Bu nedenle “OLED nedir?” sorusu da kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilir. OLED açılımı, Organik Işık Yayan Diyotlar'dır. LED ve LCD gibi bir ekran teknolojisi olan OLED, ışık kaynağı ve renk dizilişini kontrol eder. Bu sayede her pikselde uygun parlaklık ve tonda ışık aktarımı sağlanmış olur.
OLED, organik ışık yayan diyot anlamına gelir. OLED teknolojisinin daha geleneksel bir LED/LCD monitörde bulacağınızdan temel farkı, her pikselin bağımsızca ışık yayabilmesidir. Bunun nedeni, tüm piksellerin elektrikli ışıldayan katmana veya ışık emisyonuna bağlı olmasıdır.
Karanlık bir odada, OLED TV en iyi performansı gösterirken, LED TV'ler ise daha aydınlık ortamlarda OLED TV'leri gölgede bırakır. Doğrudan karşılaştırıldığında, LED TV'lerin parlaklık konusunda kesin olarak üstün olduğunu söyleyelim.
Panel ömrü daha kısadır. Yapılan araştırmaya göre OLED TV'lerin panel ömrü ortalama 15.000 saat iken standart bir LED TV 100.000 saattir.
OLED (organic light-emitting diode), “organik ışık yayan diyot” anlamına gelir. OLED, günümüzdeki en iyi ekran teknolojileri arasında yer alır. OLED ekranlı cihazlar, kullanıcısına gerçek tonlara en yakın renkleri sunarak görsel kaliteyi üst düzeye taşır.
İlgili 31 soru bulundu
OLED televizyonlar, daha yüksek kontrast oranları, daha derin siyahlar ve daha geniş görüş açıları sunar. QLED televizyonlar ise daha yüksek parlaklık, daha yüksek renk doğruluğu ve daha geniş bir renk gamı sunuyor. Eğer karanlık bir odada film veya TV şovu izleyen biriyseniz, OLED tercih edebilirsiniz.
OLED TV'lerin ömrü ne kadar? OLED TV'lerin yıllarca dayanmasını bekleyebilirsiniz.
LED TV'ler uzun ömürlü ve dayanıklıdır. LED TV'ler kontrast, net görüntü, gerçekçi 3D ve benzeri konularda daha iyidir. LED TV'lerde görüntü netliğini kaybetmemek adına LED televizyon alırken 100 Hz'nin üstündeki modeller tercih edilmelidir.
Bazen hareketli görüntülerde OLED pikseller kendini geç yeniler. Bu nedenle ekranda birkaç saniyeliğine eski görüntünün izleri kalabilir. Bu yanma sorunu değil teknik bir kısıtlamadır ve kendiliğinden geçer. Burn-in ise ne yazık ki kalıcıdır.
Kodak şirketi tarafından geliştirilmiş bir teknolojidir. OLED'ler çoğunlukla düz ekran için kullanılmaktadır. LCD teknolojisine alternatif olarak sunulmaktadır.
OLED Televizyonlar: En İyi Görüntü Kalitesi
OLED (Organik Işık Yayan Diyot) televizyonlar, en yüksek görüntü kalitesine sahip televizyonlardır. OLED teknolojisi, piksellerin kendi kendini aydınlatması sayesinde daha canlı renkler ve daha derin siyahlar sağlar.
OLED paneller IPS LCD panellere nazaran daha pahalı olmalarına karşın, çok daha kaliteli bir yapıya sahip. Özellikle ekran parlaklığı anlamında, OLED ekranlar ile IPS LCD ekranlar arasında dağlar kadar fark bulunuyor.
Sony, LG, Philips, Samsung, Vestel gibi öncü markaların iddialı OLED TV'lerinin sunduğu ayrıcalıklı görüntü kalitesi için LED TV'lerden bir miktar daha yüksek bütçelere ihtiyaç var.
Eğer Google Asistan veya Chromecast gibi özelliklerden faydalanmak istiyorsanız veya daha geniş bir uygulama mağazası arıyorsanız, Android TV sizin için daha iyi bir seçenek olabilir. Ancak, sadece internete bağlanabilen ve temel işlevleri yerine getiren bir televizyon istiyorsanız, Smart TV de yeterli olabilir.
Diğer bir deyişle, OLED televizyonlarda siyah gerçekten siyahtır ve hiçbir arka ışık sızması olmaz. Bu da televizyonunuzda daha net ve ayrıntılı görüntüler elde etmenize yardımcı olur. OLED televizyonlar ayrıca daha ince bir tasarıma sahiptirler.
Tüm büyük firmalar, OLED TV üretimi için böyle başka bir firmanın teknolojisine ihtiyaç duyunca, fiyatlandırma konusunda da oldukça kısıtlanmış oluyorlar. Yani kısacası, OLED fiyatlarının düşmeme sebebi, bu teknolojiyi sadece tek bir firmanın üretmesi.
cep telefonu, akıllı saat, televizyon gibi elektronik cihazlarda kullanılan oled panellerinin tamamında yanma riski vardır. tabi kullanım senaryosu ve kullanım miktarı da etkili bu durumda. kısaca 1 yıl yada 10 yıl eninde sonunda yanık olacak.
LCD ve OLED ekranlar titreme etkisine sahip
Araştırmaya göre insan gözünün titreme hassasiyeti 250 Hz civarında devreye giriyor ve bu nedenle de OLED ekranlar sayesinde gözler daha çabuk yoruluyor. DxOMark ayrıca çeşitli cep telefonu modellerinin yenileme hızlarını ve PWM frekanslarını da listeledi.
- Ekranı temizlediğinizde, güç kablosunu çıkarın ve yumuşak bir bezle tek bir yöne doğru silin. Eğer çok kuvvetli silerseniz, çatlak ya da hasara neden olabilir. - Elle temizlemek için, ekrana nefes verin ve silin. Sprey sıkmayın ya da ıslak bezle silmeyin.
LG. En iyi televizyon markaları listemizin birinci sırasında LG var. Piyasadaki en kaliteli televizyonu arayanlar LG'den başka modellere bakmamalı. Öte yandan, bütçesinin üzerinde performans gösteren sürdürülebilir bir televizyon satın almak isteyenler de LG'yi düşünmelidir.
Koltuk mesafenize göre TV ekran boyutu belirlemek için; televizyonu koyacağınız alandan koltuğunuza kadar olan mesafeyi ölçün, çıkan rakamı 2'ye bölün. Örneğin TV ünitenizden koltuğunuza kadar olan mesafe 200 cm olsun. Bu mesafeyi 2'ye böldüğünüzde 100 cm yapar. 100 cm ise yaklaşık 40 inç demektir.
SID (Society For Information Displays), 2023 yılının en iyi ekran ödülünü Samsung'a verdi. Ödüllü QD-OLED ekran özellikleri ile neler sunuyor? Samsung'un QD-OLED panelleri, daha yüksek renk hacmi, daha yüksek ışık ve parlaklık sayesinde pek çok ödül aldı.
Televizyon ekranınızı temizlerken hassas yapılara zarar vermeyen ve etkili bir temizlik sağlayan mikrofiber bez kullanıyoruz. Bezin üzerine sıkacağınız temizlik sıvısının çok fazla olmaması gerekiyor. Bezin hafif nemli olması yeterli temizliği sağlıyor.
Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, bugün şimdiye kadar ürettiği en büyük OLED TV modelini tanıttı. Samsung, S90C OLED TV ailesine 83 inç boyutunda bir model eklediğini duyurdu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri