Geniş ahşap yüzeylerin temizliğinde kullanılan ahşap yüzey temizleyici, silme suyuna katılarak kullanılır. Ortalama olarak yarım kova suya 1 ila 2 kapak kadar konulduğunda yeterli olacaktır. Bu su ile yıkadığınız yer bezi ya da mopun suyunu tamamen sıkarak ahşap yüzeylerinizi silebilirsiniz.
Kokusu da pencereleri açıp, evi havalandırdığınız anda kaybolacaktır. 5 litre suyun içine 1 çay bardağı sirke ilave ederek parke temizliğinizi yapabilirsiniz. Eve daha hoş koku yaymak için, evinizi havalandırdığınız sırada duru suya birkaç damla esans ekleyerek tekrar silebilirsiniz.
Yüzey Temizleyici Kullanım Alanları
Öyle ki yüzey temizleyicileri mutfak dolaplarını, parke, fayans gibi toz tutmaya yatkın olan yüzeylerde oldukça etkilidirler.
Parke nasıl temizlenir sorusunun birden çok cevabı vardır. Bu açıdan doğal temizlik istiyorsanız, sabunlu su ile katmanlar halinde fırçalamalısınız. Zeminin ne kadar kirli olduğuna bağlı olarak temizleme kovasına sıvı sabun veya yüzey temizleyici ekleyebilirsiniz. Sonrasında ise paspası iyice sıkın ve zemini ovalayın.
Ahşap Parke Temizliği ve Parlatılması
Piyasada parke temizleyici olarak satıla ürünler yerine arap sabunu veya sirke de kullanarak, bez ile parke yüzeylerini temizlemeniz mümkün. Parke siliminde mikrofiber bez tercih etmeniz yararlı olacaktır.
İlgili 43 soru bulundu
Sileceğiniz bezin ıslak değil nemli olmasına dikkat etmeli ve iyice sıkmalısınız.Parke temizliğinde deterjan kullanırken kesinlikle fayans temizleyici, çamaşır suyu, bulaşık detarjanı gibi kimyasallar kullanmamalısınız.
Mümkünse sıradan bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Eğer yerlerinizi doğal bir temizleyici ile temizlemek istiyorsanız 1 yemek kaşığı arap sabunu, 1 bardak karbonatı ve limon suyunu sıcak suda karıştırabilirsiniz ya da temizleme suyuna bir bardak elma sirkesi ve birkaç güzel kokulu bir yağ dökebilirsiniz.
Vileda İle Parke Temizliği
Her türlü zemin döşemelerinde bu aracın yardımına başvururuz. Çünkü pratikliği ve hijyeni öne çıkarır.
En İyi Cevap. Parkede iz kalmasını istemiyorsan çok ıslak bir bezle veya mopla silmemen lazım yani suyunu iyi çektirmelisin ve pencereler açık olmalı ki su çabuk kurusun, geç kurursa da iz kalır. Ben bazen, özellikle kış aylarında yerleri sıcak suyla mopluyorum, o zaman asla iz kalmıyor.
Laminat parke aşındırıcı kimyasallar yerine ahşap temizleyici veya sıvı bulaşık deterjanı ile temizlenmelidir. Ilık suya 1-2 ölçek eklenir. Yumuşak bir bezle ıslak kalmayacak şekilde silinir.
Laminant, parke, duvar, banyo ve mutfak yüzeyleri, tül, perde, halı, koltuk, PVC, çamaşır, gömlek yakası ve tüm döşemelerde kullanabileceğiniz ürünlerdir.
Ahşap zeminler için üretilen yüzey temizleyicileri kullanmak yerine çamaşır suyu veya yoğun kimyasal katkılı yüzey temizleyiciler kullanmak ve temizlikten sonra ıslaklık bırakmak ahşap zeminlere zarar verebiliyor. Masif ahşabın üzerine cilalı parkeler için de aynı durum geçerli oluyor.
Krem tipte olan yüzey temizleyiciler, su içerisine değil direkt yüzey üzerine dökülürler. Sonrasında temizlik paspasları ile üzerinden temizlenmektedir. Bekleme: Yüzey temizleyicinin 5-10 dakika kadar yüzey üzerinde kalması, sonrasında ise kurulama yapılması daha parlak ve temiz bir yüzey sağlamaktadır.
Doğal Ahşap Yüzey Temizleyicisi
Gereken malzemeler:- 2 su bardağı sirke- 1 su bardağı sıcak su- 1 yemek kaşığı rendelenmiş zeytinyağlı sabun- Birkaç damla biberiye ya da çam yağıDoğal zeytinyağlı sabunu rendeleyin. Kaynamış suya ekleyip köpürtün. Sonra diğer malzemelerle karıştırıp parkelerinizi bu suyla silin.
Fayans, laminat parke, ahşap temizliğinde…
Beyaz sirke tüm bu yüzeylerde gönül rahatlığıyla kullanılabilir.
Parkenizi silerken deterjan kullandığınız için, iz kalması mümkündür. Bu nedenle silme işini tamamladıktan sonra temiz, kuru bir bez ile kurulama işlemini gerçekleştirmelisiniz. Ayrıca parkenin ıslak kalması, parkenin kabarmasına neden olabilir bu nedenle parkeyi ıslak tutmamalısınız.
Çiziği ıslatın. Üzerine kağıt havluyu ıslatarak bastırın. Ütüyü yüksek derecede ısıtın ve yuvarlak hareketler yaparak yüzeye uygulayın. Oluşan buhar sayesinde parke genleşecek ve çöküntüler yok olacaktır.
Bir kaba 3 ölçü karbonat ve 1 ölçü çamaşır suyu ekleyip karıştırın. Fayanslarınızın üzerine su döktükten sonra hazırladığınız karışımı bir fırça yardımıyla bütün yüzeye yayın. Bir süre bekledikten sonra macun kıvamındaki karışımı bir sünger yardımıyla alıp, bölgeyi bol suyla durulayın.
Kapı silme suyuna ne konur? Ilık su dolu kovaya bir miktar beyaz sabun rendeleyin. Diğer ahşap kapılara göre daha hassas olduklarından sirke ya da temizlik malzemeleri kullanılmaması kapının kullanım ömrünü uzatacaktır.
Ev temizliğini her zaman haftada birkaç kez gerçekleştirmelisiniz. Temizliğin çok daha önemli olduğu dönemlerde ise aralığı biraz daha kısa tutup en azından yerleri süpürme ve silme işlemlerini her gün ya da iki günde bir yapabilirsiniz. Tozları evinizden uzakta tutmak için mikrofiber bezlerden yardım alabilirsiniz.
Genel ev temizliğinde püf noktalar merak edilir ve zaman zaman sıra dışı yöntemler dahi denenir. Ceviz ya da patatesle parkeleri parlatmaya çalışmak, bulaşık deterjanı ya da şampuan kullanmak gibi ahşap zeminlere zarar verebilecek kimyasallar denemek yer temizliğinde istenen sonuçları vermez.
11 CEVAP. Beyaz sirke, hoş kokulu bir yağ Yasemin,portakal,nane yağı olabilir. Mesela nane yağının mikrop öldürme özelliği falan zaten var. Ekstra olarak biraz karbonat koyabilirsiniz emin olun temizlik için bunlar yeterli.
Temizlik paketi içerisindeki ürünleri banyo, tuvalet, lavabo, yerler, çamaşırlar ve bulaşıklarda kullanılabilir.
YER TEMİZLİĞİ
Yüzeyleri temizlemek için hazırladığınız suya da yumuşatıcı karıştırdığınızda harika bir sonuç alacaksınız.
Laminat parke temizliği süresince, arap sabunu kullanmak oldukça başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlar. Arap sabunu yapısı itibariyle parlaklığı koruyan doğal temizlik ürünleri içinde yer alır. Ve kullanımı ile ilk günkü parlaklık kazanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri