Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Personel özlük dosyasını kim hazırlar?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Personel özlük dosyasını kim hazırlar?

Personel özlük dosyasının şirketlerin insan kaynakları departmanlarında görevlendirilen personeller hazırlar. Bu departmanın yetkileri, işe alınan çalışanlardan gerekli tüm belgeleri talep eder ve özlük dosyasını hazırlayıp saklar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eleman.net

Özlük dosyasını kim doldurur?

Personel Özlük Dosyasını Kim Hazırlar? Özlük dosyası evrakı, çoğunlukla şirketlerin insan kaynakları departmanında çalışan personel tarafından tutulur. İlgili departman işe yeni giren çalışandan şirketin sistemine ve faaliyet alanına uygun olarak bazı belgeleri teslim etmesini talep eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: multinet.com.tr

Özlük dosyası nereden alinir?

Personel özlük dosyasında farklı belgeler bulunması gerekir. Bu belgeleri işveren, işçisinden temin eder ve dosyalar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isbasi.com

Personel özlük dosyasını kimler görebilir?

Ayrıca, Resmî Gazete'de yayınlanan 27906 Sayılı Kamu Personeli Genel Tebliği'nde yer alan“Özlük dosyalarının tutulması ve muhafazasında özel hayatın gizliliği ilkesine riayet edilir. Özlük dosyası içeriği hakkında soruşturma ve kovuşturmaya yetkili merciler dışındakilere açıklama yapılamaz, bilgi verilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iskanunu.com

Personel özlük dosyası nasıl hazırlanır?

Özlük dosyası içerisinde çalışan kişinin nüfus cüzdanı fotokopisi, sağlık raporu, adli sicil kaydı, erkek çalışanlar için askerlik durumu belgesi, ikametgah belgesi ya da diploma fotokopisi gibi belgeler yer alabilir. Yeni başlayacağınız bir şirket, sizden özlük belgesi isteyerek önemli bilgileri teyit etmenizi bekler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: logo.com.tr

PERSONEL ÖZLÜK DOSYASI NASIL HAZIRLANIR? (BİLİNMEYENLER) #özlükdosyası #sgk #işhukuku #hukuk

İlgili 18 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Personel özlük dosyası şart mı?

Personel özlük dosyası düzenlemek, işletmeler için bir tercih değil, bir zorunluluktur. Gerektiğinde yetkili kişilerce incelenmesi durumunda, gösterilmesi zorunlu hukuki belgelerdir. İş verenler, işe yeni başlayan her çalışanından gerekli belgeleri teslim etmesini ister.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: parasut.com

Insan kaynakları özlük işleri ne yapar?

Personel Özlük İşleri Uzmanı Ne Demek? Personel özlük işleri uzmanı, personelin işe alım ve işten çıkış işlemlerini yürütmek, özlük dosyaları ile bordrolarını hazırlamak ve departmanın idari işler süreçlerini yürütmekle sorumludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

Personel özlük dosyası kaç yıl saklanır?

SGK mevzuatına göre on yıl, Türk Ticaret Kanunu'na göre on yıl, İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatına göre on beş yıl, özlük dosyalarının saklanma zorunluluğu vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kolayik.com

Özlük dosyası neden istenir?

4857 sayılı İş Kanunu'nun 75.maddesi uyarınca özlük dosyası bulundurmak bir zorunluluktur. Bu maddeye göre işletme her çalıştırdığı personel için bir özlük dosyası düzenler. Tüm bilgilerin ve evrakların bulunduğu özlük dosyalarını düzenlemek işletmeler için bir zorunluluktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: manpower.com.tr

Özlük dosyası tutulması zorunlu mu?

İşçi ile işveren arasındaki iş ilişkisini ispata yarayan en önemli unsurlardan biri de özlük dosyası olup, işveren tarafından bu dosyanın hazırlanıp, eksiksiz ve güncel olarak tutulması zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dedeoglubalaban.com

Personel özlük hakları nelerdir?

Özlük hakları, çalışanların işverenleriyle olan sözleşmelerinde belirtilen ücret, çalışma saatleri, izinler, tatiller, emeklilik hakları, sağlık sigortası, iş güvenliği ve sağlığı, işten çıkarma hakları ve disiplin cezaları gibi konuları kapsar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: odsdanismanlik.com

Memur özlük dosyasını görebilir mi?

8- Görevi herhangi bir şekilde sona eren memurların özlük dosyaları kurumlarınca saklanır. 9- Özlük dosyalarının tutulması ve muhafazasında özel hayatın gizliliği ilkesine riayet edilir. Özlük dosyası içeriği hakkında soruşturma ve kovuşturmaya yetkili merciler dışındakilere açıklama yapılamaz, bilgi verilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Personel özlük dosyasına bakabilir mi?

İşverenlerin, çalışanların nüfus bilgilerini, ikamet kayıtlarını, sabıka kaydını, sağlık bilgilerini ve benzeri kişisel verilerini özlük dosyasında saklamak üzere muhafaza ettiği nazara alındığında, bu kanun gereğince, ilgili kayıtların gizliliğinden sorumlu olacağı açıktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hrdergi.com

Özlük dosyası ne zaman çıktı?

Bilindiği gibi, işçi özlük dosyası, 10.06.2003 tarihinde yürürlüğe giren 4857 sayılı İş Kanununun 75.maddesi hükümlerine göre tüm iş yerleri için zorunlu hale getirilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: muhasebetr.com

Özlük bilgileri nereden öğrenilir?

MEBBİS MODÜLÜ ÜZERİNDEN PERSONEL İŞLEMLERİ- E PERSONEL ÖZLÜK MODÜLÜNE GİRİŞ YAPILIR. Okul/Kurum Kullanıcı adı ve Şifre ile giriş yapınız. E-PERSONEL MODÜLÜ SEÇİLİR. Açılan ekrana İlgili personelin TC Kimlik numarası yazılarak personel araması yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bolvadin.meb.gov.tr

SGK kayıtları kaç yıl saklanır?

İşveren, işyeri sahipleri; işyeri defter, kayıt ve belgelerini ilgili olduğu yılı takip eden yıl başından başlamak üzere on yıl süreyle, kamu idareleri otuz yıl süreyle, tasfiye ve iflâs idaresi memurları ise görevleri süresince, saklamak zorundadırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sgk.gov.tr

Resmi evrak kac yil saklanir?

Türk Ticaret Kanunu'nda defter ve belgelerin saklanma süresi 10 yıl olarak belirlenmiştir. Açılabilecek ticari davalarda delil olması bakımından defter ve belgelerin varlığı önemlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turmob.org.tr

Bordro işlemlerini kim yapar?

Bordro ve özlük işleri uzmanı, yeni işe başlayan personelin işe giriş evraklarını hazırlamak, maaş bordrosunu düzenlemek ve personel işten ayrılana kadar özlük hakları ile ilgili tüm süreci takip etmekle sorumludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

Bordro uzmanı ne kadar maaş alır?

Bordro Uzmanı Ne Kadar Maaş Alır? Bordro Uzmanı olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Bordro Uzmanı maaşı 2023 verilerine göre ortalama 27.000 TL civarındadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eleman.net

İnsan kaynakları bordro yapar mı?

Bazı işletmelerde ise, insan kaynakları departmanı bordro ve diğer çalışan özlük işleri ile de ilgilenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: campusonline.com

Işe girişte evlilik cüzdanı istenir mi?

İşe Başlayacak Aday Evli ise: Evlilik cüzdanı fotokopisi, eş nüfus cüzdanı fotokopisi ve varsa çocukların nüfus cüzdanları fotokopisi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: simtec.com.tr

Sarı dosya ne anlama gelir?

Personel özlük dosyaları, tüm kurumlarda çalışanların bilgilerini içeren resmi evraklar bütününden oluşur. Farklı kapak tasarımı ve renklerde olabilen dosyalar arasında en sık tercih edilen evraklardan biri sarı özlük dosyasıdır. Firmalar, kurum kültürüne en uygun özlük dosyasını seçebilme özgürlüğüne sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: elogo.com.tr

Birinci sicil amiri kimdir?

Madde 6- Aksine bir hüküm olmadıkça; birinci sicil amiri, sicil raporu düzenleyerek memura en yakın amirdir. İkinci sicil amiri birinci sicil amirinin en yakın amiridir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saglik.gov.tr

Sicil raporu ne zaman kaldırıldı?

KAMU PERSONELİ GENEL TEBLİĞİ 1- 6111 sayılı Kanunla 657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki sicile ilişkin düzenlemeler yürürlükten kaldırıldığından 2011 yılından başlamak üzere Devlet memurları için sicil raporu doldurulmayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT