- Elle temizlemek için, ekrana nefes verin ve silin. Sprey sıkmayın ya da ıslak bezle silmeyin. - Eğer yumuşak mikrofiber bez kullanırsanız, çatlak oluşmaz. ※ Silmek için asla cila, balmumu, yıpratıcı, benzin ya da alkol kullanmayın.
Çizilmeleri önlemek için mikrofiber bez kullan.
TV'ni silmeye başlamadan önce bezin temiz olduğundan ve üzerinde toz olmadığından emin ol. Ekranı, özellikle cam silmek için yapılmış temiz, kuru bir mikrofiber bezle silmeyi dene. Bu genellikle parmak izlerinin ve tozun çoğunu temizler.
1) Mikrofiber Bez Kullanın
Televizyon ekranını gözlük temizleme bezleri ile aynı özelliğe sahip mikrofiber bez yardımıyla narin hareketlerle temizleyin. Ekranı silmek için kâğıt havlu, tuvalet kağıdı, tişört gibi seçenekleri asla kullanmayın, çıkmayan bir leke için kesinlikle bastırmayın.
OLED TV'de Piksel Düzeltici özelliği, geçici görüntü tutulmasını önlemeye yardımcı olur. Bu fonksiyonu otomatik veya manuel olarak kullanabilirsiniz. TV gücü kapatıldığında otomatik özellik etkinleşecektir. Ancak bunun için TV'nin dört (4) saat veya daha fazla açık kalması gereklidir.
Bazen hareketli görüntülerde OLED pikseller kendini geç yeniler. Bu nedenle ekranda birkaç saniyeliğine eski görüntünün izleri kalabilir. Bu yanma sorunu değil teknik bir kısıtlamadır ve kendiliğinden geçer. Burn-in ise ne yazık ki kalıcıdır.
İlgili 17 soru bulundu
Panel ömrü daha kısadır. Yapılan araştırmaya göre OLED TV'lerin panel ömrü ortalama 15.000 saat iken standart bir LED TV 100.000 saattir.
OLED TV'lerin ömrü ne kadar? OLED TV'lerin yıllarca dayanmasını bekleyebilirsiniz.
Televizyon ekranınızı temizlerken hassas yapılara zarar vermeyen ve etkili bir temizlik sağlayan mikrofiber bez kullanıyoruz. Bezin üzerine sıkacağınız temizlik sıvısının çok fazla olmaması gerekiyor. Bezin hafif nemli olması yeterli temizliği sağlıyor.
- Ekranı temizlediğinizde, güç kablosunu çıkarın ve yumuşak bir bezle tek bir yöne doğru silin. Eğer çok kuvvetli silerseniz, çatlak ya da hasara neden olabilir. - Elle temizlemek için, ekrana nefes verin ve silin. Sprey sıkmayın ya da ıslak bezle silmeyin.
OLED ekranlarda görüntü, çok sayıdaki organik filmden elektrik akımının geçmesi ile oluşan parlamadan oluşmaktadır.
Islak mendille silmeyin
Pratik olmasından dolayı ıslak mendil, televizyon temizliğinde kullanılır. Bu nedenle televizyonu ıslak mendille silmeyin. Bu renk değişimlerine ve piksellere zarar verebilir. O nedenle sadece kuru bir bezle temizlik yapmalısınız.
Ekran temizliği yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli husus, asitli ve etil alkol içeren deterjanları kullanmamanız gerektiğidir. Doğal içerikli deterjanlar ekranın ömrünü uzatırken, kolonya, yağ çözücü, aseton, çamaşır suyu gibi malzemeler, ekran renginde açılma ve ledlerde yanma gibi problemlere yol açar.
Deterjan olmayan durumlarda beyaz sirkeyi bir miktar suyla karıştırın ve mikrofiber bezinizi bu suya hafif daldırın. Bezden suyu sıkın ve bezin nemli kalmasını sağlayın. Dilerseniz sirkeli su karışımını sprey şişeye döküp beze püskürtebilirsiniz. Temizlik sonrasında ekranların parladığını fark edebilirsiniz.
Çünkü gözümüze ve elimize sert gelmeseler dahi, televizyon ekranını çizebilirler. Kuruyken bile güzel iş çıkaran mikrofiber bezleri TV ekranı temizlemede kullanabilirsiniz. Televizyon gibi hassas cihazları silerken bezinizin çok aşırı ıslak olmaması, aksine hafifçe nemli olması gerekiyor.
Camsil ile televizyon silinir mi? Camsil ile tv ekranı silinmez eğer silerseniz ekranda leke bırakır ve o lekeleri temizleyebilmek için çok daha fazla efor sarfedersiniz. Tv ekranları cam değil bu nedenle cam sil kullanmamaya dikkat edin.
Televizyonlarınız için mikro fiber bez (kuru olmasına dikkat edin) kullanmanızı öneririz. Eğer mikro fiber beziniz yoksa yumuşak bir dokuya sahip bir bezin üstüne lens temizleyici solüsyon dökün ve yüzeyi fazla bastırmadan silin.
Başka bir karakteristik özellikleri ise uzun süre kullanıldıklarında veya bazı aşırı şartlar altında kullanıldıklarında (ör. yüksek parlaklıkta çalışan ekranda yüksek kontrast içeren bir görüntünün uzun süre sabit kalması halinde) "Görüntü yapışması" veya "Görüntü yanması" (burn-in) oluşabilir.
Camda çizik giderme için tırnak cilası veya metal cilası kullanılabilmektedir. Kullanılan cilaya göre uygulama da değişir. Tırnak cilası cam üzerinde yer alan çiziye sürüldükten sonra yaklaşık bir saat kurumasın beklenmelidir. Kuruduktan sonra tırnak cilası camla aseton yardımıyla temizlenebilir.
Mikrofiber bezler tiftik içermez ve bu nedenle televizyon temizliği için en uygun araçlardan biridir.Televizyonunuzu, bir mikrofiber bez ile yavaşça sildiğinizde görülebilen tüm kirlerden ve tozlardan kurtulabilirsiniz. Eğer bazı kirler ve lekeler çıkmaz ise bastırmamalısınız.
3. Artan dayanıklılık
OLED TV'ler yalnızca 7 yıldır hayatımızdalar. QLED modelleri ise çok daha gençler. Dolayısıyla bu konuda gerçek bir karşılaştırma yapmak zor, ancak organik bileşenlerden oluşan OLED televizyonlara göre QLED'in daha dayanıklı olacağını söylemek mümkün.
Mikrofiber ya da temiz bir bezi sirkeli suyun içine batırın ve çok iyi bir şekilde sıkın. Daha sonra dairesel hareketlerle televizyon camını silin. Bu işlem televizyonda bulunan tozların yok olmasını ve televizyonunuzun uzun süre tozlanmamasını sağlayacaktır.
Not: Bezi hafifçe nemlendirin, temizleme solüsyonunu doğrudan ekrana püskürtmeyin veya ekranda çok fazla sıvı bırakmayın. Ekran temizleyiciniz yoksa bunun yerine su kullanabilirsiniz. Alkol veya aseton içeren temizleyiciler ve spreyler, çamaşır suyu veya aşındırıcılar kullanmaktan kaçının.
cep telefonu, akıllı saat, televizyon gibi elektronik cihazlarda kullanılan oled panellerinin tamamında yanma riski vardır. tabi kullanım senaryosu ve kullanım miktarı da etkili bu durumda. kısaca 1 yıl yada 10 yıl eninde sonunda yanık olacak.
Karanlık bir odada, OLED TV en iyi performansı gösterirken, LED TV'ler ise daha aydınlık ortamlarda OLED TV'leri gölgede bırakır. Doğrudan karşılaştırıldığında, LED TV'lerin parlaklık konusunda kesin olarak üstün olduğunu söyleyelim.
OLED televizyonlar, daha yüksek kontrast oranları, daha derin siyahlar ve daha geniş görüş açıları sunar. QLED televizyonlar ise daha yüksek parlaklık, daha yüksek renk doğruluğu ve daha geniş bir renk gamı sunuyor. Eğer karanlık bir odada film veya TV şovu izleyen biriyseniz, OLED tercih edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri