Kokulu böcekler büyük, oval veya kalkan şeklindeki böceklerdir. Hemiptera böcek takımının ve Pentatomidae ailesinin üyeleridir. Ortak ismini karınlarında bezlerde ürettikleri kimyasalın kokusundan alırlar.
Osuruk böceği eve neden gelir? İnsanlar gibi, haşerelerin çoğu soğuk havalarda açık havada vakit geçirmek istemez. Osuruk böceği evinizin sıcaklığına ve sağladığı barınma avantajına gelir. Herhangi bir çatlak ve açıklıktan içeri girer.
Bu kokunun, osuruk böceği tarafından savunma mekanizması olarak kullanıldığı düşünülmektedir. Osuruk böceği tarafından yayılan bu kokuyu solarsanız, ciddi sağlık problemleriyle karşılaşabilirsiniz. Bu kokunun içindeki kimyasallar, boğaz ve akciğerlerinizde tahrişe neden olabilir.
Bir evde 26.000'den fazla kahverengi kokarca böceği bulunmuştur. Yetişkinler birkaç aydan bir yıla kadar yaşayabilirler.
Kaliteli bir silikon veya silikon lateks kullanarak bu alanlardaki boşlukları giderebilirsiniz. Kapı ve pencerelerdeki hasarlı camlar ve sineklikler onarılmalı veya değiştirilmelidir. Osuruk böcekleri ışığa da gelirler. Bu nedenle dış aydınlatmayı daha az çekici sarı ampullere veya sodyum buharı ışıklarına değiştirin.
İlgili 41 soru bulundu
Böcek sokmalarında sokulan bölgede ağrı, şişme ve renk değişikliği oluşur. Böcek sokması olan bölgeden uzakta şişme, kızartı, ürtiker, kaşıntı, karın ağrısı, kusma, ishal, göğüste sıkışma hissi, nefes almada zorluk, hırıltılı solunum, dilde şişme olabilir.
Bu yırtıcı kokulu böcekler aslında mahsulleri yıkıcı zararlılara karşı korumaya yardımcı olabilir. Tırtılları, böcekleri ve hatta bitki beslenen yaprak biti böceklerini yerler. Kokulu böcekler, evleri ısınmak için istila ettiklerinde evdeki zararlılara dönüşebilirler. Evlerine yaz sonunda veya sonbaharda girerler.
Bilimsel adı “Blattella germanica” olan bu böcekler, yaklaşık 1,5 cm uzunluğunda ve açık kahverengi renklidirler. Osuruk böcekleri, sıcak ve nemli ortamlarda yaşamayı tercih ederler ve bu nedenle mutfak ve banyo gibi yerlerde sık sık görülürler.
Kokarca
Kokarcalar evde beslemek için deal hayvanlardan, tabii koku bezlerini aldırırsanız. Bir de kuduz taşıyorlar, aşısını falan da yaparsanız havalı bir hayvan-sahip ikilisi olursunuz.
Öpücük böcekleri, Orta ve Güney Amerika'da yani Latin Amerika ülkelerinde yoğun olarak yaşayan bir böcek türü olmaktadır. Bu böcekler insanları ısırdıkları yerde dışkılarını bırakmaktadırlar.
Bağlı bulundukları familya özelliği olarak pis koku salgılarlar. Tahmin edeceğiniz üzere bu bir savunma mekanizmasıdır. Tehdit altında hissettiklerinde veya ezildiklerinde bu kötü kokuyu yayarlar. Bu savunma yöntemi, avcılara karşı başarılı bir taktiktir.
Bütün böcekler gibi, altı bacakları vardır. Kalınlaşmış, kösele kanat kapakları, kullanmadıkları zaman uçuş için kullandıkları kanatlarını korur.
İlginç bir gerçek: Karıncalar ve örümcekler dahil çoğu böcek, naneden hiç hoşlanmaz. Tek yapmanız gereken nane yağı ve suyu karıştırarak sprey sıkma şeklinde bu karışımı dilediğiniz köşelere uygulamak. Evinizin mis gibi nane kokması ve taze bir hava ise bir diğer artı.
Şurada Paylaş! Bu tür böcekler istilacı tür olarak bilinir. Çünkü salgıladıkları koku ile diğer böcekleri de kendilerine çekerek evinizi istila edebilirler. Diğer koku böcekleri bu sinyalleri aldığında özellikle çatlaklardan, cam ve pencerelerden evinize giriş yapabilirler.
Oldukça büyük bir tür, uçarken çıkardığı ses, ayrıca dokunulduğunda ve ezildiğinde kötü bir koku yayması insanlar için hoş karşılanmıyor. Özellikle evin içerisinde dolaşması rahatsızlık veriyor" dedi. Doç. Dr.
Doğu Karadeniz'de fındık başta olmak üzere bahçelerde yapraklarını yiyip, suyunu emdiği bitkilerin kökünü kurutan ''kahverengi kokarca'' adlı böcek türü için biyolojik mücadele başlatıldı. Bahçelere yerleştirilen, içerisinde cezbedici koku yayan madde bulunan pet damacana tuzaklarla türün imha edilmesi amaçlanıyor.
Yürümez, "Alaca kokarca, Latincesi Vormela peregusna, Mevcut literatüre göre henüz Batman'da bir tespiti yapılmamış olup bölgemizde Diyarbakır, Şırnak'ın Cizre ilçesi, Siirt ve Şanlıurfa'da vardır. Şu anda görüntülediğimiz kokarca, Batman'da tespit edilen ve literatüre geçen ilk alacasansar'dır.
Kuzey ülkelerinin en cüretkâr, en hırsız ve en kurnaz hayvanlarından biri. Sansargillerden olmasına rağmen küçük kahverengi bir ayıyı andırır. Bu sebeple kokarca ayı olarak da tanınır.
Aklınıza halı böceği neden olur diye soru takılabilir. Bunun sebebi işte evinizde bulunan yünlü eşyalardır. Bu eşyalar canlıyı kendisine çekmektedir. Bu canlı özellikle uzun süre kullanılmayan yünlü eşyaların içerisinde daha fazla görülme ihtimalleri vardır.
En zehirli böcek isimleri arasında sivrisinek, Afrika katil böceği, tekerlek böceği, siyah korsan böceği, bot fly, kedi tırtılı ve çeçe sineği bulunmaktadır. Ateş karıncası, pireler ve bal arıları da oldukça zehirli böcek türleri arasında yer almaktadır.
dışkıları gömdükleri için sineklerin, bakterilerin ve diğer zararlı olabilecek organizmaların hayvanları, insanları enfekte etmesini, hastalık etkenlerine sebep olmasını engellerler. dışkıları toprağa gömdükleri için gübre ekimini sağlarlar ve toprağı zenginleştirirler.
İlaçlamalarda Bakanlığımızca ruhsatlandırılmış bitki koruma ürünlerinden % 50 Methiocarb WP (ıslanabilir toz) 100 litre suya 150 g ve 150 g/l Thiocloprid+20 g/l Deltamethrin OD ( yağda dağılabilen) dekara 30 ml dozunda kullanılmalıdır. Son ilaçlama ile hasat arasındaki süreye mutlaka uyulmalıdır.
Gerek larva, gerekse ergin dönemde insanlara karşı hiçbir zararı yoktur. Erkek bireydeki başın ön tarafında gergedan boynuzu gibi çıkıntı vardır. Bu çıkıntı dişilerde bulunmaz."
Yani böceklerin asli görevi bitkilerin tozlaşmasını sağlayarak dünyadaki yaşamın devamlılığını korumak. Ama hepsi bu kadar da değil. Bir kısmı da organik maddelerin ayrışarak tekrar toprağa karışmasını görev edinmiş durumda. Yani doğanın gönüllü temizlik işçileri gibi çalıştıkları söylenebilir.
Yeşil zar kanatlar, açgözlü avcılardır. Uygun büyüklükteki böceklere, özellikle yumuşak gövdeli olanlara (yaprak bitlerine, tırtıl ve diğer böcek larvalarına, böcek yumurtalarına, yüksek nüfus yoğunluğunda ise birbirlerine) saldırırlar. Larvalar, muhtemelen saldırganlıktan ya da açlıktan bazen insanları ısırırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri