(11) 1000 metreden derin sularda dip trolü ile avcılık yapılması yasaktır. (12) Dip trolü ağları, trol avcılığının yasaklandığı yer ve zamanlarda gemilerde toplanmış olarak nakledilebilir. Trol kapıları asılı vaziyette bulundurulamaz. Kapıların asılı olduğu yerlerin (matafora) geminin içerisine dönük olması zorunludur.
(2) Çırpma/çarpma ve bırakma olta, birden fazla iğne ile donatılmış küspe, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet, düzen (çökertme) gibi tuzakların kullanılması yasaktır.
Yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme ve benzeri) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır.
tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtası ile avlanması yasaktır. Kalkan avcılığında kullanılacak ağların göz açıklığı 360 mm.'den küçük olamaz. Parakete ve fanyalı ağlar ile kalkan avcılığı dönem boyunca yasaktır.
Deniz Alası, köpek balığı, Mersin balıkları, Deniz kaplumbağaları, Ot sazanı, Deniz çayırları, Yağlı balık, Beni balığı, Orfoz, Lagos, Vatoz, Yunus balığı avlanması yasak olan türlerdir.
İlgili 30 soru bulundu
Taslağa göre artık hobi olarak balık tutmak isteyenler Tarım Bakanlığı'ndan izin almak zorunda. İzinsiz ve belgesiz oltayla balık tutanlarsa 200 lira ceza ödeyecek.
İç Sularımızda Balık Av Yasağı 1 Mart 2023 Tarihi İtibariyle Başladı
Hayvancılık Dairesi, Amatör (Sportif) Su Ürünleri Avcılığı Tüzüğü gereği, KKTC yurttaşı olup olmamasına bakılmaksızın karadan olta ile avcılık haricindeki her türlü amatör avcılık faaliyetlerinin izne tabii olduğunu açıkladı.
Kontrollerde, misina ve uzatma ağ kullanarak avlandığı tespit edilen 2 balıkçıya 1636 lira ceza verildi. Ruhsat tezkeresi olmadığı belirlenen bir kişiye de 1091 lira ceza kesildi.
Demersal ve dibe yakın yaşayan pelajik balıkların avında kullanılan trol ağlarıdır. Dip trolleri, 2 ayrı yöntemle kesilen ağlarla hazırlanır. 2 Parçadan Oluşan Dip Trolleri • Hazırlanırken kullanılan ağlar, alt ve üst olarak 2 parça halinde kesilen ağların birbirine eklenmesi ile torba şeklini alan dip trol ağlardır.
Naylondan imal edilen tırıvırı, avlanmak amacı ile sulara atıldığında, yırtılarak ya da koparak su içerisinde kalabilir ve 200 yıl boyunca formunu koruyarak, çevre kirliliğine neden olur.
Sadece üreme dönemi dışında amatör ( OLTA ) avcılığı yapılabilir. Tırıvırı (paraşüt), serpme ağ, uzatma ağ gibi av araçları kullanımı yasak olup 500 - 5000 TL arasında değişen idari yaptırım cezaları uygulanmaktadır.
1 Eylül 2021 tarihinden itibaren av araçlarının markalanması zorunlu hale getirilmiştir. Işıkla avcılık da beyaz ışık kullanımı yasaklanmıştır.
Amatör Balıkçılık Belgesi, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ile tüm ilçelerde İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından verilmektedir. Aşağıda belirtilen evraklar ile şahsen başvurarak belgenizi alabilirsiniz.
Hangi balığı yakalamak istiyorsanız o balığa göre yem seçmeniz gerekir. Savurma olta takımları adı verilen oltalar kıyıdan avlanma için en uygun olta takımlarıdır.
1 Eylül'de başlayan denizlerde av sezonu 15 Nisan'da sona eriyor. 15 Nisan'da başlayacak olan yasak sonrasında denizlerde; büyük kayıklar, gırgırlar ve troller ile balık avlanılamayacak. Denizlerde av yasağı başlıyor, yasak öncesi denize açılan balıkçılar artık son ağlarını atıyor.
Avlanmak 2020'ye kadar yasak
Özellikle tırıvırı ve hayalet olarak adlandırılan yasak av aracının satılması da bulundurulması da kesinlikle yasak. Bu yasağa uymayanlara bin 155 TL idari para cezası kesileceği gibi diğer av araçları için de ayrı ayrı cezai işlem yapılacak.
Bakanlığımız tarafından sürdürülebilir su ürünleri avcılığının devamı açısından su ürünleri avcılığında monofilament (tek kat) misina ağları, multimonofilament (çoklu tek kat) misina ağları ve dolanan (drift-net) ağların kullanılması yasaklanmıştır.
Amatör Balıkçılık kurallarını düzenleyen 5/2 Numaralı Tebliğ kurallarına aykırı olarak avcılık yapan kişilere 1380 sayılı Su Ürünleri kanununun 36. maddesinin k-3 bendi gereğince 2022 yılı için 742 TL. İdari Para Cezası düzenlenmekte ve su ürünlerine el konulmaktadır.
Kıyı balıkçılığı sıklıkla kullanılan denizcilik terimleri arasındadır. Kıyıdan çok uzaklaşmadan bir gün içerisinde balık avlayıp limana tekrardan dönme şeklinde yapılmış olan avcılığa kıyı balıkçılığı denilmektedir.
“MADDE 20 – (3) Donanımlı sportif dalışlarda ve dalış teknelerinde avcılık için kullanılan zıpkın ve benzeri araç ve gereçler bulundurulmaz, kullanılmaz ve su ürünleri avcılığı yapılmaz.”
Endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri için yeni balıkçılık av sezonu açılışı Akdeniz hariç tüm denizlerimizde 1 Eylül 2022 tarihinde, Akdeniz'de ise 15 Eylül 2022'de başlayacaktır. Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılarımız bu yasaktan muaf olup, yılın 12 ayı avcılık yapmaya devam edebilecektir.
Ocak, Şubat, Mart: Kış aylarında hamsi, mezgit, barbunya, istavrit ve kefal balıkları tutulabilir. Nisan, Mayıs, Haziran: İlkbaharda çipura, levrek, tekir, sardalya ve torik gibi balıklar tutulabilir. Temmuz, Ağustos, Eylül: Yaz aylarında palamut, orkinos, çipura, levrek, torik ve lüfer gibi balıklar tutulabilir.
Gece Zıpkınlıa Balık Avına 4 bin 905 Lira Ceza – Zıpkın Avı Mevzuatı – Zıpkın Avı Türkiye Forum.
“Denizlerde su ürünleri av yasağı 15 Nisan 2023 tarihinde başladı, yasak 31 Ağustos 2023 tarihinde sona erecektir. Karadeniz'de 15 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasında, gırgır ağları ile su ürünleri istihsali yasaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri