Rakımı yaklaşık 1.500 metre civarındadır. Her yıl Temmuz ayı içinde yayla şenlikleri yapılmaktadır. Şenliklerde çeşitli yarışmalar, folklor gösterileri, konserler, sosyal ve kültürel etkinlikler,güreş müsabakaları, at yarışları vb. etkinlikler düzenlenmektedir. Yayla yolunun büyük kısmı asfalt, kalanı stabilize yoldur.
Ordu'nun Aybastı ilçesindeki bin 500 rakımlı Perşembe Yaylası, doğa harikası menderesleri ve yayla gölüyle ziyaretçilerine farklı güzellikler sunuyor.
Aybastı ilçesindeki 1500 rakımlı Perşembe Yaylası, eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerine ev sahipliği yapıyor. Özellikle sıcakların etkili olduğu bugünlerde yayla, sisli ve serin havasıyla rahat bir ortam sunuyor. Şehrin gürültüsünden uzaklaşanlar, doğada piknik yapıyor, menderes manzarası eşliğinde fotoğraf çektiriyor.
Özellikle Mayıs ayında ve sonrasında gitmenizi tavsiye ederim. Muhteşem ve eşsiz bir manzara, temiz hava ile karşılaşacaksınız.
Yorgunluk atmak, piknik yapmak, safari, yamaç paraşütü için idealdir. Yaylada aynı zamanda, eşsiz güzelliğe sahip tabiat harikaları, tarihi eserler ve alanlar mevcuttur. Kümbetler, Çiseli Şelalesi, Karga Tepesi bunlara örnektir.
İlgili 23 soru bulundu
Perşembe - Sakin Şehir - Ordu
Bu güzergahtaki tek ilçe olan Perşembe, merkezinde ve civarındaki sayısız saklı kumsalları; Hoynat Adası, Yasonburnu Yarımadası ve Kilisesi, türbeleri,camileri ve emsalsiz limanıyla ziyaretçilerine çok güzel anlar yaşatmaktadır.
Mısır ekmeği, Mısır Çorbası, Keşkek, pancar dolması, pancar çorbası, fasulye turşusu, gapçuh fasulye, fındık mantarı kavurması ve Uzundere Irmağında yetişen Kırmızı Benekli Alabalık ilçemize özgün lezzetlerden bazılarıdır.
Ordu Oğuzların bir kolu olan Çepni Türklerinin yerleştiği bölgedir. Yerleşmeler vadi boylarında gerçekleşmiştir. Bolaman Vadisi boyunca, Çamaş, Bolaman, Niyabet-i Satılmış (Aybastı) gibi ilçe ile köy arasındaki yerleşmeler ve köyler kurulmuştur.
Aybastı'nın üç beldesi vardır. Bunlar, Alacalar Beldesi, Çakırlı Beldesi ve Pelitözü Beldesi'dir ALACALAR BELDESİ Aybastı'nın doğusunda yer alan Alacalar Beldesi'nin eski adının Şevdeşlü Köyü olduğu bilinmektedir. Alacalar çok eski bir yerleşimdir.
Perşembe yaylası tam olarak 1500 rakımlı bir yayladır. Özellikle yaz aylarında en çok ziyaret edilen yaylalardan bir tanesi olarak bilinir. Perşembe yaylası içerisinde yemyeşil bir bitki örtüsü hakimdir. Çok ilginç bir menderesi olan perşembe yaylası özellikle şehrin turizm gelirini oluşturmaktadır.
Ayder Yaylası, Çamlıhemşin/Rize
Türkiye'nin en yüksek yaylası olan Samistal Yaylası ile aynı lokasyonda bulunan Ayder Yaylası, Çamlıhemşin ilçe merkezine 19 kilometre mesafede.
Kaçkar Yaylası, Rize
Rize'de bulunan Kaçkar Yaylası da onlardan biridir. 1994 yılından günümüze kadar milli park statüsünü koruyan Kaçkar Yaylaları, Türkiye'nin en güzel 10 yaylası listemizin ilk sırasında bulunmaktadır. Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde konumlanan yayla, 2400 metre yükseklikte yer alıyor.
Samistal, Rize'nin en yüksek yaylasıdır. Kaçkar Dağı zirvesinin hemen altında 3 bin metrede yer alır. Pokut Yaylası'na çıkanlar, Hazindağ üzerinden Samistal'a yürüyerek geçebilir. Ya da Ayder Yaylası'na çıkanlar, Aşağı Kavrun Yaylası üzerinden Samistal'a 5-6 saatte yürüyerek gelebilir.
915. Aybastı Perşembe Yaylası Yağlı Güreş ve Kültür Festivali'nin finalinde İsmail Balaban, rakibi Orhan Okulu'yu mağlup ederek başpehlivanlık unvanını kazandı.
Ordu'nun en güzel ilçesinin hangisi olduğu kişiden kişiye göre değişebilir. Ancak, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile Perşembe ilçesi, Ordu'nun en güzel ilçelerinden biri olarak kabul edilmektedir.
Ünye ve çevresinde yazılı tarihlerde adı geçen ilk topluluk Kaşkalar'dır. MÖ 2000'lerden itibaren tarih sahnesine çıkan Kaşkalar bugünkü Sinop ile Perşembe arasındaki bölgede yerleşmişlerdi. Kaşkalar'da hem göçebe hem de yerleşik hayat tarzı vardı.
1920 tarihinde Ordu kazasının 6 nahiyesi,318 köyü ve 180 bin nüfusu vardı. Yani Trabzon vilayetinin en gelişmiş kaza merkeziydi. Ordu'nun il olması için, T.B.M.M. nde büyük mücadele verilmiştir.
İlçemizin ilçe olması 27 Haziran 1957 tarih ve 9644 sayılı Resmi Gazete' de yayınlanan 7033 Sayılı Kanunla kararlaştırılmış olup, 01.04.1959 'da ilçe olmuştur. Bu yıllarda Belediye Teşkilatı geliştirilmiş sonra İbrahim Gökalioğlu ilk Belediye Başkanı seçilmiştir.
Bursa'nın bereketli topraklarından çıkan meyve ve sebzeler Türkiye'nin en prestijli ürünleridir. Adıyla özdeşleşen Şeftalinin, Deveci Armudunun, Apolyont Kirazının, sofralık zeytininin ve çeliğin en kaliteli ürünlerinin yetiştiği bölgedir Bursa.
Pekmez yağlaşı tatlısı, Ordu'da oldukça sevilen ve tüketilen bir tatlı türüdür. Pekmez yağlaşı tatlısı; üzüm pekmezi, su, mısır unu ve limon tuzu ile yapılmaktadır. Pişen tatlı, baklava dilimleri gibi kesilerek sunuma hazır hale getirilir.
Çaycuma beldeleri arasında nüfus yoğunluğu bakımdan en kalabalık yerleşim yeri Perşembe'dir. 2000 yılı nüfus sayımına göre Perşembe'nin 24 köyü ile birlikte toplam nüfusu 26000, Perşembe'nin merkez nüfusu 2650'dir.
Ordu ili tarım arazisinin büyük bir çoğunluğunu başta fındık olmak üzere kivi, çilek, ceviz, elma, trabzon hurması meyve türleri ile kurulmuş olan bahçeler oluşturmaktadır. Bu meyve türlerinden fındık, ülkemiz tarım ürünleri içerisinde önemli bir döviz girdisi sağlayan bir üründür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri