Denklik paylarına ayırma test tekniği de denebilir. En basit tanımıyla aynı özelliği gösteren test koşullarının gruplandırılması ve belirlenen grupların her birinden seçilen kısıtlı veri seti ile uygulamaların test edilmesidir. Sınır değer tekniğidir.
Kara kutu testi yazılımı testinde bir uygulamanın işlevselliğini iç yapısını veya işleyişini kontrol etmeden inceleyen bir yöntemdir. Bu test yöntemi hemen hemen her seviye yazılım testinde (birim, entegrasyon, sistem ve kabul testi) uygulanabilir.
Equivalence Partitioning, (Denklik Paylarına Ayırma), black box test tekniği olup, yazılım test mühendisliğinde kullanılır ve giriş değerlerini sınıflandırarak test durumlarını belirleme amacını taşır. Bu teknik, bir sistem veya programın farklı giriş değerlerine nasıl tepki vereceğini test etmek için kullanılır.
İfade Kapsamı (Statement Coverage) - Komut Testi
Satır kapsamı veya segment kapsamı olarak da bilinir. Kodun ne kadarının çalıştırılıp, çalıştırılmadığını ortaya koyar. Kodun her bir satırı çalıştırılmış olmalıdır. Koddaki ifadelerin çalıştırılma oranını bulmak için kullanılır.
Beyaz kutu sızma testi, mümkün olduğu kadar çok saldırı vektörü kullanarak belirli bir sisteme yönelik hedefli bir saldırıyı simüle etmek için kullanışlıdır. Kara kutu sızma testinde, test cihazına hiçbir bilgi verilmez.
İlgili 43 soru bulundu
Beyaz kututestleri geliştirilen yazılımın iç yapısı ve iş akışlarıyla ile ilgilenirken kara kutu testleri sistemin işlevselliği ile ilgilenir. Beyaz kutu test tasarım tekniği veri akışlarına, kontrol akışlarına, ifade kapsama, dal kapsama gibi konulara odaklanır.
Yazılım test tekniklerinden biri olan Kara Kutu Testi; Sistemin, yazılımın iç yapısı hakkında bilgi sahibi olunmadan yani koda bakılmadan sistemin işlevselliğini ölçmeye yarayan test tekniğidir.
3. Gri kutu testi
Kara kutu testi, test uzmanının yazılım hakkında hiçbir bilgisi olmadığını ve beyaz kutu testi test uzmanının yazılım hakkında tam bilgiye sahip olduğunu gösterirken, gri kutu testi test uzmanının kısmi bilgiye sahip olduğunu belirtir.
5) Test Otomasyon Piramidi:
Test otomasyon piramidi, testleri dört seviyeye ayırır. Alt katman, en sık gerçekleştirmemiz gereken testleri temsil eder. Piramidin tepesine yaklaştıkça seviyeler küçülür, bu da daha az sıklıkla yapmanız gereken testleri temsil eder.
Boundary Value Analysis
Equivalence partitioning yönteminde olduğu gibi eşit olan kısımları tek parça gibi düşünüp ayırdığımızda, tam parçaların ayrıldığı yerleri sınır değerler olarak tanımlarız. Bu sınır değerlerin test edilmesi tekniğine verilen isim sınır değer analizi tekniğidir.
Integration Test bize bir şeyin çalışıp çalışmadığını söylerken, Unit Test neden çalışmadığını söyler. Unit Test yazılımcı perspektifinden bakarken, Integration Test kullanıcı perspektifinden yazılır.
geniş kapsamlı test (exhaustive testing)
Test grubunun tüm girdi ve ön koşul kombinasyonlarını kapsadığı test yaklaşımı.
Beyaz Kutu Testi Nedir? Yazılım test tasarım tekniklerinden Beyaz Kutu Testi, şeffaf kutu testi de denebilir. Tıpkı ismi gibi beyaz bir kutu içerisinden bakılarak yazılımın kodunun iç yapısının bilinerek, ölçümlenerek test senaryolarının tasarlandığı tekniktir.
Durum Geçiş Testleri (State Transition Testing)
Bu tür testlerde sistem bir bölüm içindeki tüm test giriş varyasyonlarını aynı şekilde ele alacaktır. Sistem giriş koşullarından birinden geçerse, bölüm içerisindeki diğer tüm giriş koşullarından da geçer.
Fonksiyonel Test
Amaç kodun gereksinimlere uygun bir şekilde çalıştığını test etmektir. Fonksiyonel test kara kutu testini içerir ve uygulamanın kaynak koduyla ilgilenmez. Testler manuel veya otomasyon ile yapılabilir. Testleri uygulamak için; Selenium, JUnit, SoapUI vb. kullanılabilir.
Peki neden otomasyona ihtiyaç duyarız? Otomasyon testinin genel amacı , test verimliliğini arttırmak ve yazılım değerini geliştirmektir. Sistem manuel olarak kontrol edildiğinde, fazla kod ve detay içerdiğinden hatalar yapılabilir .
Test otomasyonu nedir? Test otomasyonu, verimli yazılım testleri için otomatik bir araç kullanılmasını içeren sürece verilen isimdir. Daha iyi bir yazılım geliştirmek için testler çalıştırma, test verilerini yönetme ve sonuçlardan yararlanma kabiliyeti sunar.
Black Box penetrasyon testi, işletmelerin sistemlerini siber saldırılara karşı daha güvenli hale getirmek için kullanılan bir güvenlik değerlendirme yöntemidir. Bu test, saldırganların sisteminize hiçbir iç bilgiye sahip olmadan saldırmalarını taklit ederek gerçek bir saldırı senaryosunu simüle eder.
1- Kara Kutu (Black Box) Yaklaşımı
Test edici bir bilgisayar korsanı gibi sisteme sızmaya çalışır. Hedef sisteme sızmak için sistemle ilgili bilgi toplanır; zafiyetler ve açıklar taranır. Harici veya son kullanıcı bakış açısından test etmeyi içerir. Test edicinin yanlışlıkla sisteme zarar verme ihtimali bulunmaktadır.
Beyaz kutu, yazılımın iç yapısının ve tasarımının nasıl çalıştığını test etme yöntemlerini ifade eden bir yazılım testi kategorisidir. Yazılımın iç işleyişiyle ilgilenmeyen, bunun yerine yalnızca yazılımın dış çıktılarını test eden kara kutu testiyle zıtlık gösterir.
Black box testing yani kapalı kutu testi; fonksiyonellik testi, closed box testing ya da opaque testing olarak da adlandırılır. Kapalı kutu testi yapılırken bir testçi girişlerin nasıl ve nerede yapıldığını ve çalıştığını bilmeden girdi sağlayarak ve çıktıları inceleyerek sistemin kullanıcı ön yüzü ile ilgilenir.
Duman testi (veya duman deneyi) kanalizasyon sistemlerinin tıkanıklık veya hava sızıntısı gibi problemlerini tespit etmek amacıyla kullanılan bir test yöntemidir. Bu test, kanalizasyon sistemlerinde oluşan kaçaklar veya tıkanıklıkların belirlenmesine yardımcı olur.
Statik testler, yazılımın geliştirilme aşamasında yapılabilir ve hata kaynaklarını erken tespit etmeye yardımcı olur. Statik analiz herhangi bir iş ürününe uygulanabilir. Güvenlik açısından kritik sistemlerde ve güvenlik testlerinde önemli yeri vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri