Sabah güneşin ilk ışıkları atmosferden geçerken de havada ozon oluşur. Sabah havanın kokusu onun için daha güzeldir. Onun için erken kalkmak ve havadaki ozonu solumak çok önemlidir.
Ozon bütün yıl boyunca ekvator kuşağı üzerindeki stratosfer tabakasında üretilmekte, hava hareketleri ile buradan kutuplara doğru taşınmaktadır. Ozonun en çok bulunduğu stratosfer tabakasının alt kısımları ise tropopoz yüksekliği ile belirlenebilmektedir.
Soluduğumuz havada canlılar için gerekli olan azot (%78) oksijen (% 20,9) karbondioksit (%0,034) argon (% 0,9) gazları bulunmaktadır. Troposferdeki ozon daha üst seviyede olduğundan solunan havada bulunmaz.
Dünya Sağlık Teşkilatı tarafından insan bulunan ortamlarda ozon miktarınının 0,05 ppm' i aşmaması tavsiye edilmektedir. Bu miktarın üzerinde ozona maruz kalındığında üst solunum yollarında tahrişe rastlanabilir. 0,05 ppm zaman süreli verilirse zararlı etkisi yoktur.
Ozon Tedavisi Kaç Seans Sürer? Seans sayısı hastalığın türüne ve hastaların durumuna göre belirlenmektedir. Bu anlamda hastaların yaşı ve kilosu, kullandığı ilaçlar; hastalığın ise süresi ve evresi göz önünde bulundurulmaktadır. Bununla birlikte tedavi ortalama 10 seansta bitmektedir.
İlgili 16 soru bulundu
Ozonlu su, ¾ ü dolu olan cam bir kapta, ozon gazının suyun içine baloncuklar halinde verilmesiyle elde edilir. En az 0.4 g/h ozon üretimi olan bir ozon jeneratörü ile ozonlu su yapımı için uygundur. Ozonlu su ozonun yarılanma süresi kısa olması sebebiyle üretildikten sonra kısa bir süre içerisinde türetilmelidir.
Ozon ile yapılan bel ve boyun fıtığı tedavilerinde daima başarılı sonuçlar elde edilir. Bel ve boyundaki kireçlenme tedavisi için önerilen ameliyatsız bel fıtığı tedavisinde ozon yöntemi sayesinde, hastalar birkaç gün içinde fıtık ağrısından kurtulabilir.
Ozon Cildinizi Yeniler
Ozon, cildin güzelliğini koruyarak eskisi gibi yenilenmesine yardımcı olur. Ciltteki sorunları örtmez; doğal akışına kavuşturur.
Ozon gazı temas ettiği alandaki biyolojik membranları (özellikle bakteri, virüs ve mantar gibi mikroorganizmaların hücre zarları) oksitleyerek parçaladığı için uzun yıllar dezenfektan olarak kullanılmıştır. Ozonun, yeni kesilmiş çim kokusunu andıran kendine özgü keskin bir kokusu vardır.
Antioksidan etkisi: Ozon, serbest radikallerle savaşarak oksidatif stresi azaltabilir ve hücrelere antioksidan koruma sağlayabilir. Antiinflamatuar etkisi: Ozon, inflamasyonu azaltabilir ve inflamatuvar hastalıkların tedavisine yardımcı olabilir.
OZON normalde de doğada bulunan, delinmesi ile ilgili bir çok kez haberlerde de duyduğumuz bir gaz aslında.Ozonun güçlü dezenfeksiyon özelliğinden dolayı bazı illerimizde çamaşır suyu kelimesi yerinede kullanılır.
Ozon gazı (O3), 3 oksijen atomundan oluşan molekülleriyle renksiz bir gazdır ve atmosferin üst katmanlarında yer alır.
Sabah güneşin ilk ışıkları atmosferden geçerken de havada ozon oluşur. Sabah havanın kokusu onun için daha güzeldir. Onun için erken kalkmak ve havadaki ozonu solumak çok önemlidir.
Ozon tabakasını korumak için yakın yerlere yürüyerek ya da bisiklet kullanarak gidebilirsiniz. Toplu taşıma araçlarını daha sık tercih edebilirsiniz. CFC (kloroflorokarbon) ve HCFC (hidrokloroflorokarbon) içeren spreyleri kullanmaktan kaçınabilirsiniz. Klor ve brom içermeyen temizlik ürünlerini kullanabilirsiniz.
Deodorant, buzdolabı, strafor, klima gibi her gün kullandığımız şeyler içinde bulunan kloroflorokarbonlar o dönemde ozon tabakasının erimesinde en büyük etken olarak görülmüştü. 1985 yılında bilim insanları ozon tabakasında genişleyen bir delik olduğunu fark etti.
Ozon (O3), Güneş'ten gelen morötesi (UV) dalga boyundaki ışınların oksijen molekülü (O2) ile tepkimeye girmesi sonucu oluşan, soluk mavi renkte bir gazdır. Atmosferin stratosfer katmanında doğal olarak bulunur.
Yüksek reaktivitesi sayesinde çeşitli organik ve inorganik molekül ve atomlar ile reaksiyona girerek onları oksitler.Bu reaksiyonlar sonucunda havadaki bakterileri ve mikropları etkisiz hale getirerek sterilizasyon sağlanmış olur.
İlk başta bunun elektriğin bir çeşit kokusu olabileceğini düşünmüşlerdi. Ozon gazı, kimyasal olarak ilk kez İsviçre'de yaşayan Alman kimyacı Christian Friedrich Schönbein (1799 - 1868) tarafından 1840 yılında kanıtlandı ve ne olduğu belirlendi.
Ozon Gazının İklim Değişikliği Üzerine Etkisi
Küresel ısınmaya ise sera gazlarının neden olduğu bilinmektedir. Ozonun bir sera gazı olması nedeniyle, ozon ve iklim değişikliği arasında önemli ilişki vardır.
Bu tedavi yöntemi oksijenlenmeyi ve kanlanmayı arttığı için cinsel fonksiyon bozukluklarının tedavisinde de tercih edilmektedir. Erkeklerde sertleşme, ereksiyon; kadınlarda ise vaginismus, orgazm olamama gibi rahatsızlıklarda ozon tedavisi çok büyük fayda sağlamaktadır.
1) Uyku ihtiyacını azaltır, uyku kalitenizin artırır ve sabahları daha zinde uyanmayı sağlar.
Sık tekrarlayan vajinal enfeksiyonlarda, kadın infertilitesinde vajinal ozon uygulanabilir. Bağırsak ile ilgili sorunlarda rektal ozon uygulama yapılır. Eklem içi uygulama, cilt ve kas içi uygulamada yapılabilir.
Ozon tedavisi ameliyatsız ve zahmetsiz bir işlem olduğu için son yıllarda daha sık tercih edilmektedir. Diz ağrısında ozon tedavisi, diz eklemine veya kas içine uygun miktarda lokal olarak ozon enjeksiyonu uygulanır. Ozon, daralmış olan eklemin açılmasını, hareket etmesini sağlayarak ağrıyı ve enflamasyonu giderir.
* Kilo verme
Ozon Sauna derialtı yağ tabakasından yağ çözülmesini artırarak kilo vermeye yardımcı olur.
OZON TERAPİ'DEN SONRA YAPILMASI GEREKENLER Ozon uygulama seanslardan hemen sonra fazla efor sarf edilmemesi tavsiye etmekteyiz. Eğer zararlı alışkanlıklar varsa derhal terk edilmeli, içilen su miktarını artırmalıdır. Diyet, düzenli egzersiz ve yürüyüşler yapılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri