Özbekistan pasaportu sahipleri her biri farklı vize şartlarına sahip çeşitli ülkelere seyahat edebilirler. Özbekistan sahiplerinin vizesiz erişebildiği toplam 59 vizesiz ülke bulunur.
İzin iki yıl için geçerlidir ve sadece ülkeyi terk eden vatandaş pasaportunun geçerlilik tarihine kadar yurt dışında kalabilirler. Özbekistan vatandaşları sadece Azerbaycan, Ermenistan, Kazakistan, Belarus, Kırgızistan, Moldova, Rusya ve Gürcistan'a seyahatlerinde çıkış vizesiz almadan seyahat edebilmektedirler.
Özbekistan pasaportu “Guide Passport Ranking Index” sıralamasına göre 81. sıradadır. Özbekistan pasaportu sahipleri, 59 ülkeye vizesiz giriş yapabilirken 170 ülke için vizeye sahip olmaları gerekmektedir.
Pasaport sahiplerinin vizesiz gidebildikleri ülke sayılarına göre sıralanan Henley Pasaport Endeksi'ne göre geçen yıl 111 olan Türkiye'nin vizesiz girebildiği ülke sayısı bu yıl 118'e ulaştı. Üç ayda bir yayınlanan 2024 Henley Pasaport Endeksi'nde altı ülke ise, 194 vizesiz destinasyonla ilk sırayı paylaştı.
Özbekistan'a vizesiz gidilir mi? Özbekistan vize uygulamalarında değişiklik yaptığını bildirmiştir. T.C. Umuma Mahsus (bordo), hususi ve hizmet pasaportu sahibi olanlar 3 Şubat 2021'de imzalanan yeni kararnameye göre Özbekistan'a 30 günü aşmamak koşuluyla vizesiz seyahat edebilecekler.
İlgili 28 soru bulundu
Özbekistan Türk vatandaşlarına seyahatlerinde 30 günü aşmamak koşuluyla vize muafiyeti uyguladığını bildirdi. Özbekistan Türkiyenin de aralarında bulunduğu 7 ülkenin vatandaşlarına 30 günlük vize muafiyeti tanıdığını açıkladı. Bu sayede Türk vatandaşları vize almadan 30 gün boyunca Özbekistana seyahat edebilecekler.
Özbekistan, ülkenin vatandaşlığına geçmek isteyen üçüncü ülke vatandaşlarına çifte vatandaşlık hakkı vermemektedir.
Dünyanın en güçlü pasaportu: İspanya, Singapur'u nasıl geçerek zirveye yerleşti? Aralık 2023 itibarıyla İspanyol pasaportu sahipleri 160 ülke ve bölgeye vizesiz seyahat edebilme hakkına sahip.
Henley Vize Kısıtlamaları Endeksi 2024 Raporu'na göre Türk vatandaşları sınır kapısında vize alarak, e-vizeyle veya vizesiz 118 ülkeye seyahat edebilmektedirler. Bu sayede Türk vatandaşları 199 pasaport arasından dünyada seyahat özgürlüğü açısından 53. sırada yer almaktadır.
Birleşik Arap Emirlikleri'ne Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Umuma Mahsus pasaportlar vizeye tabidir. Vizeler Ankara'daki BAE Büyükelçiliğinden, İstanbul'daki BAE Başkonsolosluğundan veya iki ülke arasında seferleri bulunan havayolları tarafından temin edilebilmektedir.
Merhaba, Türkiye'de yaşayan yabancı uyruklu kişiler, Özbek vatandaşlar da dahil olmak üzere başvuru şartlarını sağladığı sürece Almanya vizelerini Türkiye'nin Almanya dış temsilciliklerinden yapabilirler. Özbekistanlılar için Almanya vizesi işlemlerinde öncelikle kişinin Türkiye'deki yasal ikameti kontrol edilir.
Özbekistan pasaportu şu anda Guide Consultants Pasaport Sıralama İndeksi'nde 81. sırada bulunmaktadır. Özbekistan pasaportunun sıralaması Özbekistan pasaport sahiplerine sağladığı giriş özgürlüğüne göre belirlenmektedir.
- Saray, müze, tapınak ve nekropol gibi alanlarda fotoğraf çekmek için izin almanız gerekiyor. - Özbekistan'da musluk suyu içilmiyor, bu nedenle yanınızda şişe içme suyu bulundurabilirsiniz. - Doğa ve çöl gezilerine katılmayı planlıyorsanız; zehirli yılan, örümcek ve akrep gibi hayvanlara karşı dikkatli olmalısınız.
Türkiye Cumhuriyeti ve AB vatandaşı olmayan yabancılar, ülkesine ait geçerli bir pasaport ile KKTC'ye giriş yapabilir.
Özbekistan: Umuma Mahsus Pasaport Hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır. Hususi ve Hizmet Pasaportu Hamilleri 30 gün süreyle vizeden muaftır. Diplomatik Pasaport hamilleri vizeden muaftır.
Özbekistan Vize İstiyor Mu? Özbekistan'a seyahat edecek olan vatandaşlardan Umuma Mahsus (Bordo), Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) pasaport sahipleri 30 gün süreyle vizeden muaftır ancak daha uzun süreli ziyaretler için vize alınması gerekmektedir.
Diplomatik pasaport, yurt dışında kongre ve konferanslara katılmak üzere gönderilmiş devlet görevlilerine ve ailelerine verilmektedir. Siyah renklidir, 28 sayfaya sahiptir ve hiçbir harca tabi değildir.
Dünya vatandaşlığı, yeryüzünde yaşayan insanların ırk, renk, dil ve inanç ayrımı olmaksızın dünyanın vatandaşları olduğu fikri veya bundan doğan kimliktir.
Henley 2024 Pasaport Endeksi'ne göre bu sene Türkiye en güçlü pasaportlar sıralamasında 118 destinasyonla 52'inci sırada. Türkiye pasaportuyla vizesiz gidilen ülkelerini buradan inceleyebilirsiniz.
194 ülkeye vizesiz erişimle 5 yıldır listenin ilk sırasında yer alan Singapur ve Japonya'ya, bu kez Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya da eklendi. Finlandiya, İsveç ve Güney Kore listede ikinci sırada yer alırken, ABD altınca sıra ile şimdiye kadarki en kötü derecelerinden birini elde etti.
Umumi pasaport olarak da isimlendirilen bordo pasaport, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının başvuru yaparak alabileceği bir pasaport türüdür. Seyahat sınırlaması en çok olan pasaport türüdür. İçişleri Bakanlığı veya bakanlığın yetki verdiği kurumlar ve konsolosluklar tarafından verilir.
Dünyanın en güçlü pasaportu sıralamasında zirve değişti, Türkiye kaçıncı sırada? Japonya beş yıl aradan sonra ilk kez dünyanın en güçlü pasaportu sıralamasında zirvedeki yerini kaybetti. Son Henley Pasaport Endeksi 2023 sıralamasında birinci sırayı Singapur aldı.
2644 numaralı Tapu Kanunu'nun 35. maddesine göre yabancı uyruklu kişiler, yasal sınırlamalara uymak kaydıyla Türkiye'den ev satın alabilirler. Yabancıların gayrimenkul satın almaları için Türkiye'de oturum iznine sahip olmaları gerekmemektedir.
Özbeklerin Tarihi. Özbek ulusu ilk olarak Cengiz Han'ın torunu Şiban'ın soyundan gelen Ebü'l-Hayr Han'ın önderliğinde Deşt-i Kıpçak'taki çeşitli Türk boyları ve kabilelerinin Özbek/Şeybani Hanlığı etrafında örgütlenmesiyle oluşmuştur.
Özbekistan vatandaşının Türkiye'de sahip olduğu çalışma izni veya çalışma izni muafiyet belgesi, oturum izni yerine sayılır. Türkiye'de, vizenin veya vize muafiyetinin tanıdığı süreden ya da doksan günden fazla kalacak Özbekistan vatandaşlarının oturum izni almaları zorunludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri