Sonuç olarak, Pazarlama Bölümü mezunları, ürün ya da hizmetlerin tanıtımı, satışı ve dağıtımı için gerekli stratejilerin planlanması ve uygulanması konusunda uzmanlaşmışlardır. Mezunlar, reklam ajanslarında, pazarlama departmanlarında, araştırma şirketlerinde ve satış departmanlarında çalışabilirler.
Satış ve pazarlama uzmanı; şirketin sorumluluğunda olan ürün ve hizmetleri, portföyde yer alan ya da yeni kazanılacak olan müşterilere tanıtmak amacıyla projeler hazırlayan, hedef strateji doğrultusunda hizmet veren, müşteriyi şirkete kazandırmak için satış faaliyetleri yürüten kişiye verilen mesleki unvandır.
Pazarlama bölümü mezunları, tüm sektörlerdeki işletmelerde, reklam ajanslarında, medya şirketlerinde, pazarlama araştırma firmalarında ve kendi işlerini kurarak çalışabilirler.
Satış ve pazarlama uzmanı olmak için üniversitelerin pazarlama, iktisat, işletme gibi bölümlerini bitirmek gerekmektedir. Ancak bu bölümü okumayanlar da gerekli yetenek ve iş tecrübesine sahip ise satış ve pazarlama uzmanı olarak çalışabilmektedirler.
İlgili 42 soru bulundu
2023 yılı itibari ile 390 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Satış Pazarlama Elemanı maaşları 14190 TL'dir. En düşük Satış Pazarlama Elemanı maaşı 11400 TL iken, en yüksek Satış Pazarlama Elemanı maaşı 21500 TL'dir.
İşletme ve Uygulamalı Bilimler Fakültesinde yer alan pazarlama bölümü EŞİT AĞIRLIK puan türü ile öğrenci almaktadır.
Kısacası, pazarlama bölümünün gelecekte de önünün açık olduğunu ve kariyer fırsatlarının çeşitli ve geniş olduğunu söyleyebiliriz.
eleman.net verilerine göre, Pazarlama Uzmanı 2023 yılında ortalama 16.900 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Pazarlama Uzmanı , Temmuz 2023 yılında ortalama 16.900 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 13.200 TL maaş alıyordu.
Pazarlama Uzmanı Olmak İçin Gerekenler
Pazarlama uzmanı olabilmek için üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Pazarlama, İktisat ve İşletme ya da mühendislik fakültesinde yer alan lisans programlarını tamamlamak gerekir.
Pazarlama Bölümünün eğitim süresi iki ve dört yıllık olarak değişmektedir. 2 yıllık Pazarlama Bölümü ilk yılında ticari matematik, ikinci yılında ise pazarlama araştırması eğitimleri verir.
Pazarlama uzmanlarının yaptığı işler arasında; ürün ve hizmetleri tanıtmak, pazarlama stratejileri geliştirmek, reklam ve promosyon çalışmaları yürütmek, satışları artırmak, müşteri ilişkilerini sürdürmek ve kurumsal iletişim çalışmalarını yürütmek sayılabilir.
Pazarlama Bölümü Taban Puanları 2023
Pazarlama bölümü, 2 yıllık bir bölümdür. Özellikle tercih dönemlerinde araştırılan bu bölüm ile en çok merak edilenlerin başında, "Pazarlama bölümü hangi üniversitelerde var?" sorusu gelmektedir.
Özetle, pazarlama tüketicide başlar, tüketicide biter.
Üniversitelerin Pazarlama Bölümünden mezun olanlar pazarlama elemanı olur. Ancak Pazarlama Bölümü okumayan kişiler de bu alanda çalışabilir. Birçok kurum, üzerinde çalıştığı istihdam alanıyla ilgili bölümlerden mezun olan kişileri pazarlama departmanında görevlendirmek üzere işe alır.
Özellikle tercih döneminde önü açık olan bölümlerden olan işletme yönetimi bölümü Türkiye'de ki önde gelen üniversitelerde de eğitimi verilen bir bölümdür.
Pazarlama bölümü amacı; üretimden pazarlamaya kadar olan süreçleri yönetecek elemanlar yetişmektir. Bu bölümde okuyan öğrencilere temel matematik, finans, etkili iletişim gibi eğitimler verilerek gelecekteki meslek hayatlarına katkı sağlanır.
Dijital pazarlama için üniversitelerin Pazarlama Bölümü'nden mezun olmak gerekir. Dijital alanda ürünlerin reklamının pazarlanması ve satılması, birkaç senedir sıklıkla tercih edilmeye başlanmıştır.
Pazarlama Müdürü olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Pazarlama Müdürü maaşı 2023 verilerine göre ortalama 52.900 TL civarındadır.
Pazarlama (Fakülte) (4 Yıllık)
Pazarlama bölümü amacı; üretimden pazarlamaya kadar olan süreçleri yönetecek elemanlar yetişmektir. Bu bölümde okuyan öğrencilere temel matematik, finans, etkili iletişim gibi eğitimler verilerek gelecekteki meslek hayatlarına katkı sağlanır.
Pazarlama, markaların hedef kitlesine ulaşmak, satışını yaptığı ürün ve hizmetleri tanıtmak, marka bilinirliği yaratmak, satışlarını arttırmak için strateji geliştirme, iletişim yürütme ve kar edilebilir müşteri aksiyonu yaratma süreçlerinin tümüne verilen isimdir.
Üniversite Sayısı: Pazarlama bölümü toplam 39 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir.
Pazarlama Müdürü Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Pazarlama müdürü olmak için öncelikle üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren İktisat, İşletme ve Mühendislik fakültelerinde yer alan lisans programlarını tamamlamak gerekir. Daha sonra şirketlerin pazarlama departmanlarında çalışmak ve tecrübe kazanmak gerekiyor.
Cause Marketing (Neden Pazarlama) Rekabet arttıkça ve değişen teknoloji sayesinde Hayırseverlik amacı güden ya da sosyal bir soruna destek olunması sonucunda pazarlama faydası elde edilmesidir. Bunun etkileri doğrultusunda pazarlamanın faydalarından yararlanması denilebilir.
Dijital Pazarlama Uzmanı Kaç Yıl Okur? Dijital pazarlama uzmanı olmak için üniversitede 4 yıl boyunca eğitim alınmalıdır. Ayrıca bu meslekte kolay iş bulabilmek için Temel SEO Eğitimi, Dijital Pazarlama Eğitimi gibi sertifika programlarına katılım sağlamak önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri