Palamut Çaparisinin Yapısı Beden uzunluğu 150 – 180 cm civarıdır. Bu bedenin bir ucuna fırdöndü ve fırdöndüye 0,40 mm – 40 cm görünmez misina bağlanır ve ucuna 7 cm hızlı hareket yapan, bulunulan yere uygun olduğu düşünülen bir yüzey rapalası bağlanır.
Palamut oltalarında 0,35- 0,40 misina kullanılır. Bedende daha ince misina tercih edilir. İğne boyu 3/0 numara ve uzun saplı olmalıdır.
Büyük balıklar için daha kalın ve dayanıklı misinalar tercih edilirken, küçük balıklar için daha ince misinalar kullanılabilir. Örneğin, sucul balık türleri için 2 ila 6 kilogram arası bir misina kalınlığı yeterli olabilirken, deniz balıkçılığı için 10 ila 30 kilogram arası misinalar tercih edilebilir.
İdeal aralık 0.12-0.14. Ama bu kalınlıklarda iki şok bağlamanız gerekebilir.
TEKNEDEN PALAMUT AVINDA ÇAPARİ: Tekneden yapılan palamut balıkçılığında çapari kullanılacaksa genelde 25 , 30 50, 75 ve 100 iğneli çapariler kullanılabilir. Çingene palamutunda 1/0 iğne boyları balık irileştikçe 2/0 , 3/0 olarak çaparide iğnelerin boyu da büyümektedir.
İlgili 36 soru bulundu
Cevap: merhaba, 8 ve 9 numara istavrit için uygundur. numara düştükçe iğne büyür, daha büyük balık için kullanılır. 12 numara en küçüktür gümüş için kullanılır.
Bütün hava şartlarında verimli bir av yapmanızı sağlayacaktır. İğne dahil köstek boyu 24 cm olup takım boyu 3,5 mt dir.
Kalınlık : 0.20 mm. Çeker : 13 Kg.
Cevap: 0.50 MM 43.2 kg çeker değeri vardır.
Eğer sağlamlık ile kast ettiğimiz şey yüksek çeker ise en sağlam misina türü örgü misinalardır. Eğer kast ettiğimiz şey aşınmaya karşı direnç ise bu durumda en sağlam misina flourocarbon misinalardır.
Misina seçimi yaparken tatlı ve tuzlu sularına özel olarak üretilen misina modellerinden seçim yapman gerekir. Tuzlu su misinaları batma derecesi ve korozyon açısından tatlı su misinalarına göre daha dayanıklıdır. Özellikle tuzlu su korozyonuna karşı dirençli olan misina modellerini tercih etmelisin.
Misina Renk: Misina rengi, avlanma koşullarına ve balık türüne göre seçilmelidir. Genellikle, açık renkli misinalar, sığ sularda ve güneşli havalarda daha iyi performans gösterirken, koyu renkli misinalar, daha derin sularda ve bulanık sularda daha iyi performans gösterir.
Palamut: Hamsi, gümüş, istavrit, uskumru gibi kendinden ufak balıklarla beslenirken, kalamar, sübye ve karides de kullanılabilir. Başlıca gıdasını küçük balıklar oluşturur ama kalamar ya da iri karidesler de kullanılabilir. Önemli olan yemlerin canlı olmasıdır.
20-30 cm arası çingene palamutu. 31-40 cm arası palamut. 40-50 cm arası kestane palamutu. 51-60 cm arası torik.
Ekim: Balık sezonunun en canlı aylarından biridir. Barbunya, çipura, kılıç, levrek, lüfer, tekir, sardalya, palamut, orfoz, traça çok lezzetlidir. Palamutun en lezzetli zamanıdır. Kasım: Lüfer, palamut, orfoz, sarıağız, tekir, torik, uskumru, kefal, sazan, yayın lezzetlidir.
Effe Force 10000m 0.30mm Bobin Misina Çekeri 14.20kg Beyaz.
0.10-0.14 ip misina 0.30-.035 florokarbon şeklinde tercih yapabilirsiniz.
Kıyıdan yapılan bir av şekli de yine aynı kuyruk altı "at-çek" diye adlandırdığımız takımın iğnesine takılıp çinekop, izmarit ve istavrit avında kullanılır. Büyük balıklar tarafından kovalandığında rıhtım kenarlarını sıyırırcasına süren ve sürüler halinde kaçan istavrit balıkları ağzı geniş kepçelerle de yakalanırlar.
Çapari ile Hangi Balıklar Avlanabilir? Uskumru, palamut, istavrit, çinekop, torik, lüfer, kolyoz, sarıkanat, tirsi ve sardalya çapari ile avlanabilen balıklarlardan bazılarıdır. Bu balıkların haricinde çapari ile avlanan balıklar grubuna mezgit, zargana, kırlangıç, trakonya, kalamar ve ısparoz da dahil edilebilir.
İstavrit Çapari (9 Numara İğne)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri