3500 - 4000 devir ve yüksek hız da arabayı yarım saat kullanın partikül filtreniniz tertemiz olur.
Yüksek Isıyla Kendi Kendine Temizleme
Araçtan araca farklılık göstermekle birlikte, ortalama 2000 - 2500 devir aralığında yaklaşık yarım saat çalışması durumunda gerekli sıcaklık seviyesine ulaşılabilmektedir.
Özellikle dizel araçlarda ara sıra 3.000 devrin üzerine çıkıp bir müddet böyle seyhat etmesi tavsiye edilir.Böylelikle egr valfi ve katalizör temizliği sağlanmış olur denir.
Partikül Filtresi Temizlemenin Faydaları
(40.000 km'de bir yapılması tavsiye edilir.)
Dizel Partikül Filtresinin Makine ile Temizlenmesi
3000 watt'lık bir rezistans ile haznedeki su 20 dakika boyunca 85 santigrat dereceye kadar ısıtılır ve yeterli miktarda ilaç eklenir. Bir motor yardımıyla aspire edilen ilaçlı sıcak su borulardan ve partiküllerden geçer ve partikül filtresi su akışı ile çarpılır.
İlgili 43 soru bulundu
3500 - 4000 devir ve yüksek hız da arabayı yarım saat kullanın partikül filtreniniz tertemiz olur. Tecrübeyle sabittir.
Dizel Partikül Filtresi Kaç Km Sonra Tıkanır
Bunu etkileyen birçok faktör vardır. Örneğin yakıtın kalitesi, aracınızı kullanım şekliniz, uzun vey akışa mesafe araç kullanımı vb. Ancak genel olarak ortalama bir kullanıcının kullandığı varsayıldığında yaklaşık 110 bin km kadar arıza çıkarmayacağı belirtilmektedir.
Dizel partikül filtresinde biriken partikül miktarı (binek araçlarda) yaklaşık 40 gramı geçerse, gösterge panelinde motor arıza lambası veya varsa özel olarak dizel partikül filtresi ikaz ışığı yanar. Eğer doluluk oranı eşik değeri aşarsa örneğin 45 – 50 gramı geçerse STOP ışığı yanar. Araç servise götürülmelidir.
Normal sürüş şartlarında 250 bin kilometrelik kullanım ömrüne sahip dizel partikül filtresi ya da kısa adıyla DPF, otomobilin üretimi sırasında egzoz sistemi içerisine yerleştiriliyor.
Partikül Filtresi Arıza Belirtileri Nelerdir? *Dizel partikül filtresi tıkandığında dolduğunda, gösterge panelinde motor arıza lambası veya egzoz arıza lambası (partikül filtresi arıza lambası) yanar. *Partikül filtresi dolu tıkanmışsa, aracın çekişi düşer, yakıt sarfiyatı artar, egzoz kokusu duyulabilir.
Trafikte rölantide beklenirken dahi sistem kendini temizler. EGR'nin temiz kalması veya temizlenmesi için her 5 veya 10 bin km'de düzenli enjektör temizleyici kullanabilirsiniz.
Katalitik konvertörün tıkandığı şu şekillerde anlaşılabilir: Katalizörün içinden tıkırtı (tıkır tıkır) sesleri geliyor ise. Egzozdan kötü bir koku (çürük kokusu gibi) geliyor ise. Aracınız egzoz muayenesinden geçememiş ya da aracınızın egzoz emisyon değerleri olması gerekenin üstünde ise.
Dizel araçların Partikül filtreleri şehiriçi kullanımda ortalama 100 bin kilometrede dolduğu için ; aracın motor , turbo ve enjeksiyon sistemine vereceği zararları önlemek amacıyla 100 bin kilometrede temizletilmesi önerilir.
Partikül filtresi rejenerasyon dezavantajlarından en belirgini, yakıt tüketiminin aşırı derecede arttırmasıdır.
Kullanım şekli:
Tüm dizel motorlar , Common-Rail ve DPFli pompalı enjektörlerde kullanıma uygundur. Ürün içeriğini yakıt deposuna eklemeden deponun minimun yarısı dolu olmalıdır. Ardından ürün içeriği depoya eklenmeli ve ürün yakıt deposuna eklendikten sonra depo tam olarak doldurulmalıdır. Kurumsal faturaya uygun!
Temizlenmemesi halinde aracın zaman içerisinde daha fazla arızalanmasına neden olmaktadır. Tıkanıklık sebeplerini iyi bir şekilde bilmeniz ve düzenli olarak partikül filtre temizleme işlemi ile temizlemeniz önemlidir.
Yeni nesil araçlarda aracın bilgisayar sistemi ile egzoz yüksek ısı ile buluşturulur. Bu sayede de parçacıklar yanarak temizlenir. Yeni nesil araçların sistemi filtrenin tıkandığı ya da performansının düştüğü konusunda sizi uyarır. Yaklaşık 5 – 10 dakika içerisinde de dizel partikül temizliği tamamlanmış olur.
Katalitik konvertör ile DPF arasında bir fark vardır. Katalitik konvertör kendi içinde bulunan kimyasallar ile meydana gelen tepkimeler sonucu eksoz gazını yakarak temizler, DPF ise gaza herhangi bir temizleme işlemi yapmadan zararlı maddeleri direk hapseder.
Aracınızı nasıl kullandığınıza bağlı olarak her 500 km'de bir aktif yenileme başlatılacak ve tamamlanması 5 ila 10 dakika alacaktır. Ancak yolculuğunuzun çok kısa olması ve yenilemenin bitmemesi bir problemdir.
Aracınızın rejenerasyon anında ürettiği normalin üzerindeki ısı, motorun çeşitli bölümlerine uzun süre maruz kalırsa hasar verir. Hasar gören parçalar DPF'nin iptal edilmesinin ardından aracın dizel partikül filtresinden yayılan ısılara maruz kalmayacağı için ömürleri uzamış olur.
Partikül Filtresi Neden Tıkanır? Nelere Dikkat Etmeli? Sürekli düşük hız düşük motor devrinde aracı kullanmak, sürekli kısa mesafede aracı kullanmak partikül filtresinin daha çabuk dolmasına sebep olur. Belirli aralıklarla yüksek devir uzun yol kullanımı yapmak, partikül filtresinin kendi kendini temizlemesini sağlar.
Filtrenizin tıkalı kullanmanın motorunuza zarar vereceğini unutmayınız.Partikül Filtresi temizliğini en kısa sürede temizletmeniz maliyeti düşürecektir.
Dizel Partikül Filtresi Tıkandığında , aracınızda basınç ve ısı dengesi bozulur, ciddi maddi hasarlara neden olmaktadır.
Dizel Partikül Filtresi Hammaddesi Nedir? Kullanılan materyallerin pahalı olması ve karmaşık tasarımı DPF'in fiyatlarının yüksek olmasına neden olmaktadır.
Manuel Rejenerasyon
tarafından engellenir. Bu noktada DPF deneyimli teknisyenler tarafından serviste temizlenmelidir. Doygunluk 45 gram eşiğini aşarsa, artık yenileme mümkün değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri