HGS olmadan geçiş cezası 2022 yılı için tek giriş ücretinin 5 katı olarak belirlenmiştir. Yani 2022 yılı için HGS'siz geçiş ceza bedeli, 15 TL HGS geçiş bedelinin 5 katı katıdır. Araç sahipleri ceza olarak 2022 yılında 90 tl ödeme yapmak zorundadır.
Kaçak geçiş yaptıysanız iki hafta içinde aboneliğinizi yaptırmanız veya bakiye yüklemeniz gerekir. Aksi takdirde ceza bedelinizi ödemeniz gerekir. Köprü ve otoyollardan HGS aboneliğiniz olmadan veya bakiyeniz yetersiz olarak geçtiyseniz geçiş ücretinin 4 katı ceza geçiş ücretini de ayrıca ödemek zorunda kalırsınız.
Kaçak geçiş ücreti belirlenen gişe ücretinin 4 katı olarak yansıtılır. Sürücüler sadece köprü ücretini değil, 4 katı bedelini ödemek zorunda kalmaktadır. İlgili kaçak geçiş cezası sadece 15 gün ile sınırlıdır. 15 günü artması halinde her gün için ceza miktarı artmaktadır.
HGS kaçak geçiş ücreti dönem dönem değişkenlik gösterebilmektedir. Örnek olarak 2023 yılı için on beş gün içinde ödenen kaçak geçiş ücreti 82 TL olarak belirlenmiştir. On beş günü geçen ve cezaya kalan sürücüler ise 410 TL ödemekle yükümlüdür.
Otoyol ve Köprü OGS Geçiş İhlal Cezalarını Kurumumuz web sayfasında (www.kgm.gov.tr) bulunan ihlalli geçiş sorgulama ve ödeme ekranından ve PTT'nin herhangi bir şubesinden 351113 nolu posta çeki hesabına araç plakası belirtilerek ödenebilir.
İlgili 26 soru bulundu
Öte yandan üzerinde HGS kayıtlı olan bir araçta HGS etiketi takılı olmadığı için tahsilat yapılamadığında yine bir ceza uygulanmıyor. Geçiş ücreti bakiyeden düşülüyor. Bakiye yetersiz ise bu durumda ceza söz konusu oluyor.
İhlalli Geçiş yapılması halinde, geçiş tarihini izleyen ilk 15 gün içerisinde yapılan ödemeler için para cezası uygulanmayacaktır ancak 15 gün içinde ödeme yapılmaması halinde geçiş ücretine 1 kat ceza eklenecektir.
HGS etiketinizin geçiş esnasında okunamaması durumunda, plakadan tespit yöntemi ile geçiş tutarınız etiketiniz üzerinden tahsil edilecektir.
Başa dön. HGS sistemlerinden geçiş ihlali yapılması durumunda; geçiş ihlali yapılan plaka üzerine 15(on beş) gün içinde HGS abonesi olunması veya mevcut HGS hesaplarında geçiş için yeterli bakiye yüklenmesi durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının e-Devlet'te hayata geçirdiği uygulamayla vatandaşlar artık HGS ve OGS borç ve bilgilerini görebilecek.
Bu geçişin ödemesi sadece Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'na yapılabilir. Tebligata bağlı ihlaller birlikte ödenmelidir. Tebligat sütunundaki işaretin (☍) üzerine tıklayarak tebligata bağlı tüm ihlalleri seçebilirsiniz/seçimi kaldırabilirsiniz.
İhlalli geçişin yapıldığı tarihten itibaren 15 günü aşan ödemelerde cezalı geçiş ücreti uygulanıyor. Plaka sahibi, ihlalin gerçekleştiği tarihten itibaren 15 gün içinde HGS sistemine para yükler ise yalnızca standart geçiş ücreti tahsil ediliyor.
Tek yön olarak hesaplanan geçiş ücretleri 1. sınıf araçlar için 53 TL, 2. sınıf araçlar için ise 79,5 TL olarak değişiyor. Gece tarifesi için ise bu ücretler 1. sınıf araçlarda 26,50 TL, 2. sınıf araçlarda ise 39,75 TL oluyor.
Gişesiz Otomatik Geçiş sistemini, HGS ile kullanabilirsiniz. Gişeli Geçiş sisteminde ise HGS kullanımının yanında Nakit / Banka Kartı / Kredi Kartı ile ödeme yapabilirsiniz. HGS etiketiniz yok ise Nakit / Banka Kartı / Kredi Kartı ile ödeme yapabilmek için bilet almayı unutmayınız.
Bu işlem için HGS alınan banka şubesine giderek HGS ödeme ya da yükleme işlemi yapabilirsiniz. Veya HGS alınan bankanın internet şubesine giriş yaparak HGS ödeme ya da yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
31 Aralık 2022 tarihinden önceki 2 bin TL'nin altındaki kamu kurumu alacaklarından vazgeçildi. Vergi affı paketi kapsamında vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları yer alıyor.
hgsmusteri.ptt.gov.tr adresine girin. Müşteri hizmetleri giriş bölümünden e-posta ve şifrenizle giriş yapın veya e-devlet şifrenizle girişinizi gerçekleştirin. Müşteri hizmetleri sayfasından kullanıcı bilgilerinizi kullanarak giriş yaptıktan sonra HGS sorgulama işlemini kolayca gerçekleştirebilirsiniz.
HGS cezaları kaçak geçiş olduğu zaman kişinin hesabından ceza olarak belirli oranda para kesilir. Köprü ve otoyollar gişelerinden geçerken sistem HGS kartınızı okumayabilir ya da bilmeden kaçak geçiş yapabilirsiniz.
Köprü ve otoyollardan geçişlerde HGS ya da OGS kullanma zorunluluğu var. HGS, PTT şubelerinden verilmektedir. Fakat PTT şubelerine gitme fırsatı bulamayan vatandaşlar bankalardan da HGS alabilirler. Ayrıca bankalar aracılığı ile HGS kartına kredi yükleme işlemi de gerçekleştirebilirler.
Arka plakayı da okuyabiliyor sistem (Motosikletleri düşün, ön plaka yok ).
45 günlük sürenin ardından ödenmesi gereken para cezası yine 4 katı olacak. Uygulama, kanunun yürürlüğe girdiği 5 Temmuz'dan 45 gün öncesini kapsayan 21 Mayıs 2022 ve sonrasında yapılan ve ücreti ödenmeyen geçişler için geçerli olacak.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da geçişlerin ücretsiz yapılacağı açıklandı. Duyuru, 16 Haziran 2023 tarihli ve 32223 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 7315 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yapıldı.
Bu çerçevede, iş yükünün azaltılması ve verimliliğin artırılarak vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verilebilmesi adına, 31.03.2022 tarihinden itibaren Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) kaldırılarak otoyol ve köprü geçiş ücretlerinin Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) üzerinden tahsilatına devam edilecektir.
Evet, NAKİT gişelerinde geçiş ücretini Kredi Kartınızla, Banka Kartınızla ya da Nakit olarak ödeyebilirsiniz. Gişelerde durmadan; 20 km/saat hızla geçmek istiyorsanız aracınıza ait plakaya tanımlı, yeterli bakiyesi olan veya hesabınıza bağlı ya da kredi kartınızla ilişkilendirilmiş HGS etiketi almanızı öneririz.
PTT Kanalıyla Alınan HGS Ürünlerine TÜM BANKA KREDİ KARTLARI ile Otomatik Ödeme Talimatı Verilebilecektir. PTT Kanalıyla Alınan HGS Ürünlerine TÜM BANKA KREDİ KARTLARI ile Otomatik Ödeme Talimatı Verilebilecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri