Kurumun ilişkili olduğu bakanlık Hazine ve Maliye Bakanlığıdır. (2) Kurum, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu ile Başkanlık teşkilatından oluşur.
Kamu tüzel kişiliğini haiz, idari ve mali özerkliğe sahip olan Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunun merkezi İstanbul'dur. Kurumun ilişkili olduğu Bakanlık Hazine ve Maliye Bakanlığıdır.
SEDDK - Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu.
1975: Ana Tüzüğü ile "Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği" adını almıştır. 1987: 7397 sayılı Kanunun bazı maddelerini değiştiren ve kanuna bazı maddeler ekleyen 3379 sayılı kanunla, Birliğe "Kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu" hüviyeti verilmiştir.
Söz konusu kanun ve yönetmelik çerçevesinde, sigortacılık işlemlerini yürütme yetkisi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından görevlendirilmiş Odalara devredilmiştir.
İlgili 23 soru bulundu
MADDE 11 – (1) Sigorta sözleşmelerinin ana muhtevası, Müsteşarlıkça onaylanan ve sigorta şirketlerince aynı şekilde uygulanacak olan genel şartlara uygun olarak düzenlenir.
Allianz, ortağı Koç Holding'e ait Koç Allianz hisselerini devralarak Koç Allianz Sigorta'nın yüzde 84,2'sinin ve Koç Allianz Hayat ve Emeklilik'in yüzde 87'sinin sahibi haline geldi. 7 Ekim 2008 tarihi itibarıyla şirketlerimizin ünvanları, Allianz Sigorta A.Ş. ve Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş. olarak değiştirildi.
(2) Sigorta şirketleri hayat ve hayat dışı sigorta gruplarından sadece birinde faaliyet gösterebilir. Bu gruplarda yer alan sigorta branşları Bakan tarafından belirlenir.
70'den fazla ülkede sigortacılık hizmeti veren Allianz Sigorta, dünyanın en büyük sigorta şirketleri arasında bulunmaktadır. Köklü yapısı ve tarihi ile Türkiye'nin en önemli sigorta şirketleri arasında bulunan Anadolu Sigorta 1925'te kurulmuştur.
Yeni başlayan bir sigortacının ortalama aylık maaşı 13.000 TL ile 17.000 TL arasında değişebilir. Daha deneyimli bir sigortacının maaşı ise 15.000 TL ile 31.480 TL arasında olabilir. Bununla birlikte, bu rakamlar kesin değildir ve farklı sigorta şirketleri ve pozisyonlar için değişkenlik gösterebilir.
Rapora göre, Türk sigortacılık sektöründe halihazırda, 42'si hayat dışı, 6'sı hayat, 15'i hayat emeklilik ve 4'ü reasürans olmak üzere 67 şirket hizmet veriyor.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 16 Mayıs 2006 tarihinde kabul edilen 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu ile Sosyal Sigortalar Kurumu, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kurumlarının devredilmesi ile kurulmuş devlet kurumu. Kurum; genel kurul, yönetim kurulu ve başkanlık olmak üzere üç organdan oluşur.
Özel sağlık sigortasından yararlanmak için SGK'lı olmanıza gerek yoktur. Tamamlayıcı sağlık sigortasında ise geçerli ve devam eden bir SGK gerekir. Özel Sağlık Sigortasında seçeceğiniz teminatlara göre yurt dışında da sağlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.
Bu kategoride bulunan sigorta türleri başlıca; özel sağlık sigortası, grup hayat sigortası, ferdi kaza sigortası, ölüm hali sigortası, maluliyet sigortası ve özel durum sigortasıdır.
2007 yılında, İspanya ve Güney Amerika'nın en büyük sigorta grubu olan MAPFRE'nin, Çukurova Holding hisselerinin %80'ini alarak şirketin hâkim ortağı olmasının ardından, Nisan 2009 tarihinden itibaren MAPFRE GENEL SİGORTA; Ekim 2016 tarihinden itibaren de MAPFRE SİGORTA unvanı ile faaliyetlerini sürdürmektedir.
Yapı Kredi Sigorta ve Yapı Kredi Emeklilik Allianz ailesine katıldı
AXA ve OYAK'ın Türkiye'deki sigorta faaliyetlerinin, tek bir çatı altında toplanmasına karar verildi. AXA OYAK Holding kuruldu. Oyak Sigorta, Nordstern İmtaş Sigorta, AXA OYAK Hayat Sigorta ve Nordstern İmtaş Hayat Sigorta'daki AXA ve OYAK'a ait hisseler AXA OYAK Holding'e devredildi.
Anadolu Sigorta, farklı sektörlerden başarılı uygulamaların, vizyon veren yaklaşımların, yapay zeka çalışmaları ve teknolojinin öncü kullanımlarının ödüllendirildiği Trust İstanbul'da, En Güvenilir Sigorta Şirketi ödülünün sahibi oldu.
Ülkemizde sigortacılık sektörü üzerinde denetleme ve düzenleme yapmaya yetkili kurum yani Kamu Otoritesi, T.C. maliye ve Hazine Bakanlığıdır.
Sigortacılık Eğitim Merkezi, sigorta sektörüne yönelik mesleki nitelik taşıyan eğitim ve sınav organizasyonlarının tek bir çatı altında yürütülmesi amacıyla kurulmuştur.
Sigorta Acentesi açmak isteyen bireyin, acente açabilmek için 4 yıllık herhangi bir bölümden mezun olması veya 2 yıllık meslek yüksek okullarından Sigortacılık ve Bankacılık(Sigorta ve Risk Yönetimi, Aktüerya ve Bankacılık ve Sigorta) bölümlerinden birinden mezun olmalarıdır.
Kurumun ilişkili olduğu bakanlık Hazine ve Maliye Bakanlığıdır. (2) Kurum, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu ile Başkanlık teşkilatından oluşur.
Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin merkezi İstanbul'da olup, faaliyetleri T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından denetlenmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri