OSB-1, ambalaj sanayinde sandık, kutu, palet vb. malzemelerin imalatında kullanılır. OSB-2, inşaatlarda iç cephe duvar bölme malzemesi, ve yer döşemesi olarak kullanılır. OSB-3, suya ve rutubete dayanıklı olduğu için, binalarda çatı kaplama tahtası olarak kullanılır.
Osb levhalar suya dayanıklı ve oldukça kaliteli levhalardır.
Osb ler suya ve neme son derece dayanıklıdır. Osb levha şeklinde boylu boyunca ahşap yongası ve talaş paralel olarak yayılmak suretiyle ve her katman birbirine şaşırtmalı düzenlenerek son katman ve ilk katman yönleri aynı olmak suretiyle osb elde edilir.
OSB, Plywood ve Kontrplak kullanarak çok kolay ahşap evler yapılabilir. Bu kişilere hem ucuz hem de güzel ve estetik yapılar kazandırır.
İlgili 34 soru bulundu
Osb plakalar, her ne kadar suya dayanıklı bağlayıcı kullanılmış olsa da, diğer ahşap malzemeler gibi havadaki nem oranına bağlı olarak genleşir veya büzülür. Tüm ahşap malzemeler gibi, ulaşım ve depolama sırasında yağıştan korunmalıdır.
OSB panolarının dayanıklı ve uzun yıllar hizmet verebilmesi için, OSB palaskasının çevreden gelen olumsuz faktörlere karşı kuvvetli olması gerekir. Bunun en sağlıklı yolu OSB levhaları uygun bir şekilde boyamaktır.
OSB bu sayede pek çok alanda yük taşıma uygulamalarında aktif olarak kullanılabilir. Alt zemin, çatı, duvar su yalıtım sistemi gibi alanlarda OSB levha bu özellikleri ile ön plana çıkar.
OSB Altı tavanlarda yapılan uygulamalarda ulaşılması zor noktalara kadar ısı yalıtımı yapılabilmekte, hızlı bir şekilde uygulanabilmekte ve osb altı tavan izolasyonu yüksek verimlilikle sağlanabilmektedir.
Tam olarak düz bir çizgiye ihtiyacınız yoksa, levhayı testere tezgahına dayayabilir ve daire testere ile kesebilirsiniz. Düz kesimler için OSB tabakasını bir masa testeresinden beslemek daha kolaydır. Eğriler için bir yönlendirici, dekupaj testeresi veya başa çıkma testeresi kullanın.
OSB-2, inşaatlarda iç cephe duvar bölme malzemesi, ve yer döşemesi olarak kullanılır. OSB-3, suya ve rutubete dayanıklı olduğu için, binalarda çatı kaplama tahtası olarak kullanılır. OSB-4, yine çatı kaplama tahtası olarak kullanılabileceği gibi ilaveten dış cephelerde ve beton kalıp malzemesi olarak kullanılabilir.
Çatılarda osb 2 ve osb 3 11 mm genelde kullanılır. Zemin olan yerlerde ahşap dilme üstüne veya profil üstüne 15 mm veya 18 mm osb kullanılır . Çatı altı kapamalarda osb 2 veya osb 3 9 mm ürünler kullanılabilir.
OSB kısaltması aşağıdaki anlamlara gelebilir: Organize sanayi bölgesi.
OSB - 3, suya ve rutubete dayanıklı olduğu için, binalarda çatı kaplama tahtası olarak kullanılır.
Tarım alanlarının sanayide kullanılmasını bir plan dahilinde gerçekleştirmek, İyi bir altyapı ve sosyal tesislerin kurulmasını sağlamak, Arıtma tesisleri kullanımıyla çevre kirliliğinin önüne geçmek, Bölgelerin devlet gözetiminde yönetiminin sağlanmasıdır.
Suya ve neme son derece dayanıklıdır. Levha şeklinde boylu boyunca ahşap yongası ve talaş birbirine paralel yayılmak suretiyle ve her katman birbirine şaşırtmalı düzenlenerek, son katman ile ilk katman yönleri aynı olması koşulu ile elde edilir.
Boardex Roof
Kil veya beton kiremit ve shingle gibi çatı malzemelerinin altında OSB veya tahta yerine kullanılır.
Zamanla kurtlanma ve böceklenme yapmaz. Kalınlığı : 11 mm dir. Osb levha ağırlığı kaç kg: 11 mm 1 adet osb yaklaşık 22 kg gelmektedir.
ölçüleri standart olarak 183 x 244 ve 183 x 122 ebatlarında olup, kalınlık olarak ise 9, 11, 15, 18, 22 mm olarak üretilirler.
Heraklite izolasyon levhaları, yalıtım yapılacak ahşap yüzeye, OSB'ye dübel veya çivi ile monte edilir. Daha sonra levhaların sadece birleşme yerlerine (derzlerine) file yapıştırılır ve üzerine sıva çekilir. Komple sıva filesine gerek yoktur, malzemenin kendisi sıva tutucudur.
Silikonlu boyalar ile yağlı boyalar, alçı boyamada tercih edilen boya çeşitleridir. Alçı üzerine duvar boyama yapmadan önce, iki defa astar çekmen ve kurumasını beklemen gerekir. Kaba inşaatın bitimiyle yapılan kara sıva yerine alçıyı boyamak, çok daha kolay. Alçı üstüne duvar boyamasında boya, duvara daha iyi tutunur.
Ahşap boyama yapmaya başlamadan önce yüzeyin pürüzsüz olması gerekir. Pürüzlü yüzeylerde boya kötü duracaktır ve kendini göstermeyecektir. Ahşap yüzeyi iyice zımparalayarak pürüzsüz hale getirin. Geniş yüzeylerde sünger zımparadan destek alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri