Size korkutucu görünseler de, istenmeyen davetsiz düşüncelerin ne tehlikeli olduğunu ne de gerçekte ne yapacağınızı kesin bir doğru olarak tahmin etmediklerini kendinize hatırlatın. Davetsiz düşüncelerinizi yazın. İstenmeyen davetsiz düşüncelerinizi kağıda "yazıya dökmek" yardımcı olabilir.
Ve beynimizin esas görevi bizi hayatta tutmak. Bu amaç doğrultusunda da genellikle kötüyü düşünüp gelebilecek tehlikelere karşı bizi hazırlıklı kılmaya çalışıyor. Yani insanın hamurunda negatif düşünmek yatıyor.
İlgili 28 soru bulundu
Karamsar kişiler, gelecekte onları bekleyen olumsuz deneyimlerin varlığını sıklıkla düşündükleri için çaresizlik, umutsuzluk, endişe duygularını yoğun olarak yaşar, üstesinden gelmek için yetersiz olduğunu düşünür.
Olumsuz düşünceler bizi üzgün, şüpheci ve karamsar hissettirir. Düşüncelerimiz olumsuzluklara odaklandığında aslında somut olarak o kadar da kötü olmayan durumlarda bile kendimizi en kötüsünü düşünürken bulabiliriz. Kendimizi kötü durumlardan koruyabilmek için en kötüsünü düşünme eğilimine gireriz.
Elimizde olmadan aklımıza ve hayalimize gelen görüntülerden sorumlu değiliz. Sorumluluk ancak iradî fiiller içindir. Yani insan kendi isteğiyle, kendi iradesiyle bir iş yaptığında o işin getireceği sorumluluğu da yüklenmiş olur. Ancak, akla gelen kötü şeylerde kişinin iradesi söz konusu değildir.
Düşünce takıntısı sadece Psikanalitik Psikoterapi süreci ile geçer. Çünkü siz takıntını yenmek istesenizde onunla uğraştıkça zihninize yapışır. Düşünce takıntısının olmasının nedeni kişinin altta yatan bilinçdışı kaygılarının takıntılı düşünceler üstünden huzursuzluk vererek çıkmasıdır.
Dilimize İngilizce'den geçen overthinking kavramı “fazla düşünmek” anlamına gelmektedir. Geçmişe dair yaşadıklarınız ya da geleceğe yönelik bir konu hakkında gereğinden fazla ve uzun süre düşünmektir.
"Mü'min, şeytanın vesveseleri ve kalbinde olmasıyla sıkıntı duyacağı küfrün vesveseleriyle imtihan olunur.
ALLAH'IN RAHMETİNİ UMARIZ
İnsan hakkı batıldan, doğruyu yanlıştan, iyiyi kötüden ayırt etmek için düşünmek zorundadır. Düşüncelerimizle bile bile fitne, fesat ve batıl şeyler üretmemek şartıyla düşünmek günah değildir.
- Bir de nâmahrem bir kadını açık bir şekilde düşünmek zina yapmak mıdır, çaresi nedir? Değerli kardeşimiz, Hayalden geçen kötü şeylerden dolayı günah işlemiş olmayız. Bir kimsenin karşı cinsi sadece hayal etmesi, zina işlemek gibi değildir.
Stresin Sağlığımız Üzerine Etkileri. Düşünceler bir insanda gerçekten hastalığa neden olur mu? Bunun cevabı evet, gerçekten düşünceler, özellikle de olumsuz düşünceler bir insanda bir hastalığın ortaya çıkmasına neden olabilir.
Nöroloji Uzmanı Dr. Meliha Aydın, sürekli olumsuz düşüncelerin kişide alışkanlık haline gelebileceğine dikkat çekiyor. Hayatımızın birçok alanında kimi zaman olumlu, kimi zaman ise olumsuz düşüncelere sahip olabiliyoruz. Fakat bazı kişiler için olumsuz düşünceler bir alışkanlık ve bu düşüncelerden kopamıyor.
Depresyona ve negatifliğe yol açar. Depresyona düşen kişinin yaşamdan aldığı heves ve sevinç kısıtlı hale gelmiş olur. Bu nedenle negatif düşünmeye zorlanan beyin, sürekli bir şekilde ağırlaşır. Fazla düşünen beyinde uykuya dair birçok sıkıntı meydana gelir.
Olumlu düşünmenin başlıca faydası stresten uzaklaşarak daha sağlıklı bir hayat sürmektir. Pozitif düşünme sizlerin hem psikolojik olarak hem de fizyolojik olarak rahatlamanızı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra bu durum çevrenize de yansıyarak sizleri daha saygın bir hale getirecektir.
Bilim insanlarına göre beyin gerçekte “düşünmeye” asla ara vermez. Düşüncelerin büyük bir bölümü gerçekte insanların ayırdında olmadan arka planda oluşur ve “bunları gerçek anlamda durdurmanın bir yolu yok”. İnsanlar çoğu zaman kendilerini sonsuz bir düşünceler döngüsü içinde bulurlar.
Bencillik “Sadece kendini ve kendi çıkarını düşünmek” olarak tanımlanabilmektedir. Bencil İnsan Nasıldır? Bencil kişi, başkalarını ya da karşısındakini düşünmeden ve önemsemeden sadece kendi isteklerini,ihtiyaçlarını düşünerek hareket eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri