Yazdırma işlemi yapan herhangi bir uygulamadan bir dosya seçin ve dosyayı açın. "Dosya" > "Yazdır" öğesini seçin. Yazdır iletişim kutusundaki yazıcılar listesinden "Adobe PDF" öğesini seçin. Acrobat PDF yazıcısını kullanmak için "Yazdır" öğesini tıklatın.
PDF dosyalarını düzenleme:
Acrobat'de bir dosya açın. Sağ bölmedeki "PDF'yi Düzenle" aracını tıklatın. Acrobat düzenleme araçlarını kullanma: Format listesinden seçim yaparak yeni metin ekleyebilir, metni düzenleyebilir veya fontları güncelleyebilirsiniz.
Ücretsiz Acrobat Reader yazılımıyla PDF dosyalarını görüntüleyebilir, imzalayabilir, PDF'lerde iş birliği yapabilir ve PDF'lere açıklama ekleyebilirsiniz.
Bir PDF'yi kaydetmek için Dosya > Kaydet öğesini seçin veya PDF'nin alt kısmındaki Heads Up Display (HUD) araç çubuğunda Dosyayı Kaydet simgesini tıklatın. Farklı Kaydet iletişim kutusu görüntülenir. PDF'yi kaydetmek istediğiniz konumu seçin ve ardından Kaydet öğesini tıklatın.
İlgili 35 soru bulundu
Acrobat Reader veya Acrobat'a ihtiyacınız olacak. Her ikisine de sahipseniz Adobe, PDF dosyalarını açmak için Acrobat'ı varsayılan program yapmanızı önerir.
Acrobat'ı açın ve "Araçlar" >"PDF Oluştur" seçeneklerini belirleyin. Tek dosya, birden çok dosya, tarama veya başka seçenekler de dahil olmak üzere PDF'sini oluşturmak istediğiniz dosya türünü seçin. Dosya türüne bağlı olarak "Oluştur" veya "İleri" seçeneğini tıklatın.
PDF dosya farklı bir belge dosyası olduğundan, onu açmak için özel bir yazılım gerekir. PDF'ler, doğru yazılımla neredeyse her cihazda açılabilir ve görüntülenebilir.
PDF'yi Acrobat uygulamasında açın. Sağ bölmeden Sayfaları Organize Et aracını seçin. Sayfaları Organize Et araç seti ikincil araç çubuğunda, sayfa küçük resimleri ise Belge alanında görünür. Silmek istediğiniz sayfa küçük resmini seçin ve Sil simgesini tıklatarak sayfayı silin.
Sağ bölmedeki "PDF'yi Dışa Aktar" aracını tıklatın. Dışa aktarma formatı olarak Microsoft Word'ü ve "Word Belgesi" seçeneğini belirleyin. "Dışa Aktar" öğesini tıklatın. PDF'nizde taranmış metin varsa Acrobat Word dönüştürme aracı, metin tanıma aracını otomatik olarak çalıştırır.
Acrobat'ı kullanarak basılı bir belgeyi PDF'ye taramak için Araçlar > PDF Oluştur'a gidin. Herhangi bir formattan PDF oluştur arabirimi görüntülenir. Kullanılabilir seçenekleri görmek için Tarayıcı'yı seçin.
Dosya > Yazdır'ı seçin. Yazdır iletişim kutusunun üst kısmındaki menüden bir yazıcı seçin. Yazdırılacak Sayfalar kısmında hangi sayfaların yazdırılacağını belirtin: Tümü Sayfaları önden arkaya yazdırır.
İngilizce olan bu ifadenin açılımı "Portable Document Format"dır. Türkçe karşılığı ise taşınabilen belge biçimleri olarak ifade edilmektedir. PDF türü belgeler tüm platformlar arasında taşınabilen, aktarılabilen, yazdırılabilen sayısal bir dosya biçimi şeklinde ki belgelerdir.
Android bir telefona sahipseniz, Google Play üzerinden indireceğiniz PDF Creator isimli uygulama sayesinde dosyaların bu formata çevirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Bunun için Notlar uygulamasına ve ardından alt kısımda yer alan kamera ikonuna tıklamak gerekiyor. Kamera ikonunda yer alan Belge Tara özelliğine basarak istediğiniz fotoğrafları veya belgeleri PDF'e dönüştürebilirsiniz. Eğer çok sayıda PDF taramayı planlıyorsanız bunun için PDFpen 6 uygulamasını kullanabilirsiniz.
Adobe Reader
PDF formatının geliştiricisi Adobe, PDF formatındaki belgeleri okuyabileceğiniz en iyi Android uygulamasını da geliştirmiş. Gece modundan, sayfa sayfa okumaya kadar pek çok özellik sunan Adobe Reader, kullanabileceğiniz en iyi uygulamalardan biri.
Evet. Acrobat Reader, Reader indirme sayfasından ulaşılabilen veya Adobe Acrobat Reader'ı Edinin simgesinin bulunduğu her yerden edinebileceğiniz ücretsiz bir masaüstü yazılımıdır.
Mac'inizde PDF olarak kaydetmek istediğiniz belgeyi açın. Dosya > Yazdır'ı seçin. PDF açılır menüsünü açmak için PDF düğmesini veya aşağı oku tıklayın, sonra PDF Olarak Kaydet'i seçin.
PDF (Portable Document Format; Taşınabilir Belge Biçimi), platformlar arası taşınabilir ve yazdırılabilir belgeler oluşturmak amacıyla üretilmiş sayısal bir dosya biçimidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri