Cilde yumuşaklık ve nem kazandırır, pH oranını düzenler. Cildi genç ve diri tutar. Cilt hastalıkları ile mücadelede en etkin ilaçtır. Bilhassa uçuk, mantar gibi problemleri çok kısa sürede iyileştirir, sedef hastalığının tedavisinde kullanılır.
Yaraları, küçük yanıkları, güneş yanıklarım ve böcek sokmalarını iyileştirir. Deri iltihapları ve egzama durumlarında rahatlama sağlar. Kuru ciltleri nemlendirip rahatlatır. Kullanım Şekli : Bitkinin yaprağından çıkan özsu dıştan sürülerek uygulanılır.
Çay olarak tüketildiğinde ya da yağ olarak cilde uygulandığında cilt sağlığına destekte bulunur. Eklem ağrılarını, kireçlenmeyi hafifletici özelliği bulunmaktadır. Çay olarak düzenli bir şekilde tüketildiğinde varis görünümünü azalttığı düşünülmektedir. Ölmez otunun yağ yakıcı özelliği de bulunmaktadır.
dr.fnc Ölmez Otu Suyu (Hidrosol)
Damıtma sonrası doğal ölmez otu yağının altında kalan birinci maya suyudur. Tüm cilt tiplerine uygun ve multifonksiyoneldir. Cildinizi temizler, yatıştırır ve nemlendirir. Ciltteki fazla sebumun uzaklaştırılmasına yardımcı olur ve daha dengeli bir cilt görünümü sağlar.
Latincede “helichrysum arenarium” olarak bilinen ve yaygın olarak ölmez ot olarak bilinen altın otu, asteraceae ailesine ait küçük bir çok yıllık ottur.
İlgili 24 soru bulundu
İdrar yollarında ki taşların doğal yolla düşürülmesinde vücuda yardım eder. Vücutta yağ yakımını hızlandırarak kilo verme sürecini destekler. Mide ekşimesi, mide yanması ve gastrit gibi sorunları giderir. Safra kesesi ve böbrek sağlığını koruyarak kum ve taşların dökülmesine yardımcı olur.
Safra kesesi ve böbreklerde oluşabilecek taş sıkıntısının önüne geçiyor. Ancak bu çok ciddi bir etki olduğundan böbreklerinde ya da safra kesesinde taş olanların asla bilinçsizce bu otu kullanmamaları, mutlaka doktorlarına danışmaları büyük önem taşıyor.
Ölmez otu, ayrıca geleneksel olarak; böbrek hastalıklarında ve böbrek taşı düşürülmesinde, böbrek ağrılarında, kalp atışlarının düzenlenmesinde, yanıkların iyileştirilmesinde, el ve ayak çatlaklarında, astımda ve kulak rahatsızlıklarında kullanılır.
Temmuz Organik çiftliğinde sertifikalı olarak üretilen ölmez çiçeğinin 2 gramını 200 ml sıcak su ile ağzı kapalı olarak 10 dakika demleyebilir, sabah ve akşam olmak üzere günde iki fincan tüketebilirsiniz.
Ölmez otu yağı jojoba yağı ya da Hindistan cevizi yağı gibi yağlarla karıştırılarak kullanılırsa cildin iyileştirilmesine ve yumuşamasına yardımcı olur. Lavanta yağı ile karıştırılarak kullanılırsa ciltteki kaşıntılara iyi gelir. Ölmez otunun cildi nemlendirme özelliği vardır.
Ölümsüzlük bitkisi: Aloe vera
Aloe vera, zambakgiller familyasından olan, kaktüse benzer bir bitkidir. Yapraklarında su depolayan kalın ve kısa saplı bu bitki en çok cilt yaralanmalarını tedavi etmesiyle bilinir, ancak sağlığa fayda sağlayabilecek başka kullanımları da vardır.
Bu türlerin çoğunluğu aromatik özelliğe sahiptir (Pooley, 2003). Ülkemizde ve Avrupa kıtasında alt türleri ile birlikte yaklaşık 25 adet Helichrysum türü bulunmakla birlikte, bu türler ülke- mizde çoğunlukla Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güney Doğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde yayılış göstermektedir.
Ölmez Otu Nerede Yetişir ve Bulunur? Halk arasında 'Ölmez Çiçek' olarak adlandırılan ölmez otu dünyanın her yanında kendiliğinden yetişebilmektedir. Ülkemizin genelinde olsa da en çok Doğu Anadolu bölgesinde olduğu söylenebilir.
Sarısabır, Asphodelaceae familyasından Aloe cinsini oluşturan anavatanı Afrika olan bitki türlerinin ortak adıdır. Bu bitkinin yapraklarından çıkan jelin şifa özelliği bulunmaktadır. Jel oksijenle temas ettikten sonra bir çeşit oksitlenme yapmakta ve yaklaşık 5 saat içinde şifa özellikleri ortadan kalkmaktadır.
Yüksek dozda kullanımı vücut esansiyel elektrolit kaybına yol açabilmektedir. Özellikle diyabet hastalarının, böbrek problemleri olanların, chron ve ülseratif kolit hastalarının, hamile ve emziren kadınların, çocukların aloe vera kullanmadan önce doktora danışmaları önerilmektedir.
Ölümsüzlük otunu çay olarak kullanmak için suyun kaynatılması gerekir. Su kaynatıldıktan hemen sonra içerisine bir tutam ölmez otu eklenir ve afiyetle tüketilir.
Ölmez Otu, Yaşar Kemal'in Dağın Öte Yüzü üçlemesinin üçüncü romanıdır.
Her gün kullanılan bu ürün cilt tarafından hızla emilir ve cildi derinlemesine beslerken aynı zamanda gençliğini korur. Yaşlanma karşıtı özellikleri ile bilinen Organik ölmezotu esansiyel yağı ile zenginleştirilmiştir, çizgilerin görünürlüğünü azaltırken daha sıkı bir cilt dokusu elde etmenizi sağlar.
Kilo verme sürecine yardımcıdır. Rahatlatıcı etkisiyle uzun ve kaliteli bir uyku deneyimine katkı sunar. Gut ve romatizma hastalıklarının tedavisinde vücudu destekler. Kırkkilit otu yağı bakteri ve mantarlara karşı güçlü bir aktivitesi bulunur.
Çalışmalar, kırkkilit otu kemik hücrelerinin üretimini doğrudan artırdığını ve artan kemik dokusu oluşumuna yol açtığını göstermiştir. 🌿Ek olarak, kırkkilit otu bitkisindeki yüksek silika içeriği, aşırı kanama riskini azaltmaya yardımcı olur ve sağlıklı kan hücrelerinin inşasına katkıda bulunur.
Bağışıklık Sistemi: Karabaş otu bitkisi, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan antioksidan ve antiviral bileşikler içerir. Bu nedenle soğuk algınlığı, grip ve diğer enfeksiyonlara karşı koruyucu bir etkiye sahiptir. Diş ve Ağız Sağlığı: Karabaş otu bitkisi, diş ve ağız sağlığı için de faydalıdır.
Altın otunun bilinen herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Oldukça masum ve zararsız bilinen altın otu vücuttaki birçok organa ve sisteme etki ettiği için Datça Köy Ürünleri olarak sizlere tavsiyemiz; Safra kesesi ve böbrek hastalarının mutlaka doktorlarına danışarak tüketim dozunun bilgisini almaları gerekmektedir.
Çay: Altın otu çayı, bitkinin kurutulmuş çiçekleri veya yaprakları kullanılarak demlenir. Bir çay kaşığı kurutulmuş altın otu, kaynamış suya eklenerek 10-15 dakika demlemeye bırakılabilir. Ardından süzülerek tüketilebilir. Günde 1-2 fincan çay önerilen dozaj aralığındadır.
· Sağlıklı kişilerin ise günde 1-2 fincandan fazla altın otu çayı tüketmemesi gerekir. · Kronik hastalığı olanların tüketmemesi gerekir. · Düzenli ilaç kullanan kişiler de kullanmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri