Parmakta dolamaya ne iyi gelir sorusuna cilt dostu zeytinyağı ve çay ağacı yağı da cevaptır. Zeytinyağı ve çay ağacı yağını eşit miktarlarda karıştırın. Dolama olan parmağı bu karışıma sokup 15 dakika kadar bekleyin. Bu yağlar antiseptik özelliği sahiptirler ve dolamadan etkilenen bölgedeki iltihabı kuruturlar.
Parmak iltihabı tedavisi için en yaygın yöntemlerden biri, ısı uygulamaktır. Isı, iltihabın azalmasına ve ağrının azaltılmasına yardımcı olabilir. Sıcak su torbası, ılık su veya ısıtıcı pedler kullanarak, iltihaplı bölgeye ısı uygulayabilirsiniz.
Hafif olgular için mupirosin [Bactroban], gentamisin, basitrasin/neomisin/polimiksin B [Neosporin] gibi topikal antibiyotiklerle basit bir tedavi yeterli olabilir. Klindamisin veya sefaleksin gibi antibiyotikler de sıklıkla kullanılır; klindamisin, MRSA'nın yaygın olduğu bölgelerde daha etkilidir.
Enfekte olmuş tırnağı günde 3-4 kere 20 dakika süre ile ılık suda bekletmek enfeksiyonun birkaç gün içinde geçmesini sağlar, ayrıca çay ağacı yağı mantar önleyici ve antiseptik özelliği ile dolamaya iyi gelir.
Normal şartlar altında 10 gün ya da 2 haftalık bir antibiyotik tedavisi ve drenaj ile paronişinin tamamen tedavi edilebilmesi mümkündür. Paronişi sorunu sık sık tekrarlıyorsa, hastanın staphylococcus için bir taşıyıcı olduğu düşünülmelidir.
İlgili 15 soru bulundu
Akut dolamanın erken dönemde fark edilmesi, tedavinin kısa sürmesinde oldukça etkilidir. Erken dönemde fark edildiğinde günde birkaç kez ılık su ile yapılan kompres ve uygun antibiyotikli krem kullanımı, dolamanın hızla iyileşmesini sağlar. Ancak apse gelişimi varsa içinin boşaltılması gerekebilir.
Parmakta dolamaya ne iyi gelir sorusuna cilt dostu zeytinyağı ve çay ağacı yağı da cevaptır. Zeytinyağı ve çay ağacı yağını eşit miktarlarda karıştırın. Dolama olan parmağı bu karışıma sokup 15 dakika kadar bekleyin. Bu yağlar antiseptik özelliği sahiptirler ve dolamadan etkilenen bölgedeki iltihabı kuruturlar.
Tırnak enfeksiyonlarında, tırnak mümkün olduğu kadar dipten kesilir. Günde bir defa DERMİFİN uygulanır ve tırnak içine doğru ovuşturulur. Hasta tırnağın bantla kapatılması uygun olur. Tedavinin başarısı için, DERMİFİN yeterince uzun bir süre uygulanmalıdır.
Sıcak su kullanarak iltihabı kurutmak, son derece etkili bir yöntem olarak öne çıkmaktadır. Ayrıca sıcak suyun içerisine elma sirkesi ekleyebilirsiniz. İltihaplı bölgeyi koruyan elma sirkesi sayesinde iltihaplanmadan kurtulmanız da böylece mümkündür.
Bakterilerin ve Herpes Simpleks Tip 1 ve 2 virüsünün oluşturduğu Akut Dolamada tedavi için genellikle 1-2 hafta yeterlidir.
FUCİDİN H, enfeksiyonun eşlik ettiği veya enfeksiyon riski taşıyan kontakt dermatit veya atopik dermatit dahil olmak üzere dermatit (genellikle enflamasyon, kızarıklık, kabuklanmış yara ve kaşıntı ile seyreden ve alerjik kaynaklı da olabilen ekzema tipi deri hastalıkları) tedavisinde kullanılır.
Başlıca yaraların tedavisinde, operasyonlardan sonra, tırnakların enfeksiyöz lezyonlarında (çatal çürüğü, interdigital enfeksiyonlar, ülserler ve açık apseler) kullanılır.
Bazı durumlarda, enfeksiyon tekrarlayabilir ve uzun sürebilir. Paronişi genellikle mesleki veya çevresel faktörlerden kaynaklanan cilt tahrişi sonucu ortaya çıkar. Ayrıca, kronik bir bakteri veya mantar enfeksiyonunun sonucu olarak da gelişebilir. Dolama, tırnak çevresindeki cildin enfeksiyonu olarak ortaya çıkar.
Parmakta takılma ve ağrı şikayeti olan hastalar bu durumun tedavisi için Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanına veya Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanına başvurabilirler.
Parmak uçları, kapalı lifli zar bölümleri içerdiğinden felon parmak enfeksiyonu kapıldığında, bu zarların içine sıkışır. Parmak pulpasında, irin dolu bir apse oluşturabilir. Ayrıca, aynı bölgedeki yastığı ve onu çevreleyen yumuşak dokuları ele geçirebilir.
FUCDN'in etkin maddesi olan Fusidik asit; bir antibiyotik olup bir çok mikroorganizma üzerinde güçlü antibakteriyel (bakterileri tahrip eden veya onların çoğalmasını engelleyen) etkiye sahiptir. FUCDN'e duyarlı organizmaların oluşturduğu deri hastalıklarının tedavisinde kullanılır.
Tırnaklarınız için en iyi uçucu yağların başında Çay Ağacı Yağı ve Kekik Yağı gelir. Haftada 3 kez tırnaklarınıza ve tırnak etlerinize bir veya iki damla masaj yapın.
Genellikle ayak başparmağında oluşur ve tırnak kenarı cilde gömülür. Ağrı, kızarıklık, şişlik ve enfeksiyon gibi semptomlara sebebiyet vermektedir. Tırnak batması için öncelikle ortopedi bölümüne gidilir fakat ortopedi bölümü yoksa genel cerrahi servisine de başvurulabilir.
Zamanında tedavi edilmezse tırnak ve çevresindeki dokuda enfeksiyon başlayabilir. Tırnak batmasında iltihap başladığında ağrı çok daha şiddetli bir hal alır ve parmakta zamanla ayağa doğru ilerleyen şişlik, kızarıklık akıntı gibi belirtiler eklenir.
Kara merhemin kullanım şekli doğrudan iltihaplı bölgeye sürülerek yapılır. Yüz bölgesinin dışında olan çıbanlarda, kara merhem sürülerek üstü bez ile kapatılır. Sıcak tutmak kara merhemin etkisini hızlandırır. Kara merhem günde 2 kez bölge üzerine sürülerek kullanılır.
Sıcak Su İle İyileştirme: Dolamanın erken evrelerinde, sıcak suya batırma tedavisi ağrıyı hafifletebilir ve enfeksiyonun yayılmasını önleyebilir. Tırnak Kesimi: Doktor, enfekte tırnağın kısmen veya tamamen çıkarılmasını önerebilir. Cerrahi Müdahale: Kronik veya şiddetli dolama vakalarında, cerrahi müdahale gerekebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri