Patates suyunu blenderda, katı meyve sıkacağında çıkarabilirsiniz. Zayıflama amaçlı kullanıldığında ise patates suyuna birkaç bardak ihtiyaç duyulabilir. Bu yüzden haşlanan patateslerden elde edilen suyun süzülerek kullanılması gerekir.
Çiğ patatesleri soyun ve iyice yıkayın. Ardından katı meyve sıkacağında suyunu çıkarın. Katı meyve sıkacağınız yoksa 3 adet patatese bir bardak su ekleyerek blenderdan da geçirebilirsiniz. Ardından topakları ayırarak bir kavanoza aktarın.
Tansiyon değerlerinin normal aralığa dönmesini sağlar, bu sayede olası kalp hastalıklarının riskini azaltır. Gut hastalığını önler. Her gün düzenli olarak 2 bardak kadar içilen çiğ patates suyu eklemlerde birikmiş olan ürik asidin kristallerinden vücudu arındırır.
Kabızlık, Mide yanması ve Şişkinlik şikayetlerinin sonucunda yavaşlayan bağırsak fonksiyonları patates suyuyla yükselir. Patates suyu aynı zamanda içeriğinde çok yüksek antioksidan bulundurur. Karaciğer ve safra kesesinde biriken toksinlerin temizlenmesinde patates suyu kullanılır.
Özellikle sabah aç karnına içilen patates suyu, sindirim sisteminin sağlıklı işleyişine, kabızlık, ishal, şişkinlik, mide yanması ve hazımsızlık gibi problemlere karşı tedavi edici etki göstermektedir.
İlgili 27 soru bulundu
Patatesi bu şekilde tüketmek, daha iyi bir sindirim için fayda sağlayabilir. Haşlanmış patates ayrıca, kan şekerinin ani yükselmesinin önüne geçmeye de yardımcı olabilir. Haşlanmış patates suyunun faydaları ise kabızlık ve bazı sindirim sorunlarının düzeltilmesinde katkı sağlamak olarak sayılabilir.
Bütün halinde soyulmuş patates buzdolabında soğuk suda üzeri kapalı bir şekilde en fazla 24 saat bekletilebilir. Bir iki damla limon suyu veya sirke ile kararmaları önlenebilir. Patatesin kesildikten sonra kararması veya pembeleşmesi zararlı bir durum değildir.
Patates suyu maskesi yüze canlılık ve parlaklık getirerek cilt tonunu eşitlemekte faydalı olmaktadır. Patates suyu maskesi yapılışı kolay olmasının yanında yüz ve eller için de kullanılabilmektedir. Özellikle boyun bölgesinde bulunan kırışıklıkları gidermede faydalı olmaktadır.
Patates ve patates suyunun cildi nemlendirme etkisi vardır. Kuru ve hassas cilde sahip olanlar basit bir patates maskesiyle cildi doğal olarak nemlendirebilirler.Patates maskesi göz altındaki morlukları, şişlikleri geçirip genç ve güzel görünmenizi sağlar.
Patates suyu içindeki C vitamini ve niyasin gibi bileşenler, cildin renk tonunu açabilir ve cildi aydınlatır. Ayrıca patates suyu, ciltteki melanin üretimini engelleyen enzimler içerir. Bu sayede, cilt lekelerinin görünümünü azaltabilir ve cilt tonunu daha eşit hale getirebilir.
Ülkemizde birçok kişide bulunan asit reflüsünü rahatlatmak için de çiğ patates suyu kullanılır. Yemeklerden sonra bir kaşık alınan patates suyu reflü ile savaşmanız için oldukça faydalıdır.
İçeriğinde bulunan yüksek potasyum nedeniyle yüksek tansiyonu dengeleyici bir özelliğe sahiptir. Mide yanmasına karşı iyi gelmektedir. Sindirim sistemine iyi gelmektedir. Hazımsızlık sorunlarına ve kabızlık, şişkinlik gibi rahatsızlıklarda da patates suyunun faydalı olduğu bilinmektedir.
* Patates: Çiğ patates suyu mide yanmasının doğal ilacıdır. Patatesi soyup katı meyve presinde suyunu sıkın.
Yumruların şişmeye başladığı dönemde patatesin suya olan ihtiyacı artar. Bu zamandan itibaren patates yumrularına 4-5 gün arayla su verilmesi gerekir. Hasat zamanından 15 – 20 gün önce yumruların olgunlaşması ve kabukların sertleşmesi için su verilmesi bırakılır.
Sıcak su torbası veya sıcak banyo ile ağrıyan yere sıcak kompres, bolca su ve berrak sıvı tüketmek, kraker, pirinç, elma püresi, muz ve yoğurt gibi hafif yiyecekler yemek, yatıştırıcı etkisi olan papatya ya da nane çayı içmek mideye iyi gelerek, mide ağrısını durdurmaya yardım eder.
Patates haşlarken suyuna tuz atılır mı diye merak ediyorsanız tuz ilavesinin özellikle zaman kazandırdığını belirtelim. Kaynamayı hızlandırmak için haşlama suyuna mutlaka bir tatlı kaşığı tuz ilave edin. Tuz eklenen patates hem daha lezzetli haşlanır hem de kaynama süresini azaltır.
Patates suyu doğal bir renk açıcı olduğundan kararmış, koyulaşmış cildin rengini açarak cilt beyazlaşmasını sağlar.
Patates dilimlerini direkt olarak bölgeye uygulayabileceğiniz gibi rendelediğiniz çiğ patateslerin suyunu bir tülbent yardımıyla çıkarabilir, patates suyuna batırdığınız pamuğu göz altı morluklarınız üzerinde 15 dakika beklettikten sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayabilirsiniz.
Bu maskeyi haftada 3 kez uygulayabilirsiniz. Patates maskesinin bilinen bir zararı bulunmuyor ancak özellikle hassas bir cilde ve alerjik bir bünyeye sahipseniz bu maskeyi düzenli olarak kullanmadan önce doktorunuza mutlaka danışın deriz.
2) Patates
Bir diğer yöntem de, patatesi rendeledikten sonra, bir tülbent yardımıyla suyunu sıkmak ve bu suyu göz çevresine sürmektir. İçerdiği nişasta ve C vitamini, patatesi göz altı morluklarının tedavisinde faydalı bir besin olarak öne çıkarmaktadır.
Cilt lekelerine son verir; cilt lekeleri için doğal bir losyon olan patates suyunu pamuk yardımıyla lekelerin üzerine sürün. En çok şikayet edilen güneş lekelerine ve hatta kalıcı olduğuna inanılan yanık lekeleri üzerinde de etkilidir.
Patates suyu maskesi yapımı, oldukça kolay ve ciltteki lekeler için oldukça etkilidir. Patates suyu ciltteki yağların arındırılmasında ve tonik olarak kullanılabilir. Patates suyu, yaklaşık 10-15 dakika bekletilmesi gerekir.
Limonda sebzelerin oksidasyonunu yani kararmalarını önlemede kullanılan malzemelerden bir tanesidir; ancak patates için en etkili sonucu tuzlu su vermektedir. Tuzlu su karışımının oluşturulamadığı durumda limonlu su karışımı oluşturularak patatesin kararmasının önüne geçilebilir.
Böylece çıtır çıtır patatesler elde edebilirsiniz. Patateslerin daha sert ve kıtır olmasının bir diğer yolu da patatesleri içine birkaç damla sirke damlatılmış soğuk suda biraz bekletmek. Bir süre bu karışımda bekleyen patateslerin daha sert ve diri hale geldiğini görebilirsiniz.
Patatesleri bir süre bu suda bekleterek sertleşmesini sağlayacak, daha iyi kızarmasını sağlayacaksınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri