Ben çıkartma ameliyatları sonrasında hasta kesinin yapıldığı yeri 1 gün süreyle fiziki temastan korumalıdır. Ayrıca o bölgeye 2 gün süreyle su değmemesi gereklidir. Vücuttaki özel yerler dışında ben ameliyatı sonrası pansuman 2 gün sonra yapılır. Bazı bölgelerde bu süre bir haftaya kadar uzar.
Eğer yarada bir problem yoksa, normal şartlarda ameliyattan 48 saat sonra yarada su geçirmez tabaka oluşur ve banyo yapmakta bir sorun olmaz.
Lazer ile yakma işlemi uygulanır. Bu yöntemde hiç iz kalmaz. Aynı gün içerisinde gündelik işlere devam edilebilir. İşlemden sonra işlem yapılan bölge bir sargı bezi ile korumaya alınır. 1 hafta sonra kontrol edilmelidir.
Böylelikle hasta işlem sırasında ağrı ya da acı hissetmez. Hızlı bir şekilde yapılan tedavide hasta tek seferde 10-20 adet beni aldırabilir. Tedaviden sonra yaklaşık 1 hafta içerisinde işlem yapılan bölge iyileşir ve yalnızca hafif bir kızarıklık gözlemlenir.
Uygulama sonrasında işlem bölgesinde bir kabuklanma oluşur. İlk 24 saat tedavi bölgelerine su değdirilmemeli, en az 1 hafta süreyle güneşten korunmalıdır. Kabuklanma 1 hafta içinde yerini kızarıklığa bırakır. Bu kızarıklık 1- 6 ay boyunca herhangi bir dönemde ciltle aynı rengi alacaktır.
İlgili 41 soru bulundu
Ben aldırma işlemi sonrası cilt yüzeyinde kabuk oluşabilir. Bu kabuk bir veya iki hafta içinde kendiliğinden düşeceğinden endişelenmeye gerek yoktur.
Lazerle ben aldırma sonrasında iyileşme tamamlandıktan sonra oluşan pembeliğin daha hızlı geçmesini sağlamak ve iz kalmasını önlemek amacıyla özel kremler kullanılır. Aynı zamanda deri rengi normale dönene kadar güneş koruyucu kullanmakda faydalı olacaktır.
Ben aldırma ameliyatından sonra ilk dört gün pansuman uygulanır. Bu sürede ameliyat bölgesine su değdirilmemelidir.
Ben aldırma oldukça güvenli bir işlemdir. Bazen, işlem sırasında hafif kanama olabilir, ancak kolayca durdurulabilir. Benin alındığı bölgede birkaç gün içinde kaybolacak hafif bir kızarıklık ya da kaşıntı hissi yaşayabilirsiniz. Enfeksiyon görünme riski oldukça düşüktür.
Genellikle ben alma işleminin üzerinden 1 ay gibi bir süre geçtikten sonra yeniden ben çıkması durumu söz konusu olabiliyor. Ancak bu gibi durumlarda da endişe etmeye gerek olmaz. Çünkü lazerle ben alma işlemi tekrarlanabilen ve yeniden yapılmasında herhangi bir sakınca bulunmayan uygulamalardan biridir.
Doktor aksi bir tavsiyede bulunmadıkça dikişiler alındıktan 24 saat sonra deniz ya da havuza girmek mümkün olabilir. Vücudunda açık yara ve kesikleri bulunanların ise denize girmeden önce hekime danışması faydalıdır.
Benlerin üzerinde çıkan kıllar traş edilebilir. Cımbızla alınması benin altında inflamasyona yol açarak ağrılı şişliğe neden olabilir.
Asimetrik görünümlü, beş milimetreden büyük ve rengi koyu kahverengi, siyah, açıkkırmızı gibi iki ya da daha fazla renkli benler riskli olabilir. Bütün bu belirtilerin yanında üzerinde kanama, kabuklanma, tahriş olduğunda iyileşmenin gecikmesi gibi durumlarda dikkat edilmelidir.
Normal banyonuzu alabilirsiniz, yaralarınızın etrafındaki ince kabuklar yumuşayarak kendilerinden düşecektir. Yaralarınıza sabunlu su değmesinin sakıncası yoktur. İlk zamanlarda banyo yaparken oturur şekilde duş almanız size kolaylık sağlayacaktır.
Cerrahi olarak ben çıkarıldıktan sonra, derinin o kısmı dikilir. Eğer küçük bir ben ise 1-2 dikiş yeterli olabilirken, büyük benlerin çıkarılması sonrası iz kalmaması ve düzgün yara iyileşmesi için gerektiği kadar dikiş konulmalıdır.
Benler yapılarına göre cerrahi kesi ile veya lazer ile alınabilmektedir. Lazer için birden fazla seans gerekebilmektedir. Ben alma işlemi 5-10 dk sürer ve cerrahi kesi ile bir kerede alınabilir. Öncelikle doktor ile görüşülüp benin karakterinin belirlenmesi gerekir.
Lokal anestezi altında gerçekleşen cerrahi bir işlem olan ben aldırma ameliyatı, yaklaşık 15 ila 30 dakika sürer.
Benlerde lazer tedavileri 6-8 hafta ara ile 1-2 seans uygulanmaktadır. Büyük ve pigmente yani koyu renkli benlerde 2. seanslara ihtiyaç duyulabilmektedir. Ancak seanslar yani lazer uygulaması bittiğinde ben tekrar oluşmaz.
Ben alınımı sırasında cerrahi girişim kullanılırsa iz kalması kaçınılmazdır. Cerrahi tedavi ancak kanserleşme eğilimi olan benlerde veya melenom vakalarında başvurulacak bir yöntemdir. Bunun dışında iyi huylu benlerde cerrahi tedavi gerekmez.
Drenler genellikle 3-4 gün içinde alınır. Drenler alındıktan sonraki ilk pansumanınız genellikle dren yerinden gelen akıntı ile kirlenecektir. Pansumanı değiştirdikten sonra bu pansumanın üzerini Op-site drape yada Tegaderm gibi steril, yapışkanlı bir naylon tabaka ile kapatırsanız rahatça duş alabilirsiniz.
Gerekli pansuman malzemeleri kullanılarak tecrübeli sağlık personeli tarafından her gün veya 2 günde bir pansuman yapılmalıdır. Dikiş Pansumanı: Dikişlerin kalma süresi bölgesine göre değişmekle beraber ortalama 10 gündür. Dikiş atıldıktan alınana kadar her iki günde bir pansuman yapılmalıdır.
Sezaryen ile doğum sonrası dikiş üzerine konulan bandaj 2 gün sonra çıkarılır, çıkarıldıktan sonra tekrar kapatılması veya pansuman yapılması gerekmez. kendiliğinden erir. Bandaj çıkarıldıktan sonra banyo yapmak serbestir.
Ben aldırma hangi bölüm? diye merak ediyorsanız, ilgi alanı olan branş cilt hastalıkları bölümü olmaktadır. Cildiye bölümüne randevu alarak, ciltteki benlerinizi kontrol ettirebilirsiniz. Alanında uzman bir doktora danışmadan benlerinizi ellememeniz oldukça önemlidir.
Bu klinik merkezi tarafından her türden benler kolayca aldırılır. Benlerin alınması bugün daha yüksek teknolojili lazer cihazları üzerinden gerçekleştirilir. Böylece birkaç dakika içerisinde tüm benlerinizden kurtulabilirsiniz. Ben aldırmaların tedavisinde yaş kriterleri aranmaz.
Benler yakma, dondurma ve lazer gibi özel teknikler kullanılarak alındığı için cilt dokusundan alınır. Ben aldırma işlemi benin bulunduğu yere ve boyutuna bağlı olarak iz kalma ihtimali de olduğu için mutlaka plastik cerrah tarafından cerrahi müdahale ile benin aldırılarak riskin minimuma indirilmesi gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri