Solunum ve dolaşım sistemi hastalıklarının tedavisinde de yararlanılan ozon terapisi; diyabet, astım, KOAH hastaları üzerinde olumlu etkiler yaratmaktadır. Diyabetin özellikle ayak bölgesinde neden olduğu uyuşma ve ağrı gibi semptomların azaltılması ve dolaşım bozukluklarının tedavi edilmesinde uygulanmaktadır.
Yüksek kan şekerini düşürür. Yüksek yağları (kolesterol, trigliserid) düşürür. Deri kan dolaşımını artırarak cildin; yeni, sıkı ve pürüzsüz bir görünüme kavuşmasını sağlar. Hücre ve dokulara giden kan dolaşımını artırır.
Sitokin salınımını düzenleyen, kaslarda bulunan süperoksit radikalleri azaltan ve prostaglandin gibi kas sistemi üzerinde etkili olan bileşenleri modüle eden ozon tedavisi bu sayede antiinflamatuar etki gösterir ve kaslarda görülen iltihabi yanıtı ortadan kaldırır.
Ozon Tedavisi Seans Fiyatları: 1250 ₺ – 1500 ₺ aralığındadır.
İlgili 36 soru bulundu
Ozon tedavisi devlet karşılıyor mu merak edilen noktalar arasında bulunmaktadır. Ozon terapisi devlet tarafından karşılanmamaktadır.
Ancak devlet hastaneleri ozon tedavisini karşılamamaktadır. Bu tedavi sigorta kapsamında olan bir tedavi türü değildir. Bu nedenle özel hastanelerden fiyat bakımından bir farkı yoktur.
OZON TERAPİ'DEN SONRA YAPILMASI GEREKENLER Ozon uygulama seanslardan hemen sonra fazla efor sarf edilmemesi tavsiye etmekteyiz. Eğer zararlı alışkanlıklar varsa derhal terk edilmeli, içilen su miktarını artırmalıdır. Diyet, düzenli egzersiz ve yürüyüşler yapılmalıdır.
Etki oluşabilmesi için en az 5 seans ve üzeri uygulama yapmak gerekir. Haftada 1 kez ya da haftada iki kez uygulanabilir.
Ozon tedavisi yardımcı ve destekleyici bir yöntemdir. Ozonun uygulanmasının yasak olduğu hastalıklar son derecede sınırlıdır. İleri derecede kansızlık ve kanla ilgili bazı rahatsızlığı ( kanama pıhtılaşma hastalıkları ) olan hastalara uygulama yapılmaz.
1976'da yapılan ve 2006'da tekrarlanan değerlendirmede FDA, ozonun toksik bir gaz olduğu ve gösterilebilen tedavi edici, koruyucu hiçbir güvenli tıbbi kullanımının olmadığına dair bilimsel olarak konsensusa varmıştır.
Yanlış uygulandığında veya aşırı dozda kullanıldığında, ozon tedavisi ciddi yan etkilere neden olabilir. Bunlar arasında akciğer hasarı, göz tahrişi, solunum zorluğu, cilt yanıkları, kan pıhtılaşması sorunları ve enfeksiyon riski gibi durumlar yer alabilir.
Ozon Terapisinin Romatizma Tedavisinde Avantajları
Ozon terapisinin başlı başına birçok olumlu tarafı bulunmaktadır. Romatizma tedavisi için de kullanıldığında bu etkileri hastalıkla uğraşanlarda görebiliriz. Ozon terapisi hastalığın belirgin özelliği olan iltihap azaltmaya yardımcı etkisi bulunmaktadır.
Doktor tarafından uygun görülen hastalara ozon tedavisi haftada ortalama 2-3 kez, toplamda ise yaklaşık olarak 10 seans şeklinde uygulanmaktadır. Seans süresi hastalığın türüne göre değişiklik gösterebilir. Örneğin bel fıtığı olan hastalarda seans süresi 14'e kadar çıkabilmektedir.
Diz eklemine uygun miktar ve dozda ozon enjeksiyonu yapıldığında burada hem bir yasyık görevi görerek daralmış eklemin açılmasını sağlar hem de tedavi edici özelliği sayesinde o bölgede iyileşme başlatır. Böylece zamanla iyilşeme tamamlandığında ağrılar da ortadan kalkmış olur.
Ozon tedavisi, fibromiyalji hastalığının tedavisinde başvurulan ve başarılı sonuçlar alınan ek tedavi yöntemlerinin başında gelmektedir.
Hücre yenilenmesini hızlandırır. Ozon kırmızı kan hücrelerinin oksijen taşıma kapasitesini ve elastikiyetini ve kanın akışkanlığını artırarak oksijen azlığını giderir. Ayrıca damarlarda genişlemeye neden olarak ve damar tıkanıklıklarında yardımcı tedavi olarak uygulanmaktadır.
Ozon Tedavisi Kaç Yaş Sınırı Var Mı? Ozon tedavisinin pek çok faydasını saymak mümkündür. Ortaya çıkan hastalıkların tedavisinde tercih ediliyor. Hastalıkları önlemek ve ilerlemeyi durdurabilmek için herhangi bir yaşta yapılabilir.
Kronik ve ameliyat olmuş hastalarda yöntemin başarı oranı düşüyor. Hasta ozon enjeksiyonu sonrası, 3-5 dakika ile 1-2 saat içinde geçen hafif bir yanma hissedebiliyor.
OZON SAUNA
Başlama anından yaklaşık olarak 5-10 dk sonra ozonlama işlemi başlatılır. Hastanın çıkışta banyo yapmaması önerilir.
Ozon tedavisi dermatoloji, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, fizyoterapi, nöroloji gibi farklı tıbbi uzmanlık alanlarında uygulanabilir.
Ozon tedavisi ameliyatsız ve zahmetsiz bir işlem olduğu için son yıllarda daha sık tercih edilmektedir. Diz ağrısında ozon tedavisi, diz eklemine veya kas içine uygun miktarda lokal olarak ozon enjeksiyonu uygulanır. Ozon, daralmış olan eklemin açılmasını, hareket etmesini sağlayarak ağrıyı ve enflamasyonu giderir.
Ozon terapisi artık SGK kapsamında.
Tıbbi Ozon Nedir? Ozon tedavisinde kullanılan tıbbi ozon, her zaman saf ozon ile saf oksijenin karışımından oluşur.
Akciğerlerdeki bronşların oksijenlenmesi de buradaki tıkanıklık ve daralmaların iyileştirilmesi noktasında fayda sağlar. Bunun yanı sıra; ozonun antienflamatuar özelliği, akciğerde bulunan inflamasyonun yani iltihabın giderilmesini sağlar, bu durum da KOAH'nın iyileştirilmesine yarar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri