gönderemezsiniz.
Alıcı sesli mesajınızı oynatmıştır. Gönderdiğiniz mesajın veya sesli mesajın yanında iki mavi onay işareti, bir mavi mikrofon ya da “Açıldı” etiketi görmüyorsanız: Alıcınız veya siz gizlilik ayarlarından okundu bilgisini devre dışı bırakmış olabilirsiniz.
3 dk. 36 sn. "Bu sohbette gönderdiğiniz mesajlar ve yaptığınız aramalar, uçtan uca şifrelemeyle korunmaktadır. Bu sohbetin dışında bulunan hiç kimse, mesaj ve aramalarınızı okuyamaz ve dinleyemez."
Sağ üst köşede bulunan üç nokta simgesine basın. Açılan pencere üzerinden "Bilgi" seçeneğini seçin. Bilgi seçeneğine dokunmanız halinde gönderdiğiniz mesaja ilişkin bir bilgi penceresi açılacak. Açılan pencereden gönderdiğiniz mesajı hangi kişilerin okuduğunu görüntüleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri