İncir yedikten sonra bir bardak su içmeyi de unutmayın. Çünkü incirin ardından içeceğiniz bir bardak su bağırsaklarınızın çok daha etkili çalışmasını sağlar. Mor renkli meyve ve sebzeler, hücre hasarına karşı koruyucu olduğu bilinen bir antioksidan türü olan antisiyoninden yönünden zengindir.
İncirle birlikte 1-2 bardak su içilmesi bağırsak hareketliliğini daha da artırmaya fayda sağlar.
Günde Kaç Tane Kuru İncir Yenmeli? Kuru incir, ara öğünde veya kahvaltıda günde 2 adet olacak şekilde tüketilebilir. 2 adetten fazlası, sağlık açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir.
Günde ne kadar kuru incir yenmeli? Meyve tüketiminde çeşitlilik sağlamak önemlidir. Günlük ortalama 3 porsiyon meyve tüketimi öneriler arasındadır. Günde 2 adet kuru veya taze incir, ara öğünlerde ya da kahvaltıda rahatlıkla tüketilebilir.
Kuru incir direkt olarak tüketildiği gibi çeşitli şekillerde de tüketilebilir. Örneğin yoğurt, kahvaltılık gevrek gibi şeylere katılarak yenilebilir. Aynı zamanda kuru incir ile tatlılar, kurabiyeler yapılabilir. Kuru incir ile kür yapılarak yenilebilir.
İlgili 21 soru bulundu
Kuru incir ya da yaş incir tüketilmesinde bir problem yoktur ve diyette olanlar için ara öğünde ya da kahvaltıda yenmesi önerilmektedir. İncir, lif kaynağı olduğundan metabolizmayı hızlandırarak bağırsakların çalışmasına yardımcı olur.
Kuru incirin zararı var mı? Yan etkileri nelerdir? Her besinde olduğu gibi içerikleri sebebi ile fazla tüketilmesi durumunda istenmeyen sonuçlar kuru incirin sık tüketiminde de aynı etkileri içerebilir. Bu nedenle ideal tüketim sayısı 2 olup, bunun da kahvaltı veya ara öğünde yenmesi tavsiyedir.
İncir çok tüketildiği zaman gliserin indeksi yüksek olduğu için fruktoz ihtiva ederek, karaciğeri yağlandırır. Özellikle kuru incirde yüksek miktarda fruktoz vardır. Bunların sonucu olan karaciğer yağlanması da trioid, pankreas başta olmak üzere bütün vücudun yağlanmasıdır.
İncirler akşamdan suya konur, sabahleyin aç karnına yenilir. Kuru incir bağırsakların faaliyetini arttırır.
Kuru incir zararları genellikle fazla miktarda tüketildiği zaman meydana gelir. Kuru incir alerjisi hassas cilde sahip bünyelerde kızarıklık gibi sonuçlar yaratabilir. Kuru incir gaz yapar mı endişesi ise aşırı miktarda tüketildiğinde maalesef gerçek olabilir.
Bunlara ek olarak kuru kayısı, kuru incir, kuru erik, kuru üzüm gibi fruktoz oranı yüksek kuru meyvelerde gaz yapan besinler arasında yer alır.
Zayıflamaya yardımcı olur: Tatlı ihtiyacını doğal yoldan karşılayan, metabolizma hızını yükselten kuru incir, zayıflamaya yardımcı olur. İncir, lif bakımından oldukça zengindir. Özellikle kuru incir, suyu olmadığından, lif oranı bakımından daha zengindir. Ama kalorisi de taze incire göre daha yüksektir.
Kalp rahatsızlıklarına karşı koruyucudur, kas ve eklem ağrılarını azaltır. Başta kabızlık olmak üzere pek çok sindirim ve bağırsak sorununa iyi gelir. Antioksidan olması nedeniyle vücudun zararlı bakterilerden arındırılmasında etkilidir. Kemiklerin güçlenmesine yardım eder.
Kuru incir
Mango çekirdekleri basurla baş etmek için birebirdir, özellikle de kanamalı basur ile.
Mucizevi içeriğiyle kuru incir, kandaki kötü kolesterol seviyesinin düşmesine yardımcı oluyor. Kalsiyum ve fosfor içeren kuru incir, zeytinyağı kürü kemik ve diş sağlığını kuvvetlendiriyor. Özellikle menopoz döneminde kemik erimesine karşı koruyor.
Saraçoğlu lifli meyvelerden olan incirin mükemmel kan yapıcı özelliğini öne çıkarır. Hatta öyle mucizevi bir şekilde kuru incir kan yapar ki kişi bile hızlı bir şekilde kansızlıktan kurtulduğuna şaşırabilir. Ayrıca kuru incir kadınlarda yumurta çatlamasına ve hamile kalmaya da yardımcı olmaktadır.
Üçe veya ikiye bölerek öğünlerden on-onbeş dakika önce aç karına içilir. şeklindedir. Bu formülün anlamı şudur: İki defa yirmibir gün uygulanır ve her yirmibir gün tamamlandığında yedi gün ara verilecektir. Toplam uygulama süresi kırkiki gündür.
Nem, kuru incirin kısa sürede bozulmasına neden olabilir. Kuru inciri, ocak ve doğalgaz gibi sıcaklık yayan eşyalardan uzak bir yerde daha güvenli bir şekilde saklayabilirsiniz.
- Lifli ürünlere alerjisi olan kişilerin incir tüketiminden uzak durmaları gerekir. Nedeni ise incirin yüksek oranda lifli bir meyve olmasıdır. - İncir çok hassas vücut yapısına sahip kişilerde alerjiye neden olabilir. İncir tüketiminden önce alerji testi yaptırılmasında fayda olacaktır.
Lif açısından zengin gıdalar, vücutta atılacak maddelere su kazandırarak bağırsaklardan geçişi kolaylaştırır. Omega-3 ve omega-6 yağ asitleri ve protein bulunur. İnciri cevizle birlikte yerseniz hem vücudunuzu zehirlerden korur, hem de bronşite iyi gelerek öksürüğü keser.
Kemik ve iskelet sistemini güçlendirir. Kemik erimelerinin önüne geçer. Astım hastalığına iyi gelir. Bronşit hastalığına iyi gelir.
Kuru incir önemli bir lif kaynağıdır. Lif oranı yüksek olan besinler bağırsakların çalışmasına yardımcı olarak kabızlık sorununu kısa sürede tedavi ederler. 1 adet kuru incir ve 2 adet kuru kayısı ılık su ile birlikte sabahları aç karnına tüketildiğinde bağırsakları daha hızlı çalıştırdığı aktarılmaktadır.
LİF açısından zengin olduğu için, kabızlık sorununa iyi gelen, kalsiyum içeriğiyle kemik sağlığını destekleyen kuru inciri sabahları aç karnına yemek gerekiyor. Kuru inciri sabah yemek, sindirim sisteminin görevini başlatır. Ancak yemekten hemen sonra yenirse gaz yapar ve hazımsızlığa neden olur.
2) Kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor ve B vitaminlerini yüksek oranda içerir. 100 gram kuru incir yenildiğinde vücudun günlük gereksinimi olan kalsiyumun %17'si, demir ile magnezyumun %30'u, fosforun %20'si, B1 vitamininin %5'i, B2 vitaminin ise %4'ü karşılanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri