Orjinal parfümlerin pahalı olmasının sebebi içeriğinde kullanılan hammaddelerinin pahalı olmasındandır. İyi kalite orijinal parfümlerde tamamen gerçek bitki yağı esansları kullanılır.
Eğer baloncuklar 10-15 saniye içerisinde kayboluyorsa, o parfüm orijinaldir. Orijinal parfümleri ayırt etmenin bir diğer yolu da parfümün kokusunun kalıcılığıdır. Orijinal parfümler, kıyafetlere sıkıldığında 2-3 saat boyunca etkisini korur. Öte yandan sahte parfümlerin kokusu ise 1 saat içerisinde kaybolur.
Orijinal parfümlerinde kalıcılık süresi 8 - 9 saat aralığında olmaktadır. Bu süre ise endüstri olarak yapın araştırmalar da bir kimsenin duş alıp hazırlanıp evden çıkması ve akşam eve gelmesi süresi hesaplanır. Bu nedenle bu süre içerisinde parfümün kalıcı kalması maksimum süre olarak hedefe alınır.
%20 ila %40 esans yoğunluğuna sahip parfümler yani ''perfume'' 6 ila 8 saat kadar kalıcıdır. Eau de toilette %7 ila %15 yoğunluğa sahip, 2-3 saat kadar kalıcı, hassas ciltler için uygun. Eğer cildiniz yağlıysa parfümünüz 6 saate kadar kalıcılığını korurken kuru cilde sahipseniz bu süre daha az olacaktır.
Gerçek parfümlerin seri numarası ve barkodları kutunun sonunda ve ayrıca parfüm şişesinin üzerinde olacaktır. Benzer sertifikayı sahte parfümlerde alamazsınız.Yeni bir parfüm satın aldıktan sonra yapmanız gereken ilk şey orijinal parfüm barkod kontrolüdür. Sahte parfümün seri numarası olmayacaktır.
İlgili 22 soru bulundu
Boyner,Sephora,Sevil,Beymen bu dördü gözünüz kapalı alabileceğiniz kurumsal firmalar. Kağan parfümeri, nokta kozmetik, uzay exclusif,Den parfümeri.
EDC ürünler genellikle 1 – 2 saate kadar, EDT'ler 3 – 5 saat aralığında, EDP'ler 6 – 8 saat süre ile tende kalır. Extrait de Parfum ürünlerinin kalıcılığı ise 12 saate kadar uzayabilir. Her parfüm herkeste aynı kokmayacağı gibi, her tende de aynı sürede kalmaz.
Parfümün kaç fıs sıkılacağı tamamen tercihe göre değişir ama çok boğucu olmayan, eşit ve abartılı olmayan bir koku için ortalama 3-4 fıs sıkılabilir.
Bileklerin iç kısmı, boyun ve ense bölgesi ve kulak arkasını içeren bu bölgeler vücut ısısının yüksek olduğu bölgeler olduğu için parfümün kalıcı olmasına yardımcı olur. Uzun saçlar parfümün yayılması için önerilen bir diğer bölgedir. Parfüm nereye sıkılır kadın sorusuna yanıt olarak saçlar verilebilir.
Öncelikle parfüm nasıl kullanılmalı şeklinde gelen soruların ilk yanıtı olarak; parfüm sıkılacak yerin temiz ve kuru olması gerekmektedir. Çünkü parfüm kokusu ten ile karıştıktan sonra koku bırakmaktadır. Bu yüzden temiz ve kuru bölge parfüm kokusunu tam anlamı ile ortaya çıkaracaktır.
Parfümü uygulamadan önce vazelini, ince bir tabaka halinde, özellikle bileklere ve boyun bölgesine, yani nabız bölgelerine sürüyorsun. Daha sonra buraya parfümünü sıkıyorsun. Vazelin makyajdaki baz gibi parfümün kokusunu kilitleyerek kalıcılığını ve etkisini artırıyor. Ayrıca kokuyu taze tutuyor.
Bazılarının süresi bir yıldan kısa bir süre içinde dolmaya başlarken ve diğerlerini 10 yıldan fazla süre kullanabilirsiniz. Genel bir yorum yapacak olursak ise, bir kokunun ortalama raf ömrü üç ila beş yıldır. Uzmanlara göre, daha ağır baz notalara sahip parfümler en uzun süre dayanan parfüm grubudur.
Orijinal parfümlerin seri numarası hem karton kutu üzerine hem de cam şişe üzerine işlenir. Eğer seri numarası her ikisinde de yazmıyorsa ya da seri numaraları birbirinden farklıysa bu parfüm sahtedir. Parfümü beyaz bir peçeteye sıkın ve iz kalıp kalmadığını kontrol edin.
EAU DE PARFUM (EDP)
Eau de Parfume (EDP) kısaltmasına sahip parfümler, en yüksek esans konsantrasyonuna sahip kokular grubunu oluşturur. Esans yoğunluğu yüzde 10 ile 20 arasında değişir. Yoğun ve kalıcılığı fazla olan parfümleri bu grupta aramak en doğru tercih olacaktır.
Gümrük malları içinde tester parfüm bulunur ve bunlar orjinal parfümlerle aynı kokulara sahip olur. Birçok kişi parfümlerini gümrükten satın alır ve daha ucuz fiyatlara orjinal parfüme sahip olur. Gümrük parfümlerinin gumrukmallarisatisi.com/ internet adresinden parfümlere göz atmaları gerekmektedir.
Parfümünüzü kıyafetlerle örtmeyin, bilekler ve boyun gibi açıkta kalan nabız noktalarınıza parfümü sıkın. Ancak burada dikkat etmeniz gereken küçük bir nokta var: Eğer sıcak bir iklimdeyseniz cildinizin yüksek ısısı parfümün esansını bozabileceğinden parfümü saçlarınıza, bir fulara veya scrunchienize sürebilirsiniz.
Size tavsiyemiz sıcak bir iklimde parfümünüzü saçlarınıza veya kullandığınız fulara sıkmanız yeterli olacaktır. Erkeklerde parfüm boyun, bilekler ve göğüs kısmına sıkılmalıdır. Kadınlar da ise parfüm, kulağın arka kısmına, boyun ve göğüs bölgesine sıkılmalıdır.
Birbirinden çeşitli içeriklere ve farklı notalara sahip olan Bargello parfümleri son derece kalıcıdır. Hafif miktarlarda sıkmanız bile günlerce kokunun kalıcı olması için yeterlidir.
Tester parfümler
Parfümün has kokusunu anlayabilmek için sıktıktan sonra yaklaşık 30 dakika beklemek gerekir. Denediğiniz ve beğendiğiniz koku için satıcılardan tester parfüm temin edebilirsiniz. Seçtiğiniz kokunun tester şeklinde olması sizleri yanılgıya düşürmesin. Koku olarak aralarında bir fark olmayacaktır.
Parfüm Nereye Sıkılırsa Kalıcı Olur? Parfümlerin daha kalıcı olmasını sağlamak için mutlaka banyo ve duş sonrasında cilde uygulanması önerilir. Banyo sonrası açılan cilt gözenekleri parfümün tene nüfuz etmesini sağlar ve uzun süre kalıcılık etkisi korunur. Parfüm nereye sıkılırsa kalıcı olur konusu da önemlidir.
Parfümü kullanırken veya sıkarken cildinize 15 veya 20 santimetre uzaktan sıkılması gerekmektedir. Bu sayede parfüm cildinize eşit dağılarak kısa sürede üzerinizde kuruması sağlanır.
EDP ve EDT arasındaki temel fark, kokuların konsantrasyon oranlarıdır. EDP parfümlerde %30'a kadar varan esans oranı, EDT'lerde en fazla %15 ile sınırlıdır.
Eau de toillette parfümlerin koku yoğunluğu nispeten daha düşüktür. EDT ve EDP arasındaki temel farklardan biri de etanol yani alkol miktarıdır. EDP'lerde etanol oranı sudan daha yüksektir. EDT parfümlerde ise su oranı etanolden daha fazladır.
Bargello parfüm numaraları EDT ve EDP özelliklerine göre sıralanarak satışa sunulur. Daha az yoğun oldukları için günlük kullanmak için idealdir. EDP kokular daha aromatik iken EDT kokuları daha hafif ve taze esansları kapsar. Sıcak ve nemli mevsimlerde EDT modeller daha sık tercih edilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri