2021 yılında 50 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'ye akıllı telefon fabrikası kuran Oppo, küresel kriz nedeniyle işten çıkarmalara başlamış üretimi durdurmuştu. Oppo, şimdi de Mısır'a fabrika kuracak.
Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre Oppo, ekonomik kısıtlamalar nedeniyle bazı kararlar aldı. Buna göre şirketin dünyadaki 10'uncu fabrikası unvanını da Oppo Tuzla telefon üretim tesisi, sessiz sedasız kapandı.
Türkiye'den ayrılan OPPO'nun bu kararı düşündürücü. Ancak Çinli teknoloji şirketlerinin ya da Asyalı şirketlerin Mısır ilgisi bununla sınırlı değil. Beyaz eşya şirketi Haier, Mısır'da 135 milyon dolar değerinde yeni bir proje hayata geçirmeyi planlıyor.
Tarihi. "OPPO" markası 2001 yılında Çin'de tescil edildi ve 2004 yılında piyasaya sürüldü.
Çinli akıllı telefon markası Oppo, 2021'de 1.5 milyona yaklaşan cihaz ve yüzde 13'lük pay ile Türkiye pazarında üçüncü sıraya yerleşirken, Oppo'nun hemen ardından 1.3 milyonluk mobil cihaz ve yüzde 12.4'lük pay ile Redmi dördüncü sırada yer aldı.
İlgili 18 soru bulundu
Oppo, bir önceki yıla göre 2021 yılında 37,6 milyon adet satış ile listede 4. sırada, Vivo markası ise 36 milyon adet akıllı telefon satışı ile listede 5. Sırada yerini almaktadır.
Xiaomi'nin Türkiye'deki fabrikası bugün resmen açılıyor
Çinli üretici Xiaomi'nin Türkiye'deki akıllı telefon üretim fabrikası bugün resmen açılıyor.
Yenilikçi teknolojilere sahip ürünleriyle akıllı telefon sektörünün önde gelen markası OPPO, ürünlerinin distribütörlüğüyle ilgili yetkiyi Türkiye'nin lider bilişim teknolojileri şirketi İndeks Bilgisayar'a verdi.
Cihazınızın IMEI numarasını [Ayarlar]> [Telefon Hakkında]> [Durum]> [IMEI] 'ye ve telefon kutusunun altına bakarak veya cihazınızın tuş takımında *#06# tuşlayarak bulabilirsiniz. IMEI bilgileri yerel OPPO Servis Merkezleri tarafından kontrol edilecektir. Akıllı telefonlar ve saat ürünleri için IMEI giriniz.
Yerelde artan talebi karşılamak için faaliyet gösteren fabrikada Türkiye'deki tüketiciler arasında popüler olan A Serisi ve Reno Lite model akıllı telefonlar üretiliyor.
Çinli akıllı telefon üreticisi OPPO, Tuzla'daki fabrikasını sessiz sedasız kapattı. 2018'de Türkiye pazarına giren ve 2021'de Türkiye'de üretime başlayan Çinli OPPO, 2022 yılında fabrikada çalışan yaklaşık 500 işçiyi, küresel kriz gerekçesiyle işten çıkardı ve bu yılın başlarında tesislerinde üretimi durdurmuştu.
Türkiye'de Üretim Yapan Telefon Markaları
Yabancı olan Omix, Oppo, Realme, Samsung, TCL, Tecno Mobile, Vivo ve Xiaomi gibi dünyaca ünlü teknoloji devi markalar, Türkiye'de akıllı telefon üretimi yapmaya başladı.
KVK Teknik Servis, 7 farklı servis noktasında orijinal Oppo ürünlerine Oppo Yetkili Servis Sağlayıcısı olarak hizmet vermektedir.
Eğer 'Durum' sekmesinde Kayıt Dışı Olduğu Tespit Edilen IMEI yazıyorsa, bu cihazın ne ithalat ne de pasaport yolu ile kaydedilmediğini gösterir. Bu durumda cihaz ya kapanmıştır ya da yakın bir zamanda kullanıma kapatılacaktır anlamı taşır.
Öncelikle telefonunuzun ayarlarına girin. Ardından "Genel" seçeneğini seçin ve "Hakkında" kısmına dokunun. Gelen menüde, model numarası yer almaktadır. Model numarasının solundaki '/' işaretinden önceki kısmı "Ülke kodu" olarak adlandırılmaktadır.
Araştırmalarımıza göre, 10 markanın 51 akıllı telefon modeli Türkiye'de üretiliyor. Bunlar arasında Samsung ve Xiaomi'nin 10'ar adet modeli bulunuyor. GM, Vivo ve Reeder gibi markalara ait 16 yerli modelin ise vergisiz telefon kapsamına girmesi şimdiden netleşti.
Samsung, Xiaomi, Oppo, TCL gibi teknoloji devleri Türkiye'de akıllı telefon üretimi yapıyor. Huawei ise Türkiye'de Ar-Ge merkezi bulunmasına rağmen Türkiye'de üretim yapmıyor.
Oppo markasının en üst segmentte yer alan amiral tasarımı Reno 4 Pro modelidir. 6.5 inç geniş ekran tasarımı bulunan cihaz, 1080x2400 piksel çözünürlüğe sahiptir. Ekran yenileme hızı bakımından da üstün seviyede işlemler yapabilen Reno 4 Pro modeli, Oppo en iyi telefonu 2023 tasarımları arasında ilk sıraya konulabilir.
Realme (realme olarak stilize edilmiş), Shenzhen merkezli bir akıllı telefon üreticisidir. Marka, 4 Mayıs 2018'de, daha önce Oppo Electronics'in Başkan Yardımcısı olan Sky Li tarafından Oppo'nun alt markası olarak kuruldu.
Redmi, Çinli elektronik şirketi Xiaomi Corporation'a ait bir alt markadır.
Yüzde 14,1'lik pazar payına sahip olan Xiaomi, üst üste 13 çeyrek boyunca dünya genelinde en çok akıllı telefon satışı yapan üçüncü şirket olma konumunu korudu. Şirket, 55 ülke ve bölgede ilk üçte, 65 ülke ve bölgede ise ilk beşte yer aldı.
Vivo ve Oppo aynı şirket olan BBK Electronics Corporation'a aittir, ancak farklı markalardır. Her iki marka da farklı tasarım ve özelliklere sahip telefonlar sunar. Kullanıcılar, ihtiyaçlarına ve tercihlerine göre Vivo veya Oppo arasında seçim yapabilirler.
BTK 2021 1. Çeyrek verilerine göre ülkemizdeki akıllı telefon pazarının markalara göre dağılımı sıralandı. Yapılan araştırmalara göre ülkemizde en ağır basan telefon markaları Samsung ve Apple oldu. Yapılan araştırmalar neticesinde ülkemizde satın alınan telefonların %70'i Samsung ve Apple ürünleri.
Dünyanın en iyi telefon markaları sıralamasında Apple zirveye adını iPhone 12 Pro ile adını yazdırırken ikinci sırada Samsung Galaxy Note 20 Ultra yer aldı.
Oppo Türkiye ya da distribütör garantili apple demek, firmanın resmi olarak Türkiye'de sattığı ürününe resmi olarak destek verdiği ürün anlamına gelir. Yani oppo store'lar ve oppo'nun anlaşmalı olduğu tüm servisler (Örneğin, GEN-PA – KVK) cihazlara teknik servis hizmeti vermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri