Yani mutlaka akıllı saatlerin pili bitmeden şarj edilmesi gerekmektedir. Akıllı saat kutularının içerisinde akıllı saate uygun olan şarj cihazları da yer almaktadır. Böylece saati şarj etmek için bu cihazın kullanması yeterli olmaktadır. Normal telefon şarj edilir gibi akıllı saat şarjı da kolaylıkla tamamlanmaktadır.
Çalışma prensibi hareket üzerine kurulu olan otomatik saatlerde şarj edilir piller bulunmaktadır. Şarj edilebilir olan bu piller, normal pillere göre daha kullanışlıdır ve boşaltılıp doldurulabilmektedir. Düzenli kullanılan otomatik saatlerde bu yüzden duraklama gibi şeyler görülmemektedir.
Otomatik Saatin Avantajları Nelerdir? Otomatik saatlerin en büyük artılarından biri pratikliği diyebiliriz. Pil ile çalışmadığından dolayı otomatik saatler, düzenli olarak pil değiştirme zorunluluğunu ortadan kaldırıyor.
Birçok otomatik mekanizmada saniye ibresi sürekli ve yumuşak bir hareketle çalıştığından bu durum saate sofistike ve zarif bir his verir. Otomatik bir saat uzun süre takılmazsa durabilir, bu nedenle harekete tekrar başlaması için sarılması gerekebilir.
Akıllı saatlerin enerjileri ise bataryadan yani elektrikten gelmektedir. Bundan kaynaklı olarak günlük yaşantınızda saatinizi şarj etmeniz gerekmektedir. Akıllı saatlerin fişe bağlı olarak kullanılabilmesinin önüne geçmek için global markalar güncel teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanmaya çalışıyor.
İlgili 35 soru bulundu
Yani mutlaka akıllı saatlerin pili bitmeden şarj edilmesi gerekmektedir. Akıllı saat kutularının içerisinde akıllı saate uygun olan şarj cihazları da yer almaktadır. Böylece saati şarj etmek için bu cihazın kullanması yeterli olmaktadır. Normal telefon şarj edilir gibi akıllı saat şarjı da kolaylıkla tamamlanmaktadır.
Akıllı saatlerin şarj olması için geliştirilmiş özel kutular vardır. Saat, bağlantı aparatı ile bu kutuya bağlanır ve adaptör ile şarj edilir. Saatin şarj süresi, saatin marka ve özelliklerine göre değişir. Genellikle 1-2 saat gibi kısa bir sürede saat şarj olmaktadır.
Mekanik saatler kurma yöntemi ile ya da hareket enerjisiyle çalışırlar. Kuvars saatler ise pille hareket kabiliyeti kazanırlar. Kuvars saatlerin pil ömrü ortalama üç yıldır. Koldan çıkarıldığında geri kalma gibi sorunlar ortaya çıkmaz.
Kurmalı saatlerin genelde 24 saatte bir kurulması gerekir, otomatik saatler ise koldan çıkarıldıktan 24-36 saat sonra dururlar.
Otomatik saatinizi düşürdüyseniz pandül yayı dolaşmış ya da ayar kolunun altından çıkmış olabilir. Ayrıca otomatik saatinizi düşürdüyseniz balans direğinde deformasyonlar meydana gelmiş olabilir. Manyetik alandan etkilenen pandül yayı yapışmış olabilir.
Bunu ve test edilecek pili alın ve yaklaşık 15 ila 20 santimetre yükseklikten masa gibi sert bir yüzeye dikey olarak bırakın. Tamamen boş bir pil çarpmadan sonra tekrar yukarı fırlar. Hâlâ dolu olan pil ise neredeyse hiç zıplamıyor ve hemen düşüyor. Alkalin piller bir jel kütlesi içerir.
Bir kol saatinin pil ömrü 2 ile 4 yıl arasındadır. Saatinizin pilini değiştirdikten sonra 2 yıldan daha kısa bir sürede yeniden pili biterse bir saat ustasına veya servise gitmenizde fayda var. Son olarak unutmayın ki uzun süre kullanılmayan piller kutusunda bekledikçe özelliğini yitirmeye başlar.
En iyi koşullar sağlandığında 1.000 şarja kadar dayanabilir. Bir yılda 52 hafta olduğu düşünüldüğünde, her hafta şarj edilen pilin 10 yıla kadar dayanabileceği anlamına gelir. Bazı durumlarda pillerin ömrü beklenenden çok daha kısa olabilir.
Manyetik bir alan oluşturulmasını sağlayan şarj istasyonu ile birlikte bu manyetik alanın pil üzerinde depolanması gerçekleşmektedir. Bu depolama işlemi de bir pad yardımıyla elektronik cihazlar bitişik bir haldeyken veya daha kısa bir mesafedeyken otomatik olarak şarj olabilmektedir.
Çalışma şekli. Mekanik saat 'de saatin dişlileri zemberek adlı spiral bir yay tarafından döndürülür. "Kurmalı saat"te enerji, saat kasasının yanındaki "taç" (İngilizce: crown) adlı bir topuzu çevirerek zemberekte depolanır. Ardından zemberekten gelen enerji saatin hareketi bitene kadar saati çalıştırır.
Saat kullanıcısının bilek hareketlerine bağlı, pillere veya dış yönlendirmeye ihtiyaç duymadan çalışan otomatik saatler belli bir süre kullanılmadığında kendiliğinden duracaktır. Bu durumda saati tekrar çalışır duruma getirmek için yanlara doğru birkaç defa sallamanız yeterlidir.
Kullanılmayan bir saatteki yağlayıcılar kritik rulmanlardan kurtulabilir veya bu rulmanlardan uzaklaşabilir. Böylece saatin hassas mekanizması zarar görür. Otomatik bir saatin hasar görmesini önlemek için saatinizi takmadığınız zamanlarda bir saat kurucuya yerleştirin.
Saat seri numarası sorgulaması ile imitasyon saati kolaylıkla fark edebilirsiniz. Her saatin kendine özel bir seri numarası vardır. Bu numara saat üzerinde tüm seri no alanlarında ve ürüne ait belgelerde aynı olmalıdır.
Malzeme Kalitesi
Saatin kasası genellikle çelik, altın, titanyum veya seramikten yapılmaktadır. Kaliteli bir saat kasası, ağırlık hissi veren ve parlaklıkta farklılık gösteren bir yüzey ile parlak ve pürüzsüz olmalıdır. Ayrıca, saat camının yüksek kaliteli safir kristal veya mineral cam olması önemlidir.
3 ATM kol saatlerinde kullanılan en düşük basınç derecesidir. Bu dereceli saatler suya karşı en savunmasız saatlerdir. Ülkemizde musluk sularından çıkan sular ortalama 8 ATM basınç ile akmaktadır. O yüzden 3 ATM su geçirmezlik derecesi olan saatinizi mümkün oldukça sudan uzak tutmalısınız.
Akıllı saatlerin en çok şarj tüketen kısımları şüphesiz ekranlar oluyor. Cihazınızın ekranını sık sık açmak veya ekranı yüksek parlaklıkta kullanmak bataryanın hızlıca bitmesiyle sonuçlanacaktır. Ekran parlaklığını uygun şekilde ayarlayabilir ve pil ömrünü uzatmak için gereksiz işlevleri kapatabilirsiniz.
Bu durumda akla akıllı saat telefon olmadan çalışır mı sorusu da geliyor olabilir. Elbette akıllı saatlerin çalışmak için herhangi bir telefona ihtiyaçları yok çünkü akıllı saatlerin kendi içlerinde bir işletim sistemi ve pili bulunur.
Apple Watch'unuzun arka yüzünü şarj aletine yerleştirin. Şarj aletinin mıknatısları Apple Watch'unuzu hizalar ve saat kadranında pil şarj etme simgesi görünür. Apple Watch'unuzun şarj olmasını bekleyin. Apple Watch'unuz şarj olurken Baş Ucu moduna geçer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri