Hastalıkların artmasına ve daha ağır seyretmesine neden olan hava kuruluğuna karşı, alınabilen en uygun ve pratik tedbir, petek üzeri nemlendirici kullanılmasıdır. Kalorifer üzerine asılarak içine su doldurulan bu ürün, cilt kuruluğu gibi nemsiz ortamların neden olduğu sorunlarında önüne geçer.
Açıklama. Fresh Air Kalorifer Petek Nemlendirici Suluk Kalorifer petekleri ortamı ısıtırken bir yandan da havayı kuruturlar. Kalorifer peteklerinin havayı kurutmasını engellemek, Havayı nemlendirmek için kalorifer petek suluğu kullanabilirsiniz. Kalorifer peteği nemlendirici suluk ile daha sağlıklı ısınabilirsiniz.
Kalorifer peteği suluğu hava nemlendirici peteğin üzerine kendinde bulunan plastik bir kanca yardımıyla sabitlenir. Kalorifer peteği suluğu peteküstü isminden de anlaşılacağı üzere kaloriferin üzerine yerleştirilerek kullanılır.
Isınmış kalorifer peteklerinin üzerine limon, portakal veya mandalina kabukları koyarsanız evin içindeki kötü kokuyu yok edebilirsiniz. Aynı zamanda evin çok güzel kokmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda ferah bir koku yayıldığından günün yorgunluğu ve stres için de gevşetici bir görev görür.
PETEKLERİN YANINA SU KOYUN
Kaloriferle ısınan evlerde kaloriferin kenarına bir teneke ya da metal kap ile su asmak havanın nemlenip temizlenmesine yardım edecektir.
İlgili 18 soru bulundu
Hava nemlendirme cihazları kullanmadan evinizi nemli tutmanın en basit yolu seramik ya da cam bir kaba su doldurup ısıtıcıya yakın bir noktaya yerleştirmektir. Kış aylarında kullanılan kalorifer ya da elektrikli ısıtıcılar evin havasının daha da kurumasına ve nemin yok olmasına neden oluyor.
Kalorifer. Kış aylarının gelmesiyle birlikte yoğun olarak kullanılan kaloriferler, odadaki havayı oldukça kurutuyor. Buna rağmen kaloriferlerin üzerine koyulacak ıslak bezler veya içi su dolu kap ile bu dezavantaj kısa sürede avantaja dönüşerek odadaki nem oranını dengeleyebiliyor.
Öncelikle kalorifer tesisatında bulunan peteklerin ortamı daha iyi ısıtması için, belirli aralıklarla peteklerin havası alınmalı, kaloriferlerin reglaj ayarı yapılmalı ve perdelerin boyunun petekleri örtmemesine dikkat edilmeli.
Kış aylarında sürekli yanan kaloriferlerin, ortamın havalandırılmaması nedeniyle nemi aldığı ve havayı kuruttuğunu hatırlatan Taşbaş sözlerini şöyle sürdürdü; "Burun ve ağızda kuruma, buna bağlı olarak oluşan rahatsızlıkların kronikleşmesine neden olmaktadır.
Kalorifer peteğini banyo küvetine taşıyın. Eğer petekten kirli su akıyorsa çevresine havlu sarın. Petek çok ağırsa tek başınıza kaldırmayın. Vanalara hortum geçirerek kalorifer peteğinin içini temiz suyla yıkayın.
Kalorifer Suluğu Özellikleri:
Odanızın nem oranını arttırır.
Normal bir panel radyatör markası ve modeline göre değişmekle birlikte ortalama olarak 5lt civarında su alır. Yine normal standartta bir alüminyum radyatör ise ortalama olarak 2,5 Lt su kapasitesine sahiptir.
Kalorifer suluğu nemlendirici petek üstü nemlendirici 1 adet Kalorifer suluğu kış aylarında kaloriferlerin havayı kurutmasını engeller.Odanıza daha fazla nem vererek ferahlık verir.
Eğer kombinin alt tarafında yer alan su doldurma vanasını bulduysanız, bu vanayı sola doğru yavaşça çevirmeni gerekir. Vanayı çevirdikten hemen sonra su sesi gelmeye başlayacaktır. Bu durumda göstergeyi takip etmeniz gerekir. Gösterge 1,5-2 bar aralığını gösterdiğinde su vanasını kapatmanız gerekir.
Kalorifer peteği su doldurma, peteklere ilk suyu vermek için kombi altında bulunan mavi veya siyah vana açılarak su doldurma yapılır. Kombi altından su doldurma işi çok basit olsa da suyu ne kadar vermeniz gerektiğini bilmezseniz kombi altından fazla su akmaya başlayacaktır.
Eğer dairenizde kalorifer suluğu kullanmıyorsanız; kaloriferlerinizin üzerine ıslak bir bez koyabilir ya da dairenizde katalitik kullanıyorsanız çaydanlık ya da buna benzer kaplar koyabilirsiniz. Bunun yanı sıra da elektrikli su ısıtıcı bulunduğunuz odada kullanabilirsiniz.
Bir dairedeki radyatörlerin içindeki su miktarı kaç litredir? Genellikle dairelerde 600 lük radyatörler kullanıldığı için bu radyatörlerin 1 metresinde yaklaşık olarak 5,7 lt su vardır.
Radyatörün yada peteklerinizin önüne bir kanepe ya da başka bir büyük mobilya yerleştirmek kesinlikle iyi bir fikir değildir. Bir kanepe, ısının odanın içinde serbestçe hareket etmesini engeller ve yakın bir ısıya maruz kalma seviyesinden dolayı potansiyel uzun vadeli hasara uğrayabilir.
peteğin üstü sıcak altı soğuk, peteklerin yarısı soğuk
Kalorifer peteklerinden sadece bir tanesinin altı ısınmıyorsa, petekte hava olabilir. Bu durumda, peteğin havası alınmalıdır. Havası alındıktan sonra da peteğin yarısı ısınmıyorsa, petek içinde tortulaşma sonucu su döngüsü kısmen gerçekleşmiyordur.
Kombilerin çalışma prensibi gereği en az 3 peteğin yanması gerekmektedir. Bu tasarruf açısından fazla görünebilir fakat 3 petekten az kullanmakta tasarruf ettiğiniz anlamında gelmemektedir. Kombilerde yer alan pompa devir daim sağlar ve böylelikle de petekler ısınır.
Üst vananın rekorunu gevşeterek hava alabilirsiniz. Böylece döküm peteklerde hava alma işlemi gerçekleştirilir. Unutulmaması gereken bir nokta da; hava alma işleminde üst vana kapatılır, alt vana açık bırakılır.
Buna ek olarak "Oda nemlendirici içine ne konur?" sorusunuz da hızlıca yanıtlayalım; cihazın içine sadece su koymak yeterli. Rahatça karar verebilmeniz için piyasada bulunan pek çok marka ve model arasından en kaliteli ürünleri sizler için araştırdık.
Odada nemin düşük olması; ağız ve burun içindeki salgılarda kurumaya, burun tıkanıklığına, genizde yanma hissine, solunum rahatsızlıklarına, öksürük ve nefes alma zorluğuna yol açar. Odada bir ısı kaynağının bulunması kurumanın artmasına neden olabilir. Yüksek nem olan evlerde rutubet kokusu ve küf görülebilir.
Hem havaların soğumasından dolayı hem de kalorifer, ısıtıcı ya da klima gibi ortamı ısıtan elektronik aletlerin havayı kurutmasından kaynaklı olarak ortamdaki nem oranı iyice azalıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri