eleman.net verilerine göre, Güvenlik Görevlisi 2023 yılında ortalama 17.000 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Güvenlik Görevlisi , Ocak 2023 yılında ortalama 13.200 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.272 TL maaş alıyordu.
Bu görevlilerin maaşları eğitim durumlarına, çalıştıkları kurumlara, evli ve çocuklu olmalarına göre değişiklik göstermektedir. 2023 yılında 4B Koruma ve Güvenlik Görevlisi Maaşları ne kadar olacak sorusunun cevabını 14.000 TL ila 22.000 TL arasında olur şeklinde verebiliriz.
Başlangıç seviyesindeki bir koruma görevlisinin aylık brüt maaşı, ortalama olarak 15.500-24.000 TL arasında değişebilir. Silahlı özel güvenlik görevlilerinin maaşları ise genellikle daha yüksektir ve ortalama olarak 27.000-32.000 TL arasında olabilir.
Özel güvenlik görevlilerinin mesai saatleri ve vardiya çalışma sistemine yönelik seçeneklerden biridir. Bir aylık görev süresince 2 hafta 12 saat çalışıp, 36 saat istirahat edilmesi 12 / 36 olarak nitelendirilir. İki hafta sonunda ise 7 gün boyunca 12 saat çalışılıp, 12 saat istirahat edilir.
Kadrolu özel güvenlik olabilmek için ilk olarak ÖGG sertifikasına sahip olmanız gerekir. Bu sertifikayı başarılı bir şekilde almanızla beraber Türkiye İş Kurumu'na gitmeli ve orada yer alan kadrolu özel güvenlik iş ilanlarına başvurmalısınız.
İlgili 33 soru bulundu
Kamuya ilk kez atanacak olan güvenlik görevlileri için 35 yaşını doldurmamış olmak da bu yaş sınırı arasında yer alır. 35 yaşını doldurmuş ve ilk kez kamu kurumlarında görev almak üzere başvuru yapan adaylar, gerekli şartları sağlamış olsalar dahi ilgili kuruluşlarında görev alamazlar.
Ceza hukuku açısından kamu görevlisi gibi kabul edilmelerine rağmen özel güvenlik personelinin yaygın hukuki statüsü özel hukuk hükümlerine göre hizmet sözleşmesi ile çalışan işçi olarak belirlenmiştir.
Bu sistemde personel, tam gün çalışır ve ertesi gün işe gelmeden 8 saat izin alır. 2+2+2 çalışma şekli: Bu sistem, personellerin iki gündüz vardiyasından sonra iki gece vardiyası ve iki izin gününden oluşan dönüşümlü bir planda mesai yaptığı bir türdür.
Özel güvenlik görevlileri, 5188 kanun ve bu kanunun yürütülmesine ilişkin yönetmelikler doğrultusunda, mülki idari amirlerinin emri altında çalışan kolluk kuvvetleridir. Genel olarak şehrin Valiliğine bağlı olan bu kurumlar, İç İşleri Bakanlığı tarafından kanun önünde yükümlüdür.
Genel hüküm olarak, kadın çalışanlar gece postalarında 7,5 saatten fazla çalıştırılamaz. Ancak turizm, özel güvenlik ve sağlık hizmeti yürütülen işlerde ve bu kapsamdaki alt işveren tarafından yürütülen işlerde, kadın çalışanın yazılı onayının alınması şartıyla 7,5 saatin üzerinde gece çalışması yaptırılabilir.
Türkiye'de polis memurlarının maaşı, rütbe, hizmet yılı, eğitim durumu, görev yaptıkları bölge ve alınan ek ödemeler gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. 2023 yılı itibariyle, Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan yeni bir polis memurunun maaşı 25.539 TL'dir.
Özel güvenlik görevlisi nasıl olunur? Özel güvenlik görevlisi olmak için ilinizde bulunan sertifika vermeye yetkili olan kurumlardan silahlı veya silahsız olmak üzere eğitim almanız gerekmektedir. Bunun akabinde her sene Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenmekte olan ÖGG sınavına katılıp başarılı olmalısınız.
Bu düzenlemenin yasalaşması halinde aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 11 bin 848 liradan 22 bin 17 liraya yükselecek. Yeni düzenlemeyle 1/4 derecesindeki öğretmen maaşı 26 bin 654 liraya, 8/1 derecesindeki polis maaşı 29 bin 525 liraya, 1/4 derecesindeki uzman doktor maaşı 54 bin 959 liraya çıkacak.
Özel güvenlik görevlisi olmak isteyen kişilerin, devlet tarafından güvenlik sertifikası verme yetkisi almış olan kurumlara başvurması gerekmektedir. Özel güvenlik olmak isteyen adaylar, başvurdukları bu kurumlarda, silahlı ve silahsız özel güvenlik görevlisi eğitimleri alırlar.
Türkiye konumunda Securitas için çalışan bir Güvenlik Görevlisi ne kadar kazanıyor? Securitas şirketinin Türkiye konumundaki Güvenlik Görevlisi işi için aylık ortalama ödemesi yaklaşık 10.326TRY tutarındadır ki bu da ulusal ortalamanın %70 üzerindedir.
Güvenlik şefi olmak için özel olarak bir üniversite bölümünü tamamlamış olmak gerekmez. Ancak mutlaka ön lisans mezunu olmak gerekir. Ayrıca güvenlik elemanlığı ve şefliği alanında sertifika almak, güvenlik hizmetleri alanında en az 6 ay görev yapmak bu meslek için yerine getirilmesi gereken kriterler arasındadır.
Madde 11 – A) Vali, il sınırları içinde bulunan genel ve özel bütün kolluk kuvvet ve teşkilatının amiridir. Suç işlenmesini önlemek, kamu düzen ve güvenini korumak için gereken tedbirleri alır.
Mülki idare amirleri görev bölgelerinde kamu düzeninin sağlanması amacıyla gerektiğinde askeri birliklerden yardım isteme yetkisine sahip oldukları gibi, özel güvenlik birimlerine emir verebilme yetkisine de sahiptirler[16].
Sınavı geçenler, 1 yıl polis eğitim merkezlerinde eğitim alacak. Sayıları 233 bin 457'yi bulan özel güvenlik elemanlarından üniversite mezunu olanlar polisliğe geçiş yapabilecek. HABERTÜRK, polisliğe geçmek isteyen özel güvenlik görevlerinde aranacak şartlara ulaştı.
Üçlü vardiya sisteminde çalışanlar günde üç vardiya olarak 8 saatlik çalışma dilimlerinde yer alırlar. Üç vardiyalı çalışma sisteminde ara dinlenmelerle birlikte kanuna uygun olarak haftalık kırk beş saatten daha fazla çalışma yapılamaz.
4 saat veya daha kısa süreli işlerde 15 dakika, 4 saatten fazla ve 7.5 saate kadar (7.5 saat dahil) süreli işlerde yarım saat, 7.5 saatten fazla süreli işlerde 1 saat, ara dinlenmesi verilir.
Günlük çalışma süresi her ne şekilde olursa olsun 11 saati aşamaz. Bir işçinin bu sınırları aşan sürelerle çalıştırılması halinde, 4857 sayılı İş Kanununun fazla çalışma, zorunlu nedenlerle fazla çalışma ve olağanüstü hallerde fazla çalışmaya ilişkin madde hükümleri uygulanır.
Özel güvenlik görevlileri, özel toplantılarda, spor müsabakalarında, sahne gösterileri ve benzeri etkinliklerde silahlı olarak görev yapamazlar. Koruma ve güvenlik hizmetinde kullanılacak silah ve teçhizat, ilgili kişi veya kuruluş tarafından temin edilir.
Madde 16- Özel güvenlik personeli, Kanunda belirtilen koruma ve güvenlik hizmetleri dışında başka bir işte çalıştırılamaz.
Özel güvenlik görevlileri, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde görev yapan polis başmüfettişlerince hem denetleniyor hem de verilen eğitimlerle yetki ve sorumlulukları hatırlatılarak denetleniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri