Oval Yüz Yapısı İçin Gözlük Yüzün uzunluğu genişliğine oranla dikkat çekici şekilde fazla ve elmacık kemikleri ön plandadır. Oval yüz tipine sahip kişiler en şanslı kişilerdir çünkü her model güneş gözlüğünü rahatlıkla kullanabilirler. Yumuşak köşeleri olan kare gözlükler özellikle oval yüzlere çok yakışır.
Oval yüz şekline göre gözlük seçerken her türlü çerçeve modeline göz atabilirsiniz. Yüzünüzü daha keskin göstermek için ise köşeli ve kare ürünler tercih edebilirsiniz.
Kare Yüz
Bu yüz hatlarına sahip yüzler kare yüz olarak adlandırılır. Eğer kare bir yüze sahipseniz; köşeleri yumuşatmak amacıyla kıvrımlı çerçeveler seçebilirsiniz. Ayrıca klasik oval, yuvarlak çerçeveler de kare yüzler için doğru bir tercih olacaktır.
Gözlük takınca kaşlar görünmeli mi sorusunun cevabını ise moda ve optik uzmanları şu şekilde veriyor: Hayır! Güneş gözlüğünden numaralı gözlüğe kadar hangi gözlüğü takarsanız takın, kaşlarınız gözlük üzerinden çıkmalıdır.
Bayan güneş gözlüğü modelleri arasında sıkça tercih edilen kare gözlükler, kemikli yüz hatlarındaki sert ifadeyi daha çok ortaya çıkartır. Yüzünüz oval ya da yuvarlaksa kare gözlük modelleri tam size göredir. Yuvarlak yüzlü olan kişiler için kare çerçeveli ya da kare kemik güneş gözlüğü modelleri de idealdir.
İlgili 20 soru bulundu
Oval Yüz Şekli Nedir? Yüzünün uzunluğu eninden biraz genişse, çene şeklin yuvarlak, alnın ise ne geniş ne de dar ikisinin ortasıysa yüz şeklin ovaldir diyebiliriz. Oval yüz şekli herkesin sahip olmak istediği en ideal yüz tipidir.
Cat eye gözlük modelleri; çene, alın ve elmacık kemik genişlik aralıklarının birbirine çok yakın olduğu yüz tiplerine yakışır.
Sonuç olarak gözlük kullanımı burun yapısını kalıcı olarak değiştirmez. Her ne kadar kamera ve fotoğraflarda gözlüğün burnu görsel olarak büyük göstermesinin nedeninin yarattığı çöküklük olduğu düşünülse de bu geçici bir çöküklüktür.
Kedi gözü modeller, oval veya geometrik şekilli çerçeveler uzun yüz tipleri için mükemmel olacaktır. Kalın ve desenli gözlük sapları yerine daha ince, gösterişten uzak gözlük sapları yüzünüzü daha kısa göstermenizi sağlar. Önemli olan göz çevrenizden, küçük ve dar çerçeveleri tercih etmemek olacaktır.
Kemik Gözlükler Kimlere Yakışır? Kemik gözlükler; şakakları dar, elmacık kemikleri geniş olan yuvarlak yüz tipine sahip kişilerde daha iyi bir görünüm sağlamaktadır. Farklı yüz tiplerinde de deneyerek doğru renk ve kemik gözlük seçimi yapılabilinir.
Oval yüze hemen her çerçeve uyar. Oval bir yüz için, yüzün doğal dengesini vurgulamak ve yumuşak kıvrımlarına açılar eklemek iyi bir seçenek olabilir. Öneriler: Hemen hemen her çerçeve uyum sağlar. Bu yüz şeklinde kuvvetli bir çene çizgisi, geniş bir alın ve elmacık kemiklerine sahiptir.
Hangisi olduğunu belirlemek için alın, elmacık kemikleri ve çene çizgisi ölçümlerine bak. Ölçümlerin alnından çene çizgine doğru gittikçe küçülüyorsa yüzün ya KALP ŞEKLİNDE YA DA OVALDİR. Yukarıdan aşağıya kadar ölçülerin birbirine benziyorsa yüzün oblong, kare veya dikdörtgen olabilir.
Gözlükler oval, kare, yuvarlak ve köşeli olarak karşımıza çıkarken tüm yüz şekillerine uygun formda üretilmektedir. Özellikle kare yüz hatlarına sahip olanlar yuvarlak ve oval gözlükleri tercih edebilirler. Durum tam tersi ise, yüz şekliniz şakağa doğru inceliyorsa damla gözlük modellerine yönelebilirler.
Yuvarlak çerçeveler kullanıcının yüzünün kare şekliyle hoş bir kontrast oluşturur ve estetik olarak hoş bir etki sağlar. Geniş şakak kısımları olan gözlükler mükemmel bir tercihtir çünkü kullanıcının yüz şeklinin uzunluğunu vurgularlar.
Gözlüğün biçimi, daima yüzdeki olabilecek kusurları daha da belirgin hale getirmeyecek nitelikte olmalıdır. Şişman gergin bir yüzü daha şişman, dört köşe bir yüzü daha köşeli, dar ve ince bir yüzü daha ince, kasların kusurlarını belirginleştirecek şekilde düşük ve yüksek duruşlu çerçeveler seçilmemelidir.
glasses.com Android uygulaması, kullanıcıların satın almak istedikleri gözlükleri veya güneş gözlüklerini 3 boyutlu sanal bir ortamda denemelerine olanak sağlayan ücretsiz bir gözlük deneme uygulamasıdır.
Güneş gözlüğü tercihinde yüzünüze göre seçim yaparken, gözlüğün suratınıza büyük ya da küçük kalmamasına özen göstermelisiniz. Yani yüz hatlarınıza rahatça oturan bir gözlük olmalıdır. Güneş gözlüğünün burnunuza oturuş şekli, yanaklarınıza değmemesi, kaş hizanızda olması dikkat edebileceğiniz özelliklerdendir.
Yüzün uzunluğu ile genişliği arasında pek fark yoktur. Bu yüz şeklinde kemikler belirgin değil, yanaklar dolgundur ve yüz daire şeklindedir. Dolgun hatları keskinleştirmek ve yüzünüzü olduğundan daha uzun göstermek için kare veya dikdörtgen çerçeveli gözlükleri tercih edebilirsiniz.
1) Yanlış: Gözlük veya lens takmak gözlük numarasının ilerlemesini engeller! Doğrusu: Bilinenin aksine gözlük takmak ya da takmamak gözlük numarasının ilerlemesini etkilemez. Gözlük tedavisinin amacı görme düzeyini artırmaktır.
Metal ve kemik çerçevelerin arasındaki farkı anlatan Uğur, “Çerçevelerin kenarlarının kalın veya ince olması güneş için pek bir şey fark etmez, ama kemik olanlarının tercih edilmesi daha iyi olur. Çünkü kemik çerçeve takıldığı zaman etrafta iz yapmaz. Yani metal telle birleştiği için ciltte iz yapma durumu oluyor.
GÖZLÜK TAKIP TAKMAMAK NUMARANIN ARTMASINI YA DA AZALMASINI ETKİLEMEZ. ANCAK NE KADAR ERKEN YAŞTA FARK EDİLİR VE DÜZENLİ TAKILIRSA GÖRME KUVVETİ VE GELİŞİMİ DE O KADAR İYİ OLUR.
Kediler de insanlar gibi renkleri algılarlar ama dünyayı bizden daha soluk görürler diyebiliriz. Yani eski bir görüş olan kedilerin dünyayı siyah beyaz ya da sarı tonlarında gördüğü ile ilgili teoriler birer yanılgıdan ibarettir. Kediler de bizim gibi üç temel rengi, yani mavi, yeşil ve kırmızı renkleri görebilirler.
Güneş gözlüğü cam çeşitleri arasında degrade cam renk geçiş tonları da bulunur. Kullanıcıların son zamanlarda daha fazla tercih ettiği degrade cam özellikleri camın yukarıdan aşağıya doğru koyu renkten açık renge geçmesidir.
Bir kedinin görme keskinliği 20/100 ila 20/200 arasındadır, yani ortalama bir insanın 100 veya 200 metrede görebileceğini görmek için bir kedinin 20 metrede olması gerekmektedir. Kediler uzağı göremezler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri