Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu sağlık kurulu raporu için 200 TL üniversite fiyatı ise 300 TL olarak belirlenmiştir. Genel itibariyle ortak sağlık ve güvenlik birimi işyeri hekimi tarafından verilen raporlar için ücret ödenmez.
Heyet raporu ne kadar? Tam teşekküllü bir sağlık raporu almanın ücreti, devlet hastanelerinde 200 TL olarak belirlenmiştir. Üniversite hastanelerinde ise bu ücret 300 TL'dir. Ancak Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimlerinde çalışan hekimler, sağlık raporları için ücret talep etmemektedir.
Özel hastane ya da aile hekimliği merkezlerinden alınmasının herhangi bir geçerliliği olmayıp yetkili bir OSGB hekiminden alınmalıdır. OSGB raporu sadece işe ilk girişlerde değil, iş değişikliklerinde de alınması gerekmektedir.
Birçok farklı konuda sağlık raporu alınabilir, bunların bazıları özel hastanelerden temin edilebilmektedir. Ancak işe giriş sağlık raporu bunlardan biri değildir. Yani şöyle diyebiliriz, işe giriş sağlık raporu özel hastanelerden alınamaz.
Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle çalışanların PTT veya e-Devlet üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir. Bu süre içerisinde alınmayan ücretler SGK'ya tekrar iade edilebilir.
İlgili 18 soru bulundu
İşveren, çalışanın iş pozisyonuna uygunluğunu değerlendirmek ve iş sağlığı güvenliği standartlarına uygunluğunu sağlamakla yükümlüdür. Bu nedenle, işveren işe alınacak olan çalışanın sağlık raporunu talep eder ve bu raporu ücretini karşılar.
İş göremezlik ödemesi sigortalı olarak çalışan kişilerin hastalık, meslek hastalığı, iş kazası ve analık durumlarında gelir kaybı yaşamamaları için getirilmiş bir sistemdir. Sigortalı çalışanın işe devamını geçici olarak engelleyen bu durumların mevcut olduğu hallerde maaş ödemesi işveren yerine SGK tarafından yapılır.
Tam teşekküllü bir sağlık raporundan söz konusu ise 7 iş günü içinde çıkmaktadır. Ancak heyet raporu ortalama 3 veya 4 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Genellikle 7 iş gününü geçmeyen raporunun geçerlilik süresi ise 90 gün olmaktadır.
İşe giriş sağlık raporları en uygun fiyata kendi içerisinde radyoloji, basit hizmet laboratuvarı, işitme, solunum fonksiyon testi gibi birimlerin bulunduğu ortak sağlık güvenlik birimlerinden alınır.
Özel hastanelerin Sağlık Kurulları da 20 günü aşan istirahat raporu verebilir. Bu raporlar geçerlidir ve SGK tarafından raporlu olunan süre için iş göremezlik ödeneği ödenir. Raporun ayrıca devlet hastanesinden onaylanması gerekmemektedir.
Ücret ödemeniz gerekecekse, devlet hastanesinden ya da üniversite hastanesinden alınacak tek hekim raporu 220 TL ve heyet raporu 860 TL'dir. Ehliyet için sağlık raporunu aile hekiminizden ücretsiz olarak alabilirsiniz.
En kolay sağlık raporu nasıl alınır? Bu raporu almanın en pratik yollarından biri, kayıtlı olunan aile hekimine başvurmaktır. Bu amaçla Aile Sağlığı Merkezinize gidip durumunuzu bildirebilirsiniz.
Randevuyu aldığınız tarihte sağlık kurumuna giderek gerekli olan tüm muayeneleri ve testleri eksiksiz yaptırmanız gerekir. Sağlık raporu alma süresi, kurumun işlem politikasına ve yoğunluğuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir ancak genellikle aynı gün içerisinde sağlık raporunuzu alabilirsiniz.
Kişinin herhangi bir sağlık problemi yoksa sağlık raporu aile hekimi tarafından düzenlenir. Aile hekimlerine giden ve ileri bir sağlık sorunu olmadığı tespit edilen vatandaşlardan bu işlem karışlığında herhangi bir ücret talep edilmemektedir.
Kan tahlili, akciğer filmi, Akdeniz anemisi testi evlilik için sağlık raporu alırken uygulanan testler ve tetkiklerdendir. İşe girme sağlık raporu alırken idrar tahlili, görme testi, işitme testi, kan sayımı, akciğer grafisi, solunum fonksiyon testi ve portör muayeneleri yapılmaktadır.
Sağlık sonuçlarına göre heyetteki uzmanlar bir karar verilerek rapor oluşturulur ve heyet tarafından imzalanır. Bu işlemlerin tamamlanması için net bir zaman aralığı verilememektedir. 1 – 2 gün sürebileceği gibi 1 – 2 hafta da sürebilir.
Sağlık raporu almak isteyen kişilerin ana sayfada bulunan e-hizmetler bölümüne giriş yapması gerekir. e-Devlet sistemine girdikten sonra sağlık raporunun alınması için sağlık hizmetleri bölümüne giriş yapılması gerekir.
Sağlık raporu sayfasını bulmak için arama çubuğuna "Sağlık Raporu" yazın ve sayfaya giriş yapın. Sağlık raporu sayfasına girdikten sonra, sağlık raporu talep formunu doldurmanız gerekmektedir. Talep formunda size kişisel bilgilerinizin yanı sıra sağlık raporunu neden istediğinizi belirten bir bölüm de bulunmaktadır.
- Yatarak tedavilerde günlük kazancının yarısı, - Ayaktan tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisidir. Buna göre; Asgari ücretlilerin alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 144,5 liradan 223.5 TL'ye, yatarak tedavide de 108,42 liralık tutar 167.68 TL'ye yükseldi.
Sağlık Kurulu Raporu randevuları ile ilgili işlemler için öncelikle 182 Merkezi Hastane Randevu Sistemi'nden (MHRS) yada 182 nolu telefondan Ek Bina Sağlık Kurulu Heyeti için randevu almak gereklidir.
Sağlık raporu alabilmek için ilk olarak bir sağlık kuruluşuna gitmeniz gerekir. Özel hastaneler, özel tıp merkezleri, poliklinikler ve aile hekimlerine sağlık raporu almak için başvurabilirsiniz. Başvuracağınız sağlık kuruluşu sizi atmanız gereken adımlar konusunda bilgilendirecektir.
Bu raporlar, Dahiliye, KBB, Genel Cerrahi, Göz Hastalıkları, Nöroloji veya Ruh Sağlığı ve Hastalıkları gibi farklı alanlarda uzman doktorlar tarafından düzenlenmektedir.
Günlük ücret alan işçi
Günlük ücretle çalışan bir işçi, sağlık raporu aldığında işverenin ücret ödemesi yapma zorunluluğu bulunmamaktadır.
Ancak SGK'dan ödenek alabilmeniz için raporlu olunan gün sayısının 2 günden fazla olması gerektiğini belirtelim. Çünkü SGK, rapor paranızı 2 gün için ödemez. Raporlu olunan 3. gün ve sonrası için ödeme yapılır. İş göremezlik raporu hesaplaması yapmak biraz zor görünüyor olabilir.
Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte çalışanların PTT veya e-Devlet üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri