28.03.2024. Kaymakamımız Sayın Süleyman ARAT Başkanlığında Kurum Amirlerimizin katılımlarıyla 'İlçe İdare Şube Başkanları Toplantısı' gerçekleştirildi.
Ulubey Kaymakamı İbrahim COŞKUNASLAN
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini memleketi Alaşehir'de tamamladı. 2018 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. İçişleri Bakanlığı tarafından açılan Kaymakam Adaylığı Sınavı neticesinde Manisa Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladı.
Ulubey toprakları, 071 Malazgirt zaferinden sonra Türk ve özellikle Çepni boylarına mensup aşiretler ve oymaklar tarafından yerleşim yeri olmuştur.
Aslen Batman-Sasonlu olan Süleyman ARAT, 1989 yılında Muş'un Korkut ilçesinde doğdu ilköğretimini Bitlis'te, lise eğitimini Muş'ta tamamladı. Aksaray Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden 2012 yılında mezun oldu. 2014-2021 yılları arasında Gelir İdaresi Başkanlığında Gelir uzmanı olarak çalıştı.
İlçenin nüfusu 2022 yılı sonu itibariyle; Erkek Nüfusu:5.974, Kadın Nüfusu:6.050 olmak üzere İlçenin toplam Nüfusu: 12.024'tür. Ulubey İlçesi'nin hane halkı büyüklüğü ortalama 3.68, aritmetik nüfus yoğunluğu ortalama 25 kişi civarındadır.
İlgili 33 soru bulundu
Bahaettin' e ilk defa gelenler Türk Beylerinden Uluğ Bey isminde bir oymak beyinin yönetiminde geldiklerinden, yeni kurulan beldeye bu beyin ismine izafeten Ulubey adı verildiği söylenir.
15 Temmuz 1953 tarihinde 6129 Sayılı Yasa ile Uşak'ın il olmasıyla Ulubey de ilçe oldu ve Uşak iline bağlandı.
Ordu Oğuzların bir kolu olan Çepni Türklerinin yerleştiği bölgedir.
Bucak adı 1869 yılında değiştirilmiş ve Ordu adı resmi kayıtlarda kullanılmaya başlamıştır. Bu tarihlerde artık Ordu küçük bir kaza merkezidir. 1869 yılında ilk Belediye Teşkilatı kurulmuştur. Trabzon Mutasarrıflığı'nın yazısına göre, Bucak (Ordu) Belediyesinin ilk başkanı Hasan Ağa'dır.
Ordu adı, 1396 yılında Hacı Emiroğlu Süleyman Bey tarafından Giresun'u fethetmek için toplanan 12 bin kişilik kuvvetin, günümüzdeki Eskipazar mevkiinde toplanması sonucu verilmiştir.
Muammer Erol, (d. 1962, Bünyan, Türkiye), Türk bürokrat, Ordu valisi. İlköğretim ve lise eğitimini Bünyan'da tamamladı.
Ulubey, Ordu ilinin ilçelerinden biridir. Nüfusu 7000 olan ilçe köylerin ortasında yer aldığı için adına halk arasında "merkez" denilir. Ordu'ya 21 km uzaklıkta olması nedeniyle birçok ekileşimi Ordu ile yapmaktadır.
Kaymakamımız Sn Seher SÖYLER İlçemizde 1948'den. beri terzilik yapan 91 yaşındaki Yaşar Efe'yi iş yerinde. ziyaret etti. programına katılarak öğrencilerimizle bir araya geldi.
391-395 yıllarında Orta Asya'dan büyük göçler halinde gelen Peçenek ve Kuman Türkleri Kumru topraklarında uzun süre kalmış yörenin Türkleşmesinde büyük rol oynamışlardır.
Bahaeddin Yediyıldız, “ordulanmak/başşehir edinmek” anlamına gelen Ordu adının Türklerin bölgeye geldikleri 14. yy. dan itibaren kullanılmaya başlandığını ve bu adın ilk kez Hacı Emiroğulları tarafından kullanıldığını kaydetmektedir (Yediyıldız, 2000: 74).
Çepniler (Osmanlıca: چپني, romanize: Çepni, Eski Anadolu Türkçesi: جآپنِ, romanize: Çepni) veya Çepni boyu, yoğunlukla Doğu Karadeniz ve Türkmenistan'ın batı bölgelerinde yaşayan, Oğuz boylarından Üçoklara mensup olan Hanefi Sünni yerleşik Türk halkıdır.
1877/1878 Osmanlı-Rus Savaşı sırasında Doğu Karadeniz'de Ruslara karşı direnç gösteren Çepniler, mağlubiyetin ardından göç etmişler, ve bu göç yolunda ilk olarak Şalpazarı'na yerleşmişlerdir. (Yalçın 2005: 43). Şalpazarı Çepnileri Batı Anadolu Çepnilerinden farklı olarak Alevi değil Sünni'dirler.
Çepni'lerin mühim bir kısmı 1240'daki Baba İshak Türkmenleri'nin isyanına katılmıştır (Bak. Abdülbaki Gölpınarlı). Oğuz, Türkmen Çepni boyu, Üçoklar kolundan (sol kolundan) Oğuz Kağan'ın oğlu Gök Han'ın soyundan geldikleri kabul edilir.
Hayatı hakkında dedesi Timur ve babası Şahruh'tan daha az bilgiye sahip olduğumuz Uluğ Bey, Timur'un İran ve Ön Asya ülkelerine yaptığı ikinci büyük sefer sırasında 19 Cemaziyülevvel 796 (22Mart 1394) tarihinde Sultaniye'de Şahruh ve Gevher Şad Aga'nın büyük oğlu olarak doğdu.
Uluğ Bey (Özbekçe: Mirzo Ulug'bek, Çağatayca: الغبیگ Ulug Beg; asıl adı: میرزا محمد طاراغایای بن شاه رخ - Mīrzā Muhammed Ṭaragay bin Şāh Ruḫ; d. 22 Mart 1394 - ö. 27 Ekim 1449), Timur İmparatorluğu'nun 4. sultanı Türk matematikçi ve astronomi bilgini. Babası Timur'un küçük oğlu Şahruh, annesi Gevher Şâd'dır.
Azerbaycan'ın Sultaniye kentinde doğan Uluğ Bey'in doğum tarihi 22 Mart 1394 ölüm tarihi de 27 Ekim 1449'tur. Asıl adı Mīrzā Muhammed Ṭaragay bin Şāh Ruh olan Uluğ Bey, Timur İmparatorluğu'nun 4. sultanı olmasının yanı sıra Türk matematikçi, astronomi bilgini ve hükümdardır.
Ordu Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan, 1977 Yılında Ulubey'in Çağlayan mahallesinde doğdu.
Ordu 1920 yılına kadar Trabzon Vilayeti'ne bağlı bir kaza iken 4 Nisan 1920 tarih ve 69 sayılı ''Ordu Müstakil Livası Teşkiline Dair Kanunla'' merkezi Ordu olmak üzere Canik Sancağı'na bağlı olan Fatsa kazası da Ordu'ya bağlanmış ve müstakil Ordu Livası teşkil edilmiştir. 1923 Yılında ''Sancak'' adı ''Vilayet'' olarak ...
2018 yılında TÜİK verilerine göre 19 İlçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 772 mahalle bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri