Buna göre bazı bölümlerin ücretleri şu şekilde belirlendi; Bilgisayar Mühendisliği 295.000 TL, Eczacılık 310.500 TL, Gazetecilik 269.000 TL, Hukuk Fakültesi 315.000 TL, Tıp Fakültesi 396.000 TL.
Tıp okumak şu ana kadar açıklanan rakamlara göre senelik 177 bin ile 120 bin TL arasında değişiyor. Yüzde 50 burs veren üniversitelerde 60 bin TL'ye inebiliyor.
Devlet üniversitesinde herhangi bir ücret ödenmezken özel üniversitelere kayıt yaptıran adaylar bir eğitim yılında iki kez dönem ücreti alınıyor. Özel üniversitelere yerleşirken ise okulların taban puanları belirleyici oluyor.
Ortalama Ücret
2023 – 2024 dönemi için özel üniversitelerin fiyat ortalaması 150.000 TL'dır.
Güz dönemi için eğitim-öğretim ücreti Tıp Fakültesi dışındaki programlar için KDV dâhil 260.000 TL'dir. Üniversite kayıt döneminde sadece Güz dönemi ödemesi yapılırsa, Bahar dönemi eğitim-öğretim ücreti Tıp Fakültesi dışındaki programlar için KDV dâhil 300.000 TL olacaktır.
İlgili 22 soru bulundu
Ücretli veya ücretsiz okullara puan ile girilir. Örneğin özel yetenek sınavlarıyla girilecek bölümler için bile öğrencilerin TYT'den 150 ve üzeri puan almaları gerekmektedir. Kısacası paralı üniversiteler puan istiyor mu? sorunun cevabı evet.
Puansız özel üniversiteler maalesef ülkemizde bulunmamaktadır.
Üniversite kayıt döneminde yıllık ücret ödemesi yapılırsa, Bahar dönemi ücreti için de Güz dönemi eğitim ücreti uygulanır. Ödeme Güz ve Bahar yarıyıllarındaki dersleri kapsayacaktır. Lisans eğitim ücreti yemek, yurt ve ulaşım giderlerini kapsamaz.
Ülkemizde özel üniversite bölümlerine girebilmek için tıpkı devlet üniversitelerinde olduğu gibi, gerekli bir puan ve başarı sıralamasına sahip olmak gerekmektedir.
Katkı payı / öğrenim ücretinin zamanında ödenmemesi durumunda öğrenci ders kayıtlarını yapamaz ve yatırmadığı dönemin öğrenim hakkını kaybeder. İlgili dönemin öğrencilik haklarından yararlanamaz. Bu süre öğrenim süresinden sayılır.
Özel üniversiteler devlet üniversitesi olmasalar da devlete bağlılar ve YÖK'ün (Yükseköğretim Kurulu) kurallarına göre öğrenci almaları gerekir. Her okulun olduğu gibi özel okullarında taban puanları vardır.
Özel üniversitelere girişte kullanılan YKS puanına göre öğrencilere farklı oranlarda burs verilmektedir. Burs oranları %25 ile %100 arasında değişmektedir. Burs oranı yüksek olan öğrenciler, özel üniversite ücretlerinden önemli ölçüde indirim alabilmektedir.
Ev sahipliği yaptığı Niş Üniversitesi Tıp Fakültesi, esnek kabul prosedürü ile, yıllık 6,000 Euro'ya Avrupa'da en ucuz tıp eğitimi sunan tek üniversitedir.
Koç Üniversitesi'nde eğitim-öğretim ücrete tabidir. 2023-2024 ders yılında yerleştirilen öğrenciler için eğitim-öğretim ücreti Tıp Fakültesi dışındaki programlar için KDV dâhil 520.000 TL'dir; Tıp Fakültesi için yarı burslu KDV dâhil 358.000 TL'dir*, Yabancı Dil Hazırlık Programı ücreti tüm bölümler için KDV dâhil ...
Koç Üniversitesi 2023 – 2024 öğretim yılı iki dönemlik yurt ücretleri 52.900 TL ile 171.400 TL arasında değişmektedir. Ücretlerle ilgili detaylı bilgileri buraya tıklayarak ya da Yurt ve Konaklama Direktörlüğünden öğrenebilirsiniz.
Özel üniversitelerde kontenjan ve taban ile tavan puan bulunmaktadır. Özel üniversitelerin taban ve tavan puanları her yıl değişiklik gösterebilir. Ancak eğer adaylar YKS sınavında barajı geçememiş ise üniversiteye giremez ve tercih yapamaz. özel üniversiteye gidilir mi diye merak edenler için cevap hayırdır.
Yurt ücretleri yıllık ortalama 35 bin TL ile 75 bin TL arasında değişiyor. Altı kişilikten başlayan ve çeşitli oda seçenekleri bulunan yurtların yıllık ücretler 10 aylık taksitler halinde ödeniyor.
Öğrenim Ücretleri
2023-2024 Akademik yılında ÖSYM kanalıyla yerleştirilen yeni girişli tüm lisans programları ve Temel Geliştirme Yılı (Hazırlık Dil Eğitimi) öğrencileri için öğrenim ücreti %10 KDV dahil 510.000 TL'dir. KDV oranında bir değişiklik olması durumunda, bu değişiklik ücretlere aynı oranda yansıtılır.
%50 İndirimli programlara yerleştirilen öğrencilere verilecek burs, öğretim ücretinin yarısını kapsamaktadır.
Sınavsız ikinci üniversitede, öğrenciler, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi veya İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'nin lisans ve ön lisans programlarından herhangi birini seçerek eğitim alabilirler. Eğitim, uzaktan eğitim yöntemiyle yapılır.
Özel üniversiteye gitmek için şartlar şöyle sıralanabilir. Özel üniversiteye girmek için ilk şart üniversite sınavına girmek. Üniversite sınavından alacağınız puan ile ya ücretli ya da burslu okuyabilirsiniz. Sınava girip puan aldıktan sonra ise tercih yapmanız gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri