İnci ağda boncuk ağda çeşidinin lideri konumunda. Pembe pudralı çeşidi özel bölgeleri daha nazik almak ve nemli bölgeleri iyice kurutmak için ideal.
Bikini bölgesi için özel pudralı sir ağdalar tercih edilmelidir. Bikini bölgesinde konserve ya da kalıp sir ağdalar kullanılmaktadır. Konserve ya da kalıp ağda tercihinizi titanyum pudralı ağda olarak yapabilirsiniz.
Bu pozitif özellikleri sayesinde sir ağdalar profesyonellerin de en çok tercih ettiği epilasyon yöntemi oluyor. Kuaförde yapılan epilasyon uygulamalarında hem hızlı hem de az acılı olması nedeniyle sir ağdalar öne çıkıyor.
Boncuk Ağdanın Sir Ağda Türlerinden Farkları Nelerdir? Sir ağdanın yapılabilmesi için 'ağda bezi' gerekirken, boncuk ağda elle kolay ve pratik biçimde kullanılabilir. Geleneksel sir ağdaların bir kısımında şeker ilavesi bulunur. Boncuk ağdanın içeriğinde bu söz konusu bile olamaz.
Kartuş Ağda
Kartuş ağdalar evde kullanım için oldukça idealdir. Evde konforlu ağda uygulaması yapmak istiyorsanız sizde kartuş ağda kullanmayı tercih edebilirsiniz. Kullanım alanı: Kartuş sir ağdalar kol, koltuk altı ve bacak bölgesi için kullanılır.
İlgili 21 soru bulundu
Sivilcenin nedeni olan bakteriyel yapılar cildinizde kendini göstermesin diye alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıkla olmayacaktır.
Ağdayı tüylerin çıkış yönüne doğru uygulayabilirsiniz. Sonrasında yapışkan bezi tüylerin çıkış yönünün tam tersine çekebilirsiniz. Yüz, koltuk altı ve bikini bölgesi gibi hassas bölgelerde kalıp ağda kullanılır.
Sir ağda bantları günümüzde en çok tercih edilen seçenekler arasında yer almaktadır. Özellikle hassas ve küçük bölgeleri rahatlıkla uygulanabilen bu ağda bantları, herhangi bir acı ve ağrı vermeden; bikini bölgesi ağda ile istenmeyen tüylerden kurtulma şansı vermektedir.
Gövde olarak erkeklerde meme ucu harici göğüs, sırt, kasık gibi bölgelerde kullanılabilir. Kadınların da göğüs (özellikle meme ucu) hariç karın, sırt ve bel bölgesinde sir ağda yapılabilir.
Pürüzsüz bir cilde sahip olmak için üretilen ağda çeşitleri arasında en iyi şeklinde kabul gören ürünler; boncuk, roll-on, pudralı ve hazır bantlı ağda seçenekleridir.
Deri altındaki atıkların deri üzerine çıkması tüylerle sağlandığından dolayı düzenli ağda yapılması ile azalma söz konusu olmaktadır. Kadınların aklından çıkmayan tüyleri azaltan ağda hangisi? sorusunun cevabı günümüzde üretilen ve kadınların bir numarası haline gelen İnci Ağda olmaktadır.
Ağda çeşitlerinden olan sir ağdalar klasik ağdalar gibi şeker içermediğinden kıl köklerini beslemez ve düzenli kullanımda tüylerin azalmasına yardımcı olur. 2-3 yıl düzenli olarak kullanılan sir ağdalar tüylerinizde gözle görülür bir azalma sağlar.
Naturel – Sert Tüyler İçin İnci Ağda: Diğer çeşitlere göre daha sert bir yapısı olması nedeniyle özellikle sert tüylerde etkilidir, bu sebeple erkek cildine daha uygun bir üründür. Birinci sınıf reçinelerin farklı süreçlerden geçerek işlenmesi ile üretilir.
Keskin ve temiz bir tıraş bıçağı kullanın.
Kör bir tıraş bıçağı kullanmanız tıraş makinesine bağlı yanma, pütür ve tahriş riskini artıracağından, tıraş olurken keskin ve temiz bir özel bölge jileti kullanın.
Genital bölgenin tıraşı temizlik için önemlidir. Tüyler çok uzadığında bakteri birikmesi yapabilir ve aşırı terlemeye neden olabilir. Bu bölgenin temizliği jilet, tüy dökücüler, lazer epilasyon ve ağda ile yapılabilir.
İnce bir kat ağda sürün
Ağdayı tüylerin çıkış yönüne doğru uygulayın ve olabildiğince ince bir tabaka halinde sürün. Ağdanın kalın sürülmesi çekilmesini güç hale getirir. Ağdayı çekerken ters yönden deriyi germek, acıyı azaltacak ve daha kolay bir çekiş sağlayacaktır.
Jilet ve tüy dökücü kremler ile tüylerin sadece görünen bölgeleri alınır ve kökler kalır. Bir iki gün içinde tekrar çıkar. Tüyler düzenli olarak ağda ile alınırsa, kıl kökleri zamanla güçsüzleşir ve kıl hacminde azalma görülür. Ağda ila alınan kılların çıkış süresi dört haftayı bulabilir.
Çok yaşlı ve derisi gevşek olan kişilere sir ağda uygulanmamalıdır. Ayrıca ağda uygulanacak bölgedeki deride güneş yanığı, kesik, çatlak veya deri hastalıkları varsa Sir Ağda Uygulanmamalıdır. Dermatolojik olarak tedavi görenler ve şeker hastalarının sir ağda kullanımı için doktoruna danışması gerekmektedir.
Pudrasız ağda eski dönemlerde kullanılan ağda gibidir. Yalnızca tüylerin alınmasına odaklıdır. Kadınların acı eşiği ve derilerinde oluşan tahriş düşülmez. Ancak pudralı ağda özellikle de pempe pudralı ağda, hem tüyleri alır, hem de acı hissinin azaltılmasını sağlar.
Düğün Ağdası/Epilasyonu ne zaman yapılmalı? Düğün ağdası veya epilasyon gelinlerin düğün öncesi uyguladığı bakımlardan biri. Dün ağdası ve epilasyon gibi işlemlerin düğünden 3-4 gün önce yapılmasını öneririz. Böylece bu süre içinde cilt yatışıyor ve kızarıklık gibi cilt problemleri gideriliyor.
Ağdanın hemen sonrasında su uygulamak her ne kadar rahatlatıcı gibi dursa da zararlı olabilmektedir; ancak ağdadan en az 1-2 saat sonra bölge üzerine doğal sabun ile masaj uygulayabilir daha sonra bölgeyi soğuğa yakın bir su ile durulayabilirsiniz.
Ağda: Ağda, “bikini bölgesi kılları nasıl alınır?” dediğinizde sık tercih edilen ve kılları kökünden aldığı için etkisi uzun süren bir yöntemdir. Ancak bikini bölgesinin hassas derisi üzerinde diğer yöntemlere oranla daha zorlayıcı ve acılı olabilir.
Ağda yapacağınız bölgeyi sabunlu su ile iyice yıkayın ve kurulayın. Kuruladığınız bölgeye az miktarda bebek pudrası sürün. Acıyı azaltacaktır. Bölgenin yumuşak olması, ağda işlemlerinin de kolay olmasını sağlar.
Ağda yapmadan önce, ağda yapılacak bölgeyi mutlaka su ve sabun ile yıkayın. Temiz bölgeye ağda yapmak, özellikle kısa tüylerin alımında büyük kolaylık sağlar. Temizlenen bölgeye pudra sürmek, tüylerin ağdaya çok daha kolay gelmesini sağlar. Bu nedenle pudra sürmeniz önerilir.
Ağda öncesi cilt uyuşana kadar buz tutarak ağda acısını azaltabilirsiniz. İyice uyuştuktan sonra ağda yapabilirsiniz. Ancak buzdan sonra ıslanan cildi iyice uyuşturmayı unutmayın. Bebek pudrası da cildi iyice kurutup ağdayı kolaylaştıracağı için acıyı azaltır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri