2018'de Türkiye pazarına giren ve 2021'de Türkiye'de üretime başlayan Çinli OPPO, 2022 yılında fabrikada çalışan yaklaşık 500 işçiyi, küresel kriz gerekçesiyle işten çıkardı ve bu yılın başlarında tesislerinde üretimi durdurmuştu.
Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre Oppo, ekonomik kısıtlamalar nedeniyle bazı kararlar aldı. Buna göre şirketin dünyadaki 10'uncu fabrikası unvanını da Oppo Tuzla telefon üretim tesisi, sessiz sedasız kapandı.
2021 yılında 50 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'ye akıllı telefon fabrikası kuran Oppo, küresel kriz nedeniyle işten çıkarmalara başlamış üretimi durdurmuştu.
Mısır fabrikası 20 milyon dolara mal olacak
Sonrasında ise OPPO'nun, Türkiye'deki üretimi sessiz sedasız sonlandırıldığı belirtildi. Türkiye'deki üretimine hızla başlayan, bu kararından da yine hızla vazgeçen OPPO'nun şimdilerde yeni bir gözdesi olduğunu söylemeliyim.
Konu hakkında sorduğumuz, “OPPO Türkiye'de çekildi mi?” sorusuna gelen resmi cevap tam olarak şöyle oldu: “OPPO'nun Türkiye pazarındaki satışlarına, teknik servis ve parça desteğine devam ettiğini memnuniyetle aktarmak isteriz.
İlgili 35 soru bulundu
OPPO merkezi Dongguan, Guangdong'da bulunan ve Tokyo, Kuala Lumpur, Gurgaon, Varşova, Düsseldorf ve Mexico City'de bölgesel merkezleri olan küresel bir tüketici elektroniği ve mobil iletişim şirketidir. OnePlus, Vivo, iQOO ve Realme markalarının da sahibi olan BBK Electronics'in alt kuruluşudur.
Xiaomi'nin Türkiye'deki fabrikası bugün resmen açılıyor
Çinli üretici Xiaomi'nin Türkiye'deki akıllı telefon üretim fabrikası bugün resmen açılıyor.
Çinli akıllı telefon markası Oppo, 2021'de 1.5 milyona yaklaşan cihaz ve yüzde 13'lük pay ile Türkiye pazarında üçüncü sıraya yerleşirken, Oppo'nun hemen ardından 1.3 milyonluk mobil cihaz ve yüzde 12.4'lük pay ile Redmi dördüncü sırada yer aldı.
Oppo, bir önceki yıla göre 2021 yılında 37,6 milyon adet satış ile listede 4. sırada, Vivo markası ise 36 milyon adet akıllı telefon satışı ile listede 5. Sırada yerini almaktadır.
Çinli akıllı telefon üreticisi OPPO, Tuzla'daki fabrikasını sessiz sedasız kapattı. 2018'de Türkiye pazarına giren ve 2021'de Türkiye'de üretime başlayan Çinli OPPO, 2022 yılında fabrikada çalışan yaklaşık 500 işçiyi, küresel kriz gerekçesiyle işten çıkardı ve bu yılın başlarında tesislerinde üretimi durdurmuştu.
Yerelde artan talebi karşılamak için faaliyet gösteren fabrikada Türkiye'deki tüketiciler arasında popüler olan A Serisi ve Reno Lite model akıllı telefonlar üretiliyor.
Yenilikçi teknolojilere sahip ürünleriyle akıllı telefon sektörünün önde gelen markası OPPO, ürünlerinin distribütörlüğüyle ilgili yetkiyi Türkiye'nin lider bilişim teknolojileri şirketi İndeks Bilgisayar'a verdi.
Realme (realme olarak stilize edilmiş), Shenzhen merkezli bir akıllı telefon üreticisidir. Marka, 4 Mayıs 2018'de, daha önce Oppo Electronics'in Başkan Yardımcısı olan Sky Li tarafından Oppo'nun alt markası olarak kuruldu.
Vivo, Çin merkezli bir teknoloji şirketi olan BBK Electronics Corporation'a aittir. BBK Electronics Corporation aynı zamanda Oppo, OnePlus ve Realme gibi diğer markaları da bünyesinde bulundurmaktadır. Vivo, özellikle akıllı telefonlar konusunda kaliteli ürünleriyle ön plandadır.
Dünyanın en iyi telefon markaları sıralamasında Apple zirveye adını iPhone 12 Pro ile adını yazdırırken ikinci sırada Samsung Galaxy Note 20 Ultra yer aldı.
BTK 2021 1. Çeyrek verilerine göre ülkemizdeki akıllı telefon pazarının markalara göre dağılımı sıralandı. Yapılan araştırmalara göre ülkemizde en ağır basan telefon markaları Samsung ve Apple oldu. Yapılan araştırmalar neticesinde ülkemizde satın alınan telefonların %70'i Samsung ve Apple ürünleri.
2023 En İyi Android Telefonlardan Birisi: Xiaomi 13 Serisi
Xiaomi, 2023 senesinin ilk aylarında en iyi Android telefonunu çıkardı. Xiaomi 13 serisi, 13 ve 13 Pro olarak iki farklı modelde karşımıza çıkıyor. Çıkışından sonra önemli bir ivme yakalamayı başardı. Bu başarıyı, yüksek performansına bağlayabiliriz.
Araştırmalarımıza göre, 10 markanın 51 akıllı telefon modeli Türkiye'de üretiliyor. Bunlar arasında Samsung ve Xiaomi'nin 10'ar adet modeli bulunuyor. GM, Vivo ve Reeder gibi markalara ait 16 yerli modelin ise vergisiz telefon kapsamına girmesi şimdiden netleşti.
Oppo markasının en üst segmentte yer alan amiral tasarımı Reno 4 Pro modelidir. 6.5 inç geniş ekran tasarımı bulunan cihaz, 1080x2400 piksel çözünürlüğe sahiptir. Ekran yenileme hızı bakımından da üstün seviyede işlemler yapabilen Reno 4 Pro modeli, Oppo en iyi telefonu 2023 tasarımları arasında ilk sıraya konulabilir.
Ancak şirketin canlı destek birimi, "OPPO'nun Türkiye pazarında satışlarına, teknik servisine ve yedek parça desteğine devam ettiğini memnuniyetle bildirmek isteriz. Sadece üretim fabrikasının faaliyetinin durdurulduğunu belirtmek isteriz." şeklinde bir açıklama yapmıştır.
Redmi, Çinli elektronik şirketi Xiaomi Corporation'a ait bir alt markadır.
Xiaomi ve iş ortağı Salcomp'un yaklaşık 30 milyon dolarlık yatırımla, 14 bin metrekare arazi üzerinde kurduğu bu fabrika, yıllık 5 milyon üretim kapasitesiyle 2 bin kişiye de istihdam sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.
Salcomp işçileri haklarının gasbedilmesine karşı fabrikaya kapandı | Ekmek ve Gül. Salcomp Xiaomi fabrikasında işten çıkarılan işçilerin hakları gasbedildi. İşçiler kendilerini fabrikaya kapattı. Salcomp Xiaomi patronu 300 işçinin işten çıkarılacağını ve hakların tam verileceğini duyurmuştu.
Vestel, General Mobile, Casper ve Reeder gibi yerli telefon markaları, Türk malı cihazlarını hem iç pazara sunuyor hem de dünyaya ihracat yapıyor.
2019'da başlayan ABD ambargosuna dek pek çok pazarda dikkatleri üzerine çeken Huawei, ambargonun ardından büyüme ivmesini neredeyse tamamen kaybetti. Hizmet gücünü artırmak isteyen marka bu doğrultuda yeni bir adım atarak bir başka Çin menşeili marka Oppo ile güçlerini birleştirme kararı aldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri