Bitkilere ve Çiçeklere İyi Gelir mi? Haşlanmış patates suyunun içerisinde besleyici mineral ve vitaminlerin bulunmasına bağlı olarak çiçeklerin sulanmasında da kullanılmaktadır. Ancak patates suyunun bitkiler ve çiçekler için kullanılmasının tavsiye edilmediği söylenebilir.
3) Haşlanmış Sebze Suyu
Sebzeler bizler için ne kadar sağlıklı ve faydalı ise aynı durum çiçekler için de geçerli. Bugüne kadar haşladığınız sebzelerin suyunu lavaboya dökmüş olabilirsiniz. Ancak bundan sonra bu alışkanlığınıza bir son vermelisiniz. Çünkü haşlanmış sebze suyu bitki ve çiçekler için çok besleyici.
Çiğ patates suyunun içindeki antioksidanlar karaciğerin ve safranın temizlenmesine; karaciğer, kalın bağırsak ve böbreklerdeki atıklardan kurtulmanıza yardımcı oluyor. Ayrıca idrar yolunda ve böbreklerde taş oluşumunu da önlüyor.
Bu gübre, bitkilerin hızlı ve sağlıklı büyümesine yardımcı olacaktır. Aynı zamanda çiçeklenme, güzel çiçekler açma ve daha uzun ömürlü olmalarına yardımcı olur, çünkü bitki ihtiyaç duyduğu besinlere bu gübre ile sahip olacaktır.
Patatesi bu şekilde tüketmek, daha iyi bir sindirim için fayda sağlayabilir. Haşlanmış patates ayrıca, kan şekerinin ani yükselmesinin önüne geçmeye de yardımcı olabilir. Haşlanmış patates suyunun faydaları ise kabızlık ve bazı sindirim sorunlarının düzeltilmesinde katkı sağlamak olarak sayılabilir.
İlgili 16 soru bulundu
Bitkilerin sulanmasında patates suyunun kullanılması uzmanlar tarafından önerilmemektedir. Kullanılması durumunda ise bitkilere yarardan çok zarar verdiğini söylemek mümkün olmaktadır. Bitkilerin sulanmasında kullanılan patates suyunun özellikle toprak karışımında bir soruna yol açtığı görülmektedir.
Bu da tansiyonun yükselmesine neden olur. Patates zengin bir potasyum kaynağı olarak sodyumun dengelenmesine yardımcı olurken felç ve kalp krizi riskini de azaltmaya destektir. Patates ayrıca lifli yapısı sayesinde kolesterolü damarlardan dışarı itmekle ilişkilendirilir ve böylece kalp sağlığına katkı sağlar.
Bitki toprağına toz tarcın serpmeniz yeterli olacak. Bu işlemi haftada 1 veya 2 defa yapmanız yeterli olacaktır. Bitki toprağını zenginleştirerek bitkinin sağlıklı gelişimine katkıda bulunur. Ayrıca bitki çeliği ile üretim yapacaksınız yine tarcından faydalanabilirsiniz.
-Orkidenizi 10 veya 15 günde bir doğal gübre verin. Evdeki malzemelerden yararlanabilirsiniz. Kaynayıp soğutulmuş yumurta, patates suyu veya bir kavanozda bekletilmiş muz kabuğu suyu orkidenizin toprağını dökün ve kısa zamanda orkidenizin güçlenmesini tanık olun.
Patates suyu maskesi yüze canlılık ve parlaklık getirerek cilt tonunu eşitlemekte faydalı olmaktadır. Patates suyu maskesi yapılışı kolay olmasının yanında yüz ve eller için de kullanılabilmektedir. Özellikle boyun bölgesinde bulunan kırışıklıkları gidermede faydalı olmaktadır.
Katı meyve sıkacağında sıkılan 2 adet patates içine 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyip bu karışımı saç diplerinize uygulayın. 30-40 dk bekledikten ve bunu düzenli hale getirdikten bir süre sonra kepeğin yok olduğunu görürsünüz.
Patates suyu, kabızlık, mide yanması gibi sindirim sistemi problemlerine karşı en iyi savaşçılardan biridir. Eğer sindirim sistemi ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız patates suyu tüketmeyi deneyebilirsiniz. İltihapları kurutarak eklem ağrılarını azaltıyor.
Aspirinlerin toz haline gelmiş hali ve bir tatlı kaşığı ölçü maya su ile iyice birbirine karışına denk karıştırılır. Karışım sonunda bitkilere yapılan karışım verilir. Tüm bu karışımlar bitkilerde hızlı sonuçlar almak ve gür, dolu dolu çiçeklere sahip olmak adına yapımı basit çiçek coşturan karışımlardır.
Kıvam Arttırıcı Olarak Patates Suyu
Patates püresi yapmak için patatesleri kaynatıyorsanız, önerildiği gibi suyu özellikle atmamalısınız. Bunun yerine, patatesleriniz püre haline geldikten sonra, sütün birazını nişastalı suyla değiştirin, bu da nişastayı koyulaştırmaya yardımcı olabilir.
Karışımı yılbaşı çiçeği, barış çiçeği, barış çiçeği, orkide, para çiçeği, kalonşo, şeflera, yuka çiçeği gibi istediğiniz tüm bitkilerde besin takviyesi olarak sulama koşullarına dikkat ederek kullanabilirsiniz.
Saksının Alt Deliği
Şayet bitki bakımında uzmansanız, altı delik olmayan saksılara; saksı dibine çakıl taşı, ponza taşı vb. drenaj yaratacak malzemeler döşeyip bitki dikiminizi yapabilirsiniz. Altı delik olmayan her türlü saksı içindeki bitkinizi sularken sulama miktarına daima dikkat etmelisiniz.
Doğru bilinen yanlışlardan biri de çiçeklere yalnızca şekerli su vermektir. Küp şekerleri ezerek bitkinizin toprağına yerleştirebilirsiniz. Fakat şekerli suyu asla yapraklara ve çiçeklere fısfıs ile spreylememelisiniz.
Fermente olan şeker çiçeklerin dallarını coşturarak toprağı da besliyor. Sadece 1 yemek kaşığı toz şeker serpmek yetiyor. Önemli bir not: Çiçeklerin karınca ve böcekler tarafından yenmesini kimse istemez. Bu sebeple şekeri eklerken çok dikkat edin.
Çiçekler topraktan yeteri kadar besin alamadığı zaman yapraklarında sararma gibi belirtiler gösterir. Bu durumda kesinlikle çiçeklerinize besin takviyesi yapmanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra toprak değişimi de yapabilirsiniz. Yetiştireceğiniz her çiçeğin su, ışık ve hava ihtiyacı çeşitlerine göre değişmektedir.
Güz ve kış aylarında bahçede kül dağıtmak için en uygun zaman. bu şekilde o toprağa yerleşir ve bir sonraki bahar onun içindeki besini serbest bırakabilirsiniz. Küller sağlıklı bahçe toprağı korunmasında önemli olan, her bir fosfor, magnezyum, potasyum ve kalsiyum karbonat içerir.
İnsülin direnci konusunda patatesin içerdiği nişasta varlığı diyabet rahatsızlığında dikkatli tüketilmesini gerektirmektedir. Patates tüketiminde özellikle aşırı yağ içinde kızartma şeklinde tüketilmesi ise kilo problemlerine neden olmaktadır.
Yağlı gıdalar
Patates kızartması ve fast food, karaciğeriniz için kötü bir seçimdir.
ÖZET: Patates yumruları Önemli miktarda nişasta, C, B1, B2, B3 ve B6 vitaminleri ile P, K, Mg, CI ve S içermektedir. Protein içeriği düşük olmakla beraber biyolojik değeri oldukça yüksektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri