Palamut oltalarında 0,35- 0,40 misina kullanılır. Bedende daha ince misina tercih edilir. İğne boyu 3/0 numara ve uzun saplı olmalıdır.
Palamut Çaparisinin Yapısı
Beden uzunluğu 150 – 180 cm civarıdır. Bu bedenin bir ucuna fırdöndü ve fırdöndüye 0,40 mm – 40 cm görünmez misina bağlanır ve ucuna 7 cm hızlı hareket yapan, bulunulan yere uygun olduğu düşünülen bir yüzey rapalası bağlanır.
KIYIDAN PALAMUT AVINDA ÇAPARİ: Kıyıdan kullanılan çapari genelde 10 iğneli olmaktadır. Palamutta en fazla tercih edilen çapari rengi beyaz çaparilerdir. * Yazılı orkinosun asgari avlanma boyutu 45 cm ve günlük 2 adet limiti vardır.
Palamut: Hamsi, gümüş, istavrit, uskumru gibi kendinden ufak balıklarla beslenirken, kalamar, sübye ve karides de kullanılabilir. Başlıca gıdasını küçük balıklar oluşturur ama kalamar ya da iri karidesler de kullanılabilir. Önemli olan yemlerin canlı olmasıdır.
Palamut derin sulardan çıkmayacağı için biraz daha ince takım da kullanılabilir mesela, olta ve kolçak 050-060, beden 040-050 olursa yeterlidir.
İlgili 23 soru bulundu
Çapari Palamut Hazır
25 adet köstek misina vardır. Her köstek ucunda 3/0 numara iğne bulunmaktadır. İğneler nikel renktedir.
Palamut tüm yırtıcı balıklarda olduğu gibi, doğal ve yapay balık yemi ile iki şekilde de avlanır. Doğal yemler kullanıldığında zokalı olta takım kullanılır. Yapay yemlerle avlanırken çapari, atıp çekmeler (kaşık, yünlü, yapay balık, seğirtme), sürütme, fly takımı kullanabilirsiniz.
Eylül ayında yakalanabilecek bazı balık türleri şöyledir: Palamut: Ege ve Akdeniz sahillerinde hızlı avlanabilen palamut, eylül ayında da tercih edilen balıklardan biridir. Lezzetli eti ile ünlüdür. Lüfer: Eylül ayı, lüfer avının hala devam edebileceği bir dönemdir.
Gümüş balığı, kefal, dere pisisi ve midye lezzetle yenir.
Benimde en çok verim aldığım palamut sahteleri, şeffaf, beyaz, sarı ve fosforlu yeşil sırtlı olanlar.
Öğlen avlayacağınız balıklar size fazla efor harcatabilir. Mevsimsel olarak balık avı için bir zaman verecek olursak eğer İlkbahar aylarında saat sabah 09:00 ile 13:00 arası uygun olacaktır. Yaz aylarında ise sabaha doğru 04:30 ile 09:00 arası sizin için en verimli geçen bir av olacaktır.
Palamut (Sarda sarda), genellikle sıcak ve ılık denizlerde, hem açıkta hem de kıyı bölgelerinde yaşayan kemikli balık türüdür.
Yarım kiloya kadar olanlarına gaco veya çingene palamudu denirken, kestane palamudu, zindandelen, torik, altıparmak sırasıyla büyür ve yedi kilogramın üzerine çıktığında peçuta adını alır.
8 Kat Yeşil Renk 1000 Metre Örgü Misina 0.20 mm 17.4 kg ÇEKER,1000 M.
Ekim: Balık sezonunun en canlı aylarından biridir. Barbunya, çipura, kılıç, levrek, lüfer, tekir, sardalya, palamut, orfoz, traça çok lezzetlidir. Palamutun en lezzetli zamanıdır. Kasım: Lüfer, palamut, orfoz, sarıağız, tekir, torik, uskumru, kefal, sazan, yayın lezzetlidir.
At çek olta orta büyüklükteki balıkların avlanmasını sağlar. Lüfer, alabalık, somon, sazan, sardalya ve levrek gibi balıklar at çek olta ile yakalanır.
Çipura, karagöz, mercan, izmarit, kaya balığı, orfoz, trakonya, gümüş balığı gibi dip balıklarının çoğu tavuk etine gelir. Tuzlayıp hazırladığınız tavuk eti ile kıyıdan da güzel avlar yapmanız mümkündür.
Piyasada çok ucuza bulabileceğiniz salam, sucuk, sosis gibi malzemeler büyük bir rahatlıkla kullanılan malzemelerdir.
Genç orkinoslar, sürü halinde torik ve palamutlarla birlikte boğazdan inerler. Üç yılda erginleşirler.
Efendim ana balığın ismi palamut. En küçüğüne kestane palamudu diyoruz. İki yüz elli gram filan olanlar. Sonra çingene palamudu, sonra palamut, sonra torik gelir.
Tane başına yaklaşık olarak yüz altmış ila yüz seksen Türk Lirası arasında değişmektedir. Palamut ise ekonomik ve lezzetli bir seçenek olarak tercih edilen bir balık türüdür. Yeni sezon palamut tane fiyatı genellikle yüz ila yüz yirmi Türk Lirası arasında bulunabilir.
Balik hali gelenegi olarak palamutlar çift halinde satilir, kasada 14 adet palamut var ise 7'li olarak adlandirilir.
'PALAMUT BEYAZ OLUR'
Balık kesildikten sonra eti beyazsa o balığı gönül rahatlığıyla palamut olarak alabilirler. Ancak balık kesildiğinde eti siyahsa aldıkları balık torik veya tombiktir. Çünkü Karadeniz palamudunun eti bembeyaz olur. Bunun yanı sıra güvenilir balıkçılardan alışveriş yapsınlar" dedi.
Kaşık, Rapala veya Jig ile At Çek Yaparak Palamut Avı
At çek kıyıdan yapılabileceği gibi, tekneden de yapılabilir. Kıyıdan at çek yapmak için sürünün geçiş zamanları kollanırken, teknede at çek yapmak için oynak bölgelerine yönelmek daha verimlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri