Bu işlem için pasta cila malzemesi yani cila ve onu uygulayacak bez gereklidir. Ancak sıradan bir bez, cilayı homojen dağıtamaz. Hatta yüzeyde istenmeyen lekeler ve çizikler bırakır. Bu işlem için özel olarak üretilmiş ürünlere de polisaj keçesi denir.
Cila: Netfer Paroto cila uygulanırken; yumuşak cila süngeri (genelde siyah renk) tercih edilmelidir.
Parlatma keçesi, özellikle metal işleme endüstrisinde sıkça kullanılan bir alettir. Çeşitli maddelerin yüzeylerini düzgün ve parlak hale getirmek için özel olarak tasarlanmıştır. Parlatma işlemi sırasında yüzeydeki kusurları gidermeye yardımcı olur ve nihai ürünün estetik bir görünüme sahip olmasını sağlar.
Kullanım sonrasın da iyice yıkanıp, kurutularak naylon bir kapta saklanması tavsiye edilir.
El ile uygulama: Uygulama pedi veya yumuşak sünger kullanılarak az miktarda cila, dairesel hareketlerle temiz yüzeye yedirilerek yayılmalıdır. 5 dk. sonra nemli mikrofiber bez ile wax fazlalıkları alınmalı ve temiz bir mikrofiber bez ile kurulanmalıdır.
İlgili 44 soru bulundu
Otomobil ve motosiklet sanayisi, polisaj keçesinin en yaygın kullanıldığı endüstriyel alanlardan biridir. Özellikle metal parçaların yüzeylerini düzgünleştirmek ve parlatmak için kullanılır.
Elle yıkanması ve 30 dereceden daha sıcak su kullanılmaması önemlidir. Polisaj keçesinin yıkanması sırasında çamaşır ya da bulaşık deterjanlarının kullanımı da önerilmez. Yıkandıktan sonra ise soba, fırın, elektrikli ısıtıcı, kalorifer, infrared ısıtıcılar gibi araçlar önünde, üstünde kurutulmamalıdır.
Hare, yanlış yıkamalar, uygulamalar sonucu yüzeyde oluşan örümcek ağı veya hologram diye hitap ettiğimiz yüzey hatalarıdır. Harelerin oluşmasının en büyük nedeni, pasta işleminin polisaj makinesinde yün keçe veya sünger ped ile uyguladıktan sonra ardında bıraktığı dalgalanmalardır.
Pasta Cila Ne Kadar Dayanır? Pasta işlemi genellikle 2 yılda bir tekrar yaptırılabilir. Bu işlem 2 seneden daha kısa sürede tekrar ettirildiği zaman boya zarar görebilir. Cila ise genellikle 3 ay sonunda parlaklığını yitirir.
El ile Pasta Cila Yapılır Mı? Evet, Netfer pasta çizik giderici ve cila boya koruma ürünlerini kullanarak el ile uygulama mümkündür.
Araba motor keçesi, aksamların birleşimleri arasına yerleştirilerek yağın istenilen bölgenin dışına çıkmasına engel oluyor. Belli bir alana hapsedilen yağ, buradaki parçaları tamamen kavrayarak motor devriyle uyum içinde hareket etmelerine yardımcı oluyor. Araba motor keçesi, yağ sızıntılarını engelliyor.
Toz Keçesi Nedir? Toz keçeleri , döner millerde veya diğer ortamlarda piston miline gelecek zararlı parçaların pistonun içine girmesini engelleyen sızdırmazlık elemanlarıdır.
Yağ keçesi ya da diğer adıyla krank keçesi; motorun içinde bulunan yağın motor dışına çıkmasını önleyen parçaya denir. Krank keçesi, motorun içinde bulunan krank milinin dışarıya çıkan uzantısının hemen altında yer alır.
Türkiye ortalama şartlarında yeni yapılan boyadan ve vernik işleminden yaklaşık 15 gün / 2 hafta sonra pasta cila yapılabilir. Çizik giderme adımlarından sonra son katta mutlaka cila yapılmalıdır. Netfer Paroto ile yapılacak uygulama ile hem parlatma hem de boya koruma faktörleri tek ürünle sağlanmış olur.
Pasta cila işlemine geçmeden önce aracın dış bölgesinin iyi bir şekilde yıkanması gerekir. Daha sonra vernik yüzeydeki çıkmayan lekeler için kil hamuru kullanılır. Böylece temizlenen bölge pasta yapmaya hazırlanmış olur. Bu işlem sadece aracın boyasını parlatmak için uygulanmaz.
Eğer çizik yoksa pasta işlemi yapılmadan araca sadece cila yapılabilir.
Pasta cila işleminin süresine direkt olarak etkisi olan bir diğer faktör de uygulamanın kaç kat yapılması gerektiğidir. Bazı durumlarda bir kat pasta, bir kat cila toplam 2 adım yeterli iken, bazı durumlarda 2 veya 3 kat pastaya ek olarak son katta cila boya koruma ile birlikte toplam 4 adım gerebilmektedir.
Yılda bir kere araç pasta uygulaması yapılabilir. Bundan fazlası önerilmez. Cila ise bir parlatma işlemidir. Boya üzerinde daha parlak bir görünüm oluşturur ve boyayı dış etkenlerden koruyan bir tabaka sağlar.
Araba camına pasta değil ama cila yapılabilir.
Pasta vernik çiziklerini gidermek için, cila ise çiziklerden arındırılmış olan yüzeye parlaklık ve su iticilik kazandırmak için yapılan birbirinin tamamlayıcısı ancak iki farklı işlemdir.
Kalın pasta uygulaması yaparken agresif keçe veya sert sünger kullanılması gerekirken, kılcal çizikleri gidermek için yapılan ince pasta uygulamasında orta sertlikte sünger kullanılması gerekir. Cila uygulaması ise her durumda yumuşak cila süngeri ile yapılmalıdır.
Çizik gidermek ve parlatmak için pasta cila yerine alternatif ürünler kullanmak çok risklidir. Ekonomik Netfer ürünlerini kullanmak en doğru karar olacaktır.
Polisaj pastası nedir sorusuna cevap olarak polisaj işlemi sonrası parlaklığı maksimum seviyeye yükseltmek için kullanılan bir ürün olarak cevap verilir. Polisaj pastası sayesinde araçların parlaklık seviyesi maksimuma ulaşır. Ayrıca koruma ürünleri yapıldıktan sonra derin ve ıslak bir görünüm elde edilir araçlarda.
Bu genellikle kumaş veya pamuktan yapılmış bir parlatma bezi kullanılarak birkaç kat halinde yapılır. Ahşap cilaları ayrıca ponza ve yüzeyi pürüzsüzleştiren ve gözenekleri kapatan diğer dolgu maddeleri ve aşındırıcılar içerebilir.
Pasta polisaj süngeri, çeşitli parlatma ürünlerinin seçilen yüzeye etkili ve doğru bir şekilde yedirilmesine yardımcı olur. Özellikle de araçların dış kaplamalarını güzelleştirmek için tercih edilir. Polisaj süngeri markaları müşterilerin beklentilerini karşılayan çok sayıda ürünü satışa sunar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri