Paraşüt kumaş sert tasarlanmış dayanıklı bir kumaştır. Örgü tekniğiyle üretimi yapıldığı için darbelere karşı korunaklıdır. Bu nedenle esneme yapmayan, dikildiği şekli bozmayan kumaş türleri arasında bulunur. Esneme payı bulunmadığı için tekstil sektöründe daha bol kıyafetlerin üretilmesi tercih edilir.
Lekelere karşı oldukça iyi bir direnç gösteren bu kumaş ayrıca su da geçirmez. Bilindiği gibi mont olarak giyilen pek çok ürün paraşüt kumaştan yapılmakta olup su geçirmeme özelliği ile tercih sebebi olmaktadır. Paraşüt kumaş dayanıklı bir kumaş türü olduğundan yırtılma gibi durumlara karşı da direnç göstermektedir.
Paraşüt kumaş örgüsünde iplikler sıkı ve çapraz biçimde yapılır. Böylece kumaş üzerinde minik kare desenler oluşur. Kare formundaki dokuma, delinme gibi durumlarda deliğin genişlemesini engeller. Günümüzde paraşüt kumaş dokumasında polyester, pamuk veya polyester-pamuk karışımı iplikler kullanılmaktadır.
Kolay şekil aldığı için farklı alanlarda kullanımı kolaydır. Yırtılması zor ve dayanıklı kumaşlar arasında yer alır. Esneme yapmadığı için kullanılacağı alanların dikkatli seçilmesi gerekir. Paraşüt kumaş ağır olmadığı için taşıması kolaydır.
Lekelere karşı dirençlidir. Çoğunluğu su geçirmez. Piyasada su geçirmez mont olarak satılan ürünlerin bir çoğu paraşüt kumaştan üretilmiştir. Yırtılmaya karşı son derece dayanıklı bir kumaştır.
İlgili 36 soru bulundu
Paraşüt Kumaş Yıkanınca Çeker mi? Paraşüt kumaşlar örgü tekniğiyle üretildiğinden dolayı çekme yapmaz. Esneme payının bulunmaması ve su geçirmeme özelliklerinin olması da kumaşın yıkanınca çekmesini engeller. Paraşüt kumaşların makinede yıkanması zordur.
Paraşüt kumaş, uyku tulumlarında, kamplarda kullanılan çadırlarda, motorsiklet koltuk kılıflarında, yelkenlerde, paraşüt ve balonlarda kullanıma uygundur. Diğer kumaşlardan ayıran en önemli özelliği dayanıklılığıdır. Su itici özelliktedir. Su geçirir.
Dokuma kumaştan yapılan haşemaların denyeleri farklılık gözlerim. Sık denye aralığına sahip olan paraşüt kumaşlar pek çok kişi tarafından tercih edilir. Paraşüt kumaşlı haşemaların en büyük avantajı vücuda yapışmayan haşema türünden olmasıdır.
Örgüsünde iplikler sıkı ve çapraz bir şekildedir ve bu da kumaşın üzerinde küçücük kare desenler oluşturur. Bu dokuma stili, delinme gibi olumsuz bir durumda deliğin genişlemesinin önüne geçer. Paraşüt kumaş günümüzde pamuk, polyester veya bu ikisinin birlikte kullanıldığı ipliklerle yapılır.
Polyester kumaş özellikle kadın giyim sektöründe sıkça tercih edilir. İç giyimden dış giyime kadar pek çok eşyanın sağlam olması için faydalanılır. Özellikle kadın montlarının üretiminde kullanılan bu malzeme eşyaları su geçirmez, kir tutmaz ve dayanıklı bir hâle getirir.
Kamp çadırı ve güneşliği için uygundur. Hava ve su geçirmeyen özel dokuma kumaştır. Oldukça ince ve hafiftir.
Likrasız - Hızlı Kurur. Haşema, Deniz Şortu, Kaban Ceketlerin içine astar, Çanta astarı, Spor Kıyafetler dikebilirsiniz.
Kubbe (Paraşüt)
Yamaç paraşütü kanatları (paraşüt) genelde ripstop nylon, polyester veya mylar türü kumaşlardan üretilir. Çok ince sentetik iplerden dokunan bu kumaşlar daha sonra, ısı ve basınç altında işlenerek hava geçirmezlik, esnemezlik ve dayanıklılıklarını sağlayan kimyasal maddeler emdirilerek geliştirilir.
Paraşüt kumaş, kaban, parka, yağmurluk, asker ve polis üniformalarında kullanılır. Paraşüt kumaş haşema modellerinde sıklıkla kullanılır. Kumaş %100 Polyesterdir. Paraşüt kumaş, uyku tulumlarında, kamplarda kullanılan çadırlarda, motorsiklet koltuk kılıflarında, yelkenlerde, paraşüt ve balonlarda kullanıma uygundur.
Hafta sonu sadeliğini biraz daha canlandırmak istersen paraşüt pantolonları boğazlı bluz, zincir kolye ve küpelerle süsleyebilirsin. Sokağın nabzını tutmak istiyorsan paraşüt pantolon tarzına kalın tabanlı sneakerı cap şapka ve çapraz askılı çantayı da stiline ekleyebilirsin.
Bu tür kumaşlar genellikle naylon, polyester veya spandex gibi sentetik elyaflardan yapılmaktadır. Mayo kumaşları, yüzme esnasında rahatlık ve hareket özgürlüğü sağlamak için esneklik sunar. Ayrıca, suyun içindeyken hafif hissetmenizi sağlar ve vücutta suyu tutmadığı için çabuk kurur.
İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır. Yaz aylarında sizi terletmeyecek, pamuklu Hatemoğlu ürünlerine göz atmaya ne dersiniz?
- Keten kumaş, pamuktan daha dayanıklıdır. - Tüysüz ve pürüzsüz bir yapıya sahip olan keten kumaşı, çok çabuk kirlenmediğinden ötürü çokça tercih edilmektedir. - Diğer kumaş çeşitlerinden çok daha kaliteli bir kumaştır. - Keten kumaşın esnekliği oldukça azdır.
Scuba kumaş kalın yapıya sahip ve astar gerektirmeyen bir kumaş türüdür. Sentetik ve nefes alan bir kumaş olan scuba kumaş, pek çok kişinin kıyafet seçiminde tercih ettiği kumaşlar arasında yer alır. Scuba Kumaş Nedir? Scuba ya da bilinen adıyla dalgıç kumaş; dayanıklı yapıda ve vücuda oturan bir görünüme sahiptir.
Haşema yapımında dokuma ve likralı kumaşlar kullanılır. Likralı kumaşların esneklik gücü bir hayli fazladır. Bu yüzden özellikle kol ve bacak bölgeleri likralı olan likralı haşemaları tercih etmeniz önerilir.
Bunun yanı sıra kadınların hem rahat hareket etmelerine hem de basit bir şekilde giyip çıkarabilmelerine de elverişli olmalıdır. Pamuk ve likra dışında elastan, polyester, naylon, gibi sentetik kumaşlar da yapışmayan tesettür mayo üretimi için tercih edilmektedir.
Su İtici Özellikli Likralı Kumaşlar Haşema, Mayo, Bikini, Deniz Şortu dikiminde. kullanabilirsin👙
Günümüzde yağmurlukların üretiminde Gore Tex kumaşlar tercih edilir. Gore Tex su geçirmez ve kaplanmış naylondan üretilir. Aynı zamanda nefes almayan bir yapıya sahiptir. En bilindik yağmurluk kumaşı ise paraşüt kumaştır.
Kış aylarında birçok giyim ürününde ve mont ürünlerinde polyester vardır. Özelikle son dönemlerde çok moda olan ince şişme tarzı montlar polyester ürünüdür. Markaların çok önem verdiği bir kumaş modeli olan polyester kışında çok yoğun ilgiyle kullanılıyor.
Poplin, 15. yüzyılda Fransa'da ortaya çıkmış bir terimdir. Adını, Avignon kentinde bulunan ve genellikle o dönemin en popüler ham maddesi olan ipekten üretilen papelino adı verilen kumaştan alır. Bu materyal 20. yüzyıla kadar yoğun olarak kışlık elbise yapımında tercih edilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri