Eğer gözlük yüzünde çok yukarıda duruyorsa burun pedlerinin birbirinden ayrılması gerekir. Eğer gözlük çok aşağıdaysa burun pedlerini birbirine yaklaştırman gerekir. Gözlüğün simetrisini korumak için, burun pedlerini yaklaştırırken ya da uzaklaştırırken birbirine eşit miktarda hareket ettirmeye dikkat et.
En iyi şekilde ayarlanmış saplar burun üzerinde aşağı doğru kaymaması için gözlüklerin ağırlığını tutacak kadar, kulak arkasında yalnızca hafif bir basınca sebep olmalıdır. Bununla birlikte, eğer gözlükler çok sıkıysa, sapları kafanın yan taraflarına “gezinir” ve gözlük çerçeveleri burundan aşağıya kayar.
【Konfor için üretilmiştir】Yumuşak ve elastik silikon malzemeden üretilmiştir. Su damlası şeklindeki burun yastığı yeterince kalındır, böylece gözlük size iyi oturur, rahat ve sağlam taşınır ve gözlüğün hafifçe kaymasını önler.
Burundan kayma
Daha kısa burun kemerleri için örneğin dikdörtgen veya kemik saplı gibi en uygun gözlüklere bakın ve köprü genişliğine dikkat edin. Burun pedli gözlükleriniz varsa, bunları burnunuza daha rahat ve güvenli biçimde oturmaları için içe doğru sıkıştırarak ayarlamayı deneyin.
İdeal güneş gözlüğünün burnuna doğru şekilde oturması; camlarının kirpiklerine, kaşlarına ya da yanaklarına değmemesi gerekiyor. Tercih edeceğin güneş gözlüğünün çerçeve özelliklerine dikkat ederek tüm bu sorunları önleyebilirsin. Güneş gözlüklerinde çoğunlukla metal ve plastik çerçeveler kullanılıyor.
İlgili 34 soru bulundu
Güneş gözlüğü tercihinde yüzünüze göre seçim yaparken, gözlüğün suratınıza büyük ya da küçük kalmamasına özen göstermelisiniz. Yani yüz hatlarınıza rahatça oturan bir gözlük olmalıdır. Güneş gözlüğünün burnunuza oturuş şekli, yanaklarınıza değmemesi, kaş hizanızda olması dikkat edebileceğiniz özelliklerdendir.
Çünkü gözlük yapılan müdahale sonrası yumuşak olan burun yapısı üzerine baskı yapar. Bu baskıdan dolayı burun formu çökebilmektedir. Burna istenilen formu kazandırmak ve dik olmasını sağlamak için yumuşak bir dermal dolgu maddesi enjekte edilmektedir.
Ekartman nedir sorusuna cevap olarak gözlük üzerindeki burun boşluğunu ifade eden ölçülerdir denilebilir.
Losyon içermeyen bulaşık sabunu gibi yumuşak bir sabun kullanın ve parmak uçlarınızı kullanarak çerçevelerinize uygulayın. 2. Çerçeveleri ılık su altında iyice durulayın. 3. Çerçevelerinizin burun pedlerini ve kulaklıklarını temizlemek için sprey ile ıslatılmış kulak temizleme çöpü veya bez ile temizleyin.
Kare veya Dikdörtgen Çerçeve
Koleksiyonunuzda burnunuzun görünümünü küçültmek için kare veya dikdörtgen bir çerçeveye sahip olmalısınız. Daha iyi bir görünüm için tekdüze siyah ve gri çerçeveler yerine renkli çerçeveler tercih edebilirsiniz.
Burun – Köprü
2 lens arasındaki uzunluğu mm cinsinden veren ölçümdür. Cam aralığı olarak isimlendirilen köprünün ara mesafe ölçüsü de ekartman olarak adlandırılır. Gözlük saplarının iç kısmında 50 - 20 -150 şeklinde yazan ölçülerden 2. olan değer burun-köprü uzunluğunu gösterir. Örneğin burada 20 mm'dir.
Güneş gözlüğü burnunuzda iz bırakıyorsa…
Bazen çok fazla kullanımdan bazen de yanlış materyal seçiminden dolayı gözlükler burnumuzda iz bırakıyor. Bu da baş ağrısı ve burun kemiğinde hassasiyet gibi sorunlara yol açabiliyor.
Eğer terin çok asitli bir terkibi varsa, metal çerçevenin kaplamaları bu terkipten etkilenerek bozulacak, baz materyaldeki bakırı oksitleyerek yeşil renk almasına, giderek korrozyona ve yüzeyin törpü gibi pürüzlenmesine neden olacaktır.
Gözlük takınca kaşlar görünmeli mi sorusunun cevabını ise moda ve optik uzmanları şu şekilde veriyor: Hayır! Güneş gözlüğünden numaralı gözlüğe kadar hangi gözlüğü takarsanız takın, kaşlarınız gözlük üzerinden çıkmalıdır.
Bu durumu anlamak için gözlük sapları açılarak düzgün (masa üstü vs.) bir zemine konur. Şayet saplardan biri zemine temas esmiyorsa, gözlük yüzde eğri duracaktır. Bu pozisyondayken gözlük halkalarına yukarıdan bakıldığında, halkalardan biri içe dogru bir konumda ise, gözlük köprü kısmından eğilmiş demektir.
Çok ağır malzemeler kullanılarak üretilen güneş gözlükleri burun kemiği üzeride ağırlık oluşturarak sürekli kullanan kişilerde zamanla burunda eğrilik oluşturabilir.
Öte yandan temizlik esnasında kolonya kullanmak da gözlüklere zarar verebilir. Gözlük çerçevelerinin kimyasal yapısını bozup renk değişikliğine neden olabileceği gibi camları daha da bulanıklaştırır. Özellikle değişik kaplamaların kullanıldığı metal numaralı gözlük çerçevesi modelleri kolonyadan ciddi zarar görebilir.
Estetik sonrasında burunda alçı olduğundan gözlük kullanımı zaten olası değildir. İyileşme dönemi sonrası bile hafif çerçeveli gözlüklere izin verilebilir. Eğer burun dokusunda çok fazla işlem yapıldıysa gözlük kullanımı izni süresi de uzar. Burun estetikleri sonrası gözlük kullanımı ağrıya neden olabilir.
Soğuk ve yağışlı havalarda camların ıslanması, yaz aylarında ise sıcak havadan dolayı nemlenmesi yüzünden gözlük camları iki günde bir temizlenmelidir.
Kemerli burunlu bir kişi burun üzerinde yükseğe, yukarıya oturan güneş gözlükleri seçmelidir. Ayarlanabilir burunlu güneş gözlükleri var, onlar mükemmel bir seçim olabilir.
Kırılma, açılmaya da soyulma gibi problemlerin yaşanması durumunda gözlük saplarını değiştirmek son derece pratiktir. Gerek güneş gözlüğü gerekse diğer gözlük seçeneklerinde kırılan ya da bozulan gözlük sapları, gözlük üretimi yapan markaların ek üretimleri sayesinde değiştirmek mümkün olabilir.
BASINCI AZALTIR.
Burun şeklini sonradan bozan en önemli nedenler kazalar ve travmalardır. Özellikle çocukluk çağındaki düşme ve çarpmalarda kırılan buruna zamanında müdahale edilmediği için, burun gelişimi olması gerektiğinden daha kötü gerçekleşir. Bu da hem şekil hem de sağlıklı nefes fonksiyonu bozukluğu şeklinde karşımıza çıkar.
Küçük el çarpmaları ya da el çarpmaları gibi hafif darbeler burun yapısında bozulmaya sebep olmamaktadır. Fakat, buruna gelen sert darbeler (kapıya çarpma, darbe alma vb.) burnun şeklini bozulmasına sebep olabilmektedir.
Kişide burun 16 yaşına kadar kemik doku ve kıkırdak açısından büyümeye ve gelişmeye devam eder. Bu yaşın sonrasında ise burun yapısı tam olarak oturur ve orantısız büyüme nedeniyle kemiklerde eğrilik oluşabilir. Tabi bu durum kişiyi sadece görüntü olarak rahatsız etmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri