Kuruyemiş Ceviz, fındık yemek, genel zihinsel durumu iyileştirmeye yardımcı olabilir.
Badem, fındık, fıstık ve ceviz gibi birçok kuru yemiş ruh hali üzerinde olumlu etkilere sahipken aynı zamanda zihin açıcı olmaları nedeniyle tercih edilmelidir.
C vitamini içeren çilek, kivi, portakal gibi meyveler ve E vitamini içeriği yüksek badem, ceviz, fındık gibi besinler, enerji vererek zihni açarlar. Enerji değeri yüksek besinler yerine besin değeri yüksek besinler tercih edilmelidir.
Fındık, fıstık, badem ve çok daha fazla kuru yemiş ruh hali üzerinde olumlu etkilerinin yanı sıra zihin açıcı olmaları ile tercih edilebilir. İçeriğinde bol miktarda vitamin, mineral ve protein barındıran kuru yemişleri sınava hazırlık sürecinde bol bol tüketmelisiniz.
İlgili 32 soru bulundu
Antep fıstığı badem, ceviz, fındık gibi yağlı tohumlara göre karbonhidrat, protein, B1, B6, E vitaminleri, demir, potasyum, beta-karoten, toplam fitosterol ve lutein içeriği bakımından zirvede yerini almaktadır .
B vitamini büyüme ve gelişmeyi sağlamasının yanı sıra hafıza ve beyin sağlığı için oldukça önemlidir.
Kırmızı meyveler, E ve D vitamini, ananas, havuç, yeşil çay, bitter çikolata, kırmızı ve beyaz et, ceviz ve balık tüketimi hafızanızı güçlendirmeye yetiyor.
İçinde yüksek oranda çoklu doymamış yağ asidi bulunduran ceviz, çocukların beyin gelişimini destekler. Yetişkinlerin zihinsel performansı artırır. Yapısındaki bazı biyoaktif bileşenler ile beyin hücrelerini korur. Beynin özellikle de hafıza ve mekânsal öğrenme gibi bölgelerinde iyileştirici etkileri bulunur.
Yeterli ölçüde muz, yağsız süt ve yoğurt tüketin
Hafıza ve zeka gelişimi açısından B vitaminlerini içeren yiyecekler birinci sırada gelmektedir. B vitamini özellikle beyin ve sinir sisteminin sağlığını korumak açısından önem taşımaktadır.
Çok yağlı, ağır gıdalar yerine protein, karbonhidrat, yağ dengeli hafif gıdalar tercih ediniz. Mümkünse sınav öncesi dışarda yemek yerine evde pişen yemekleri tercih ediniz. Dışarıda yemeye mecbur kalınırsa çabuk bozulabilen açık yiyecekler ve mayonezli, soslu, tavuk içeren riskli gıdalardan kaçınınız.
Doğal yağ tohumu olan fındık, sinir hücrelerini uyarır ve odaklanma sorununu çözer. Düzenli ve ölçülü miktarda tüketmeniz, zeka gelişimi için iyi olacaktır.
Bilinen 13 vitaminden biri olan D vitamininin eksikliğinde de unutkanlık görülebilmektedir. Eğer vücutta yeterli miktarda B12 vitamini olmazsa, nöronların sağlıklı çalışmasının önüne geçer, bu da fiziksel ve zihinsel performansı düşürürken ayrıca unutkanlık problemi meydana gelir.
Limon, içerisinde bulunduğu bol miktarda C vitamini ile zekâyı artırıyor, farkındalık kazandırıyor. Beş duyu organının aktif olarak çalışmasını sağlayan limonun algılama yeteneğini artırdığı gözlenmiştir. Özellikle okul çağındaki çocuklar ve gençler için ezber yeteneğini destekliyor, hafızayı güçlü tutuyor.
Magnezyum
Beyin ve sinir sistemini sakinleştiren bir mineral olarak bilinir. Sinir sistemini rahatlatmak, depresyonu ortadan kaldırmak, kaygıyı azaltmak, stres hormonlarını düşürmek gibi faydaları vardır. Magnezyum için en iyi besinler; Badem, ıspanak, kaju, avokado, siyah fasulye.
B vitaminleri bakımından zengin olduğu için depresyon, stres azaltıcı özelliği vardır. Mutluluk verir. D vitamini zengindir ve özellikle çocukluk ve hamilelik döneminde tüketilmesi faydalıdır. İçeridiği mineraller sayesinde kalp, böbrek ve kaslarımıza çok iyi gelir.
Çerezlerde daha birçok yararlı bileşenlerin bulunduğu araştırmalarda ortaya çıkmıştır. Yeni yapılan araştırmalarla da kuruyemiş tüketmenin insan sağlığına olan faydaları daha da gün yüzüne çıkmaktadır. Siz de günlük düzenli kuruyemiş tüketerek çerezlerin bu faydalarından istifade etme şansına sahip olabilirsiniz.
Ayrıca yüksek lif içeriği sayesinde bağırsak sağlığımız için oldukça yararlı. Kaju fıstığı: Kaju fıstığı bol miktarda magnezyum içeriği sayesinde kan basıncını dengelemeyi destekler ve yüksek tansiyonun düşmesine yardımcı olur.
Müzik ve yabancı dil, beyni etkin bir şekilde çalıştıran zihinsel egzersizler olarak öne çıkıyor. Düzenli fiziksel egzersiz yapmak, zihinsel kondisyonu yüksek tutuyor. Sinirbilimci Arthur Kramer, (Illinois Üniversitesi, ABD) egzersizin, tartışmasız olarak, beyni zinde tutmaya yardımcı olduğunu ifade ediyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri