Görev çubuğundaki arama kutusuna performans yazın, ardından sonuç listesinden Windows'un görünümünü ve performansını ayarla'yı seçin. Görsel Efektler sekmesinde Uygula'> en iyi performans için Ayarla'yı seçin. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve bilgisayarınızın hızlanıp hızlanmadığına bakın.
Buna ulaşmak için Denetim Masası> Sistem ve Güvenlik> Gelişmiş sistem ayarlar> Performans kısmına gelmeniz yeterli. Buradan En Yüksek Performans İçin Seç sekmesine tıklayarak, bilgisayarınızın performansına ufak da olsun bir katkı yapabilirsiniz.
Windows 10' unuz 1803 ya da üst sürümse, Ayarlar > Sistem > Güç > Ek Güç Ayarları' nı açın. Burada özel bir güç planı seçimi altındaki ek planları gizlemeyi kaldır ibaresine tıklayarak genişletin. Burada Nihai Performans Modu' nu görmeniz gerekiyor.
İlgili 35 soru bulundu
Windows 11'de güç ve uyku ayarlarını ayarlamak için Başlangıç >Ayarlar > Sistem > Güç & pil>uyku'ya tıklayın. Ekran: Cihazınızı kullanmadıysanız ekranı kapatmadan önce cihazınızın ne kadar bekleyeceğini seçin.
Performans modu maksimum performans sunmak için güç ayarlarını değiştirmektedir. Bu işlem, özellikle yoğun grafik kullanan uygulamalar kullanılırken pilin daha hızlı bitmesine neden olacaktır. Pil seviyesi yeterli olduğunda Ayarlar > Pil (veya Optimizer > ) bölümüne gidin ve Performans modu özelliğini etkinleştirin.
Dolayısıyla bilgisayar hızlandırma konusunda tek sebep SSD değildir. SSD seçimi yaparken, sorunun gerçekten SSD'de olduğunu düşünüyorsanız tercihinizi RAM'e ve İşlemciye uygun olacak şekilde yapmanız gerekiyor. Tercih yaparken, gerçekten hız istiyorsanız okuma ve yazma hızları iyi olan bir SSD seçmelisiniz.
Sisteme ekstra RAM eklemek, yavaş çalışan hemen hemen her bilgisayar için gözle görülür bir performans artışı sağlar. Gerek ağır programlar gerekse oyun gibi yüksek performans gerektiren görevlerde RAM kullanımı artacağı için RAM'i yükseltmek bilgisayarı daha verimli kullanmanızı sağlayacaktır.
Android telefonunuzun RAM kapasitesini artırmak için telefonunuzdaki bir parçayı değiştirmek yeterli olmayacaktır. RAM artırma işlemini gerçekleştirmek için microSD karttan faydalanmanız gerekir. MicroSD kart ile RAM artırma işlemi, yalnızca root işlemini gerçekleştirmek ile mümkün olabilir.
Programların ve dosyaların yüklenme süresini iyileştirme
Diski Optimize Et aracı, zamanla bilgisayarınızda dağılan dosya parçacıklarını yeniden düzenler. Daha verimli çalışmanızı sağlayacak şekilde bilgisayar performansını iyileştirir.
4.Performansı Etkileyen Bilgisayar Bileşenleri
Bilgisayar performansını etkileyen bilgisayar bileşenleri; anakart, bellek, işlemci, sabit disk ve ekran kartı olarak sayılabilir.
Hayır daha çok FPS alamazsın.
Kullanıcıların oyunlarını daha iyi performansa oynamaları için güçlü bir RAM belleğine ihtiyaçlarını vardır. Özellikle bilgisayar oyunlarında RAM donanımının çok iyi olması gerekir. Ram belleği ne kadar arttırılırsa FPS değeri de o kadar artar.
Katı hal sürücüleri (SSD'ler) geleneksel HDD'lere göre daha hızlıdır ve diğer avantajlara sahip olsalar da, aşırı doluysa yine de daha yavaş performans gösterebilirler. “Aşırı dolu olduğunda bile katı hal sürücüleri (SSD'ler) fark edilir şekilde yavaşlayabilir.
SSD'nin geleneksel HDD'lere göre birçok avantajı bulunmaktadır: Hızlı Veri Erişimi: SSD'ler, veri okuma ve yazma işlemlerini çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirir. Bu, işletim sisteminin ve uygulamaların daha hızlı açılmasını sağlar.
Bilgisayarın donmasının en yaygın nedeni yazılımla ilgilidir. Sistem ile uyumlu olmayan bir yazılım, döngüye giren bir uygulama, hatalı aygıt sürücüleri, bozuk dosyalar, korumalı sistem dosyaları üzerine yazmaya çalışan virüs veya kötü amaçlı yazılımlar cihazda donmaya neden olabilir.
En iyi yöntem, tozları bir basınçlı havalı bir spreyle uzaklaştırmaktır. Kasanın yan ya da ön panellerini çıkarın ve daha sonra basınçlı hava kullanarak toz filtrelerindeki tozu temizleyin. Kasanın tabanında bariz görünen toz birikintileri, silinerek ya da çok dikkatliyseniz bir elektrik süpürgesi ile temizlenebilir.
Hectopat. İşlemci performansını artırma modu Intel Turbo Boost ve AMD Turbo CORE teknolojileri, işlemcilerin en kullanışlı olduğu zamanda (yani yüksek sistem yüklerinde) ek performans elde etmesini sağlayan özelliklerdir.
TURBO Modu:
Soğutma ve ısıtma konumundayken, bu tuşa basarak Turbo fonksiyonunu açıp kapatabilirsiniz. Bu fonksiyon, yüksek debide ve yüksek fan hızında sıcak veya soğuk hava üfleyerek ortamın kısa sürede ısınmasını veya soğumasını sağlar.
Arama çubuğuna Güç Planı Seçin yazarak Güç Planı Seçimi ekranına gidin. Ek planları göstere tıklayın ve Nihai Performansı seçin. Böylece Nihai Performans Modunu aktifleştirdiniz. Artık sisteminizin tüm özelliklerinden yararlanacaksınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri