Osmangazi Köprüsü Geçiş Ücreti 2023
Osmangazi Köprüsü geçiş ücretleri 2023 yılı tarifesine göre otomobiller 184,50 TL'den motosikletler ise 129 TL'den ücretlendiriliyor. Minibüsler 295 TL, yolcu otobüsleri 350 TL, kamyonlar 464,50 TL tırlar ise 585,50 TL ücret ödeyerek Osmangazi Köprüsü'nden geçiş yapabiliyor.
AKS ARALIĞI (DİNGİL MESAFESİ) 3.20 METRE ALTINDA OLAN ARAÇLAR 1. SINIFTIR.
İstanbul'dan Bursa'ya hız limitlerinde 1 saat 15 dakikada gidebilirsiniz. Yol boyunca bir çok konaklama noktası var. Konforlu ulaşım için köprüyü tercih edebilirsiniz.
2. Sınıf: M2/M3 Sınıfı; Yolcu taşımasında kullanılan, sürücü dâhil 9'dan fazla oturma yeri olan ve azami ağırlığı 5 tonu aşan motorlu araçtır. Yolcu taşımacılığında kullanılan, sürücüsü dâhil oturma yeri onyediyi aşmayan taşıta minibüs denir.
İlgili 43 soru bulundu
Osmangazi Köprüsünün Avantajı
Osmangazi Köprüsü ve 12.6 kilometrelik Gebze-Altınova otoyolu, körfez geçişini 90 kilometreden 12 kilometreye düşürmekte. Yani 78 kilometre azaltıyor. Osmangazi Köprüsü'nün bir diğer alternatifi olan feribotla geçiş 45-60 dakika sürerken, köprüde bu süreyi 6 dakikaya indirmek mümkün.
Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin tek yönlü ücretli, dönüşü ücretsiz iken Osman Gazi Köprüsünün gidiş-gelişinde vatandaşın cebinden 240 TL çıkacak.
Gişeli Geçiş sisteminde ise HGS kullanımının yanında Nakit / Banka Kartı / Kredi Kartı ile ödeme yapabilirsiniz. HGS etiketiniz yok ise Nakit / Banka Kartı / Kredi Kartı ile ödeme yapabilmek için bilet almayı unutmayınız. Lütfen biletinizi kaybetmeyiniz.
Osmangazi Köprüsü, Kocaeli'nin Gölcük ve Yalova'nın ilçesi Altınova arasında Marmara Denizi'ni geçerek İzmit Körfezi'ne bağlamaktadır. Bu şekilde Marmara Bölgesi'ndeki Bursa ile Kocaeli illerini arasındaki ulaşım kolaylaşıp süre çok kısalmaktadır.
Dilovası ile Hersek Burnu arasında inşa edilen ve İzmit Körfezi'nin iki yakasını bağlayan köprünün toplam 2.682 m uzunluğundadır.
Bu nedenle Osmangazi Köprüsü bayramda ücretsiz değil. Osmangazi ile birlikte Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Çanakkale Köprüsü de ücretli olacak. İlgili köprüleri kullanarak yolculuk isteyenlerin bu detaya dikkat etmesi gerekiyor.
Avrasya Tüneli Geçiş Ücreti 2023
2023 Avrasya Tüneli geçiş ücreti otomobil ile kamyonetler için 53,00 TL ve minibüsler için 79,50 TL'dir. Ücretler gece tarifesinde %50 indirimli olarak otomobiller için 26,50 TL, minibüsler için ise 39,75 TL olarak uygulanacaktır.
Bursa ve İstanbul şehrinin uzaklığı kişilerin öğrenmek istediği bir bilgidir. Bursa ve İstanbul arası yaklaşık olarak 155 km'dir. Bireyler kendi aracıyla yaklaşık olarak 3 saat içerisinde ulaşım sağlayabilir.
Geçişiniz sırasında Osmangazi Köprüsü geçiş ücretini ödemediyseniz, gişeden İGB yani “İhlalli Ödemesiz Geçiş Bildirimi” almışsınız demektir. Bu durumda ödemeyi 15 gün içerisinde yapmanız gerekmektedir. 15 gün içerisinde geçiş ücreti ödenmezse, ödenmesi gereken tutarın 4 katının ödenmesi şartı mevcuttur.
Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti otomobiller için 184 TL'den 290 TL'ye yükseltildi. Son olarak Temmuz ayında KDV'nin yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkarılmasıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri geçiş ücreti, tek yön otomobil için 8,25 TL'den 8,50 TL'ye yükseltilmişti.
Yapımı 39 ayda tamamlanan dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada olan Osmangazi Köprüsü'nün açılıyor. Osmangazi Köprüsü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.
Köprünün trafiğe açılması ile birlikte önceden 1,5 saatlik araç sürüşü ile geçilen mesafe 6 dakikada geçilmektedir. Köprü, 1.550 metre uzunluğundaki ana açıklığı ile dünyanın en uzun 4. asma köprüsüdür.
Ayrıca, Beğendik Botan Köprüsü, 165 metre ile Türkiye'nin en yüksek köprüsü unvanına sahip. Bölge için çok önemli olan bu yatırımımız ile Beğendik-Pervari kesimi 8 kilometre kısaldı. Köprü ile zamandan 15.6 milyon TL, akaryakıttan 8,3 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 23.9 milyon TL tasarruf sağlanıyor.
FIAT Egea (Type 356), 2015 yılının Mayıs ayında İtalyan otomobil üreticisi FIAT tarafından 2015 İstanbul Motor Show'da tanıtılan ve Ekim 2015'te Türkiye'de satışa sunulan, C segmenti bir aile otomobilidir.
HGS Geçiş Ücreti
1. Sınıf Araç: Aks aralığı 3.20 mt altında olan araçlar olup otomobiller bu sınıfa girer. 2. Sınıf Araç: Aks aralığı 3.20 mt üstünde olan 2 akslı minibüslerdir. 3. Sınıf Araç: Aks adedi 3 olan araçlardır. Yolcu otobüsleri bu sınıftadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri